25. 1. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
25. 1. 2002

Kniha na dobrou noc: Spiknutí kokotů

Je vůbec šance je zastavit?

Vědci dosud věřili, že za problémy lidstva může bída, nevědomost, vykořisťování a třídní boj, rasismus, sexismus nebo ďábel. Mýlili se.Tyto problémy jsou dílem všudypřítomných kokotů. V médiích, ve vládě, ve školství i v církvích, kteří pod heslem "Kokoti všech zemí spojte se" zamořili naši planetu pevně stmelení v tajné Organizaci Hnědých obrů.

O autorovi

Knihu, která je pouhou poslední částí kokotí trilogie, sepsal kdesi v Americe dříve urolog, nyní psychiatr, skrytý pod agresivním pseudonymem MUDr. X. Crement. Toho času pobývá snad v jakémsi podzemním sanatoriu. Zcela se vyčerpal a nervově zhroutil. Není divu. USA totiž dusí kalamita politické korektnosti a puritánského fašismu. Zkuste si na ulici zapálit cigáro, udělat pár dobrých vtipů a plácnout ženskou po zadku. Stanete se psancem.

Uvedu proto několik zcela z kontextu vytržených úryvků geniálního díla. Mám proto dva důvody.

  1. delší dobu pozoruji amerikanizaci naší společnosti.
  2. my paranoici byli na cestě, ale kokoti nás předběhli

Kořeny všeho zla

Společnost se potýká s řadou problémů od hladu a negramotnosti po přelidnění a permanentní válku. Lidé vytvořili celé filozofie, jež si za cíl vytkly jejich odstranění. Žádná z nich, včetně marxismu a nacismu, ale neuspěla a všechny ztroskotaly. Dnes už víme proč.

Všude kolem nás je samý kokot.

Dokonalým příkladem je náš smysl pro humor. Kdysi jsme se s chutí zasmáli rozdílům mezi lidmi, ať už to byly rozdíly sexuální, rasové, národnostní nebo náboženské. Během posledních dvaceti let nám kdosi pravidla humoru upravil.

    Je povoleno:
  • Smát se bělochům, nikoliv však černochům, latinoameričanům, indiánům, asiatům a kreolům a u nás cikánům.
  • Smát se křesťanům, ale v žádném případě ne židům, muslimům nebo ateistům. V největším průšvihu se ocitne ten, kdo se směje židům.
  • Dělat si legraci z podnikatelů, nikoli však z dělnické třídy.
  • Posmívat se konzervaticům, nikoli však levičákům.

Pokud tato pravidla porušíte, přijdete o zaměstnání, donutí vás rezignovat z vládního úřadu. Jste-li student, vyhodí vás ze školy.

Žijeme prý v demokratické zemi. Vzpomínáte si, že byste pro taková omezení někdy hlasovali ve volbách? Já ne. Tak kdo to zařídil? Kokoti.

Co kokoti chtějí?

Kokoti jsou příliš hloupí, aby věděli co a proč chtějí. Chtějí proto všechno. Rozumný člověk samozřejmě chápe, že mnohdy musí vystačit s rozumným podílem. V kokotím mozku ovšem pojmy "podíl" a "rozumný" neexistují.

Jestliže na kokota naléháme, aby prozradil své cíle, pokusí se nás ohromit svými ambicemi. Na první pohled se v nich cosi jako hodnoty odráží, ve skutečnosti jde pouze o pudové potřeby:

  • peníze
  • sex
  • moc

Nikdy nedopusťte, abyste se s kokotem ocitli ve vztahu "má dáti - dal". Nezáleží zda se jedná o manželství, zaměstnání nebo obchod. Všechny tyto vztahy chápou jednoduše. Vy dáváte, kokot bere.

V době, kdy rozumní lidé vynalezli námořní dopravu, kokoti založili pirátství.

Krádež náboženství

Ty tam jsou doby, kdy se církev starala o duši a blaho jejího nositele. Katolickou církev kokoti dusí nesmyslným důrazem na zákaz interupcí a jakékoliv antikoncepce. Kontrolovat porodnost katoličtí kokoti prostě zakazují. Spory o blbosti nahradily víru. Slušní a rozumní duchovní mají omezený služební postup a jsou šikanování kokoty ve vedení církve.

Ve fundamentalistických sektách obrátili poselství lásky v bigotní nenávist. Pokřivili všechno, co jsme o Bohu a jeho záměrech vůbec věděli.

Neexistuje větší zkurvysyn, než kokot v sutaně. Důkaz? Středověká inkvizice.

Kokoti jsou nepřekonatelnými mistry ve vyvolávání potíží. Dokážou způsobit, že mírumilovní lidé začnou dorážet jeden na druhého a vzájemně si ubližují.

Kontroverze okolo interupcí v Americe dospěla tak daleko, stoupenci "práva na život" zabíjejí lékaře, kteří mezi své služby zavedli umělé přerušení těhotenství. Potratáři a antipotratáři svá stanoviska opírají o závažné argumenty. Jedno mají společné. Poslouchají jen sami sebe.

Muslimové si na nedostatek kokotů také nemohou stěžovat. Poslední jejich megakokot Usáma bin Ládin ztrhal všechny dosavadní rekordy předních činitelů globální Organizace hnědých obrů.

Navigovat dopravní letadla plná lidí do mrakodrapů plných lidí, kterých se nikdo na nic neptal, je krystalická kokotina. S žádným Bohem to nemá nic společného, ale s bojem o moc, peníze a sex sakra ano.

A co Židé? Kde jsou jejich kokotští Hnědí obři? Na Blízkém východě se navzájem terorizují palestinští a izraelští kokoti. Slušní lidé mezi nimi trpí.

Mediální spiknutí

Kokoti jsou ve svém živlu, mohou-li zneužívat problémy. O řešení jim nikdy nejde, hlavní je se napakovat a zmizet.

Nikdy to nebylo tak nápadné, jako když se média pustila do problému bezdomovectví v mém rodném městě.

Přiznám se, že jsem v New Yorku i San Francisku viděl somráky a popelnicové báby pospávající na ulicích. Avšak ve svém rodném maloměstě jsem se s takovou chudobou a neštěstím nikdy nesetkal.

Když se před pár lety dostali bezdomovci na první stránky celostátních novin, pověřil náš okresní deník jednoho reportéra, aby se bezdomovectvím zabýval. Neboť téma je nutné pokrýt, když to píší jiní.

Reportér se obrátil na YMCU, Armádu spásy a další charitativní organizace. Nikdo z nich nevěděl, že by ve městě, či celém kraji nějaký vážný problém s bezdomovectvím vůbec existoval. Přesto se rozkřiklo, že náš okresní žurnalista dělá do bezdomovectví.

Během několika hodin se zpráva donesla k uším jednoho z místních kokotů - agitátorů. Ucítil příležitost a na příští ráno narychlo svolal tiskovou konferenci.

Pan chytrý kokot

Oznámil, že mu osudy bezdomovců v našem městě nedají spát. Podal si místní zastupitele a obvinil je z toho, že nechávají problém zahnívat. Statistiky, ze kterých citoval, se zjevně zrodily v jeho fantazii: vypovídaly o tisících spoluobčanů, kteří uvízli v podmínkách jež se příčí lidské důstojnosti.

Potom oznámil, že zakládá výbor, který problém bezdomovců rázně vyřeší a zároveň přijímá finanční příspěvky na pomoc potřebným. Za cíl označil 500 000,- dolarů za rok.

Reportér místní televize se ho zeptal z čeho citované statistiky vycházejí. Ten kokot bez mrknutí oka vysypal z rukávu spoustu věrohodných zdrojů. Měly společné jen to, že buď neexistovaly nebo alespoň nikdy neotiskly citovaná čísla. Citace však zněly odborně a noviny i televize je prezentovaly jako fakta.

Postupně se začaly sypat peníze na boj z bezdomovectvím. Samozřejmě, že ten kokot z nich na deklarovaný účel neutratil ani pěťák - jak by také mohl, když v kraji "tisícovky bezdomovců" neexistovaly. Ve skutečnosti použil většinu peněz k přestavbě vlastního domu.

Když se jej o mnoho let ptali na nehospodárné mrhání nadačními penězi, prohlásil, že většinu pohltily "administrativní výdaje".

Jak to dopadlo

Napálení dárci přestali přispívat i slušným organizacím. Navíc peníze sežrané jeho kokotskou podvodnou nadací chyběly tam, kde se s bezdomovectvím dosud zdárně potýkali. Legitimní organizace narazily na nedostatek prostředků. Napjaté rozpočty je donutily škrtat v sociálních programech. Netrvalo dlouho a v kraji se objevili první opravdoví bezdomovci. Zvolení úředníci, které ten kokot na tiskovce zesměšnil, prohráli příští volby. Nahradili je kokoti, kteří do všeho vnesli ještě větší zmatek.

Jak se dalo čekat, na stranu onoho kokota se postavily i církve. Nemohly si dovolit neprojevit soucit a lásku k bližnímu.

Několik členů jisté kongregace vyslovilo obavy, že se církev možná nechala napálit. Souvěrci je ovšem pro jistotu vyloučili ze svých řad a pastor jim po mnoho týdnů hrozil pekelným ohněm a sírou.

Občané našeho města nikdy nepochopili skutečnou podstatu bezdomovectví v Americe. V základních školách se dnes o hladovějících lidech bez střechy nad hlavou v nejbohatší zemi světa učí jako o faktu, který je třeba znát.

Nikdy nepodceňuje vliv tisku. Možná devadesát procent vydavatelství je v rukou Hnědých obrů. Vliv na redaktory si udržují pomocí megakokotů dosazených na místa šéfredaktorů a jim podřízených kokotů - editorů a vedoucích vydání.

Kokot podnikatelský a vládní

Kokoti rádi dělají byznys. Proto jsou často jedna ruka s kokoty ve vládě. Neznají větší rozkoš, než přesvědčit vládní souvěrce, aby uzákonili, že pouze jejich výrobky se smí používat ve školách, nemocnicích a dalších veřejných institucích. Není nad legální monopol k dojení veřejných fondů.

K názornému příkladu použijeme velmi rozšířený podruh kokota okresního.

Fred prodává dům

Najde slušného kupce, který mu nabídne i slušnou cenu. Fred se těší a s rodinou dělá plány do života. Dostane ale houby s octem, protože kupec se těsně před podpisem smlouvy dozví o nové okresní vyhlášce.

Každý kdo prodává dům, musí nejprve renovovat kanalizaci - což jej přijde na 4000 dolarů. Dosavadní kanalizace mu bohatě stačila, ale nestačí někomu jinému. Fred si sice nepamatuje, že by takový předpis byl ve volebním programu nějaké strany. Ale není divu.

Nemůže.

Přednosta okresního úřadu jej totiž o své vůli přijal těsně poté, co mu instalatérské a kanalizační firmy slušně přispěly na volební kampaň.

Post scriptum

Tento text není o České republice. Jeho přečtením riskujete svoji kariéru. Dostanete-li jej od deseti různých osob jste pravděpodobně kokot. Já ho dostal k Vánocům. A rovnou celou knihu. Takže nezoufejte.

Kokotismus je léčitelný. Pokud se chcete zachránit, přispějte do fondu vznikající "Dekokotizační jednotky". Číslo účtu pošleme na vyžádání obratem.

Pamatujte na militantní skupinu Tothe Kokote a její heslo Dobrý kokot=mrtvý kokot.

Zachraňte se dokud to ještě jde.


Spiknutí kokotů : je vůbec šance je zastavit?, Xavier Crement
The Asshole Conspiracy. Enthea Press, Atlanta USA 1994
z anglického originálu přeložil Martin Konva Konvička, Votobia 1999, 170 str.
Pro Britské listy vybral, překroutil a z kontextu vědomě vytrhl Radek Mokrý

                 
Obsah vydání       25. 1. 2002
25. 1. 2002 Američané si myslí, že mají právo vládnout světu, varuje britský konzervativec
25. 1. 2002 Jak to vypadá v "táboře X"
24. 1. 2002 Podmínky v táboře "X" v zálivu Guantánamo budou pod tlakem mezinárodních protestů zmírněny
25. 1. 2002 Američtí politikové: Češi potlačují svobodu projevu
24. 1. 2002 Umlčme intelektuály a moralisty! Radek  Batelka
25. 1. 2002 Trénovat děti jako štěňata? Miloš  Kaláb
25. 1. 2002 Amnesty International kritizuje priority španělského předsednictví: Kde zůstala lidská práva? Ľubomír  Majerčík
25. 1. 2002 CME protestuje proti prodloužení licence TV Nova o dalších 12 let
25. 1. 2002 Jsou české banky dražší než americké? Radek  Mokrý
24. 1. 2002 Major Stupka: "Policisté ze zásahové jednotky nemusejí mít služební čísla" Tomáš  Pecina
25. 1. 2002 Roger Scruton nabízel za peníze PR články na obranu kouření
25. 1. 2002 Antrax: Američtí vědci "brzo zjistí útočníka"
25. 1. 2002 Prezident Bush usiluje o zvýšení výdajů na zbrojení o 48 miliard dolarů
24. 1. 2002 Naděje, strana politických bezdomovců Josef  Brož
25. 1. 2002 Česká televize vyhlašuje boj neplatičům koncesionářských poplatků Tomáš  Pecina
24. 1. 2002 Česká republika, Evropská unie a americké impérium Martin D. Brown
25. 1. 2002 Kniha na dobrou noc: Spiknutí kokotů Radek  Mokrý
23. 1. 2002 Ilustrace a karikatura v českém tisku Jan  Paul
25. 1. 2002 Zeman kontra Haider: Golgo zklamal Vlastimil  Čich
24. 1. 2002 Výzva na podporu vysielania BBC v anglickom jazyku pre banskobystricky region
9. 2. 2002 Podáváme žalobu na Úřad pro ochranu osobních údajů za nezákonné utajování informací Tomáš  Pecina
8. 1. 2002 Nekvalitní služby podniku Eurotel Jan  Čulík
21. 1. 2002 Příspěvky na investigativní práci Britských listů

Globalizace RSS 2.0      Historie >
25. 1. 2002 Kniha na dobrou noc: Spiknutí kokotů Radek  Mokrý
24. 1. 2002 Polemika pravice s levicí: Z virtuální reality zpět do života Martin  Kunštek
10. 1. 2002 Co vlastně vadí odpůrcům globalizace Marek  Fak
20. 12. 2001 Co je to "civilizace"? Jeden svět a "naše hodnoty"   
20. 12. 2001 Václav Klaus se sjednocující se Evropy bojí oprávněně Štěpán  Kotrba
22. 11. 2001 Temné stránky evropského rozumu Przemyslaw  Wielgosz
29. 10. 2001 Co to je, tahle "civilizace"?   
25. 10. 2001 Pohled z Indie: Americká válka je brutalita namazaná burákovým máslem Arundhati  Roy