4. 7. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
3. 7. 2006

Problém amerických základen v ČR

Za absolutního nezájmu mainstraemových médií se na Britských listech rozhořela rozprava o amerických raketových základnách ve střední Evropě a na českém území zvláště. Z politiků se už pan Topolánek nechal slyšet, že by takový krok ze strany USA přivítal. Samozřejmě bez referenda. On se občanů nebude ptát, jestli souhlasí s rizikem s tím souvisejícím. Asi si myslí, že se zachrání ve vládním protiatomovém krytu.

Jak už správně zmínili jiní autoři a šéfredaktor BL zvláště, rektální alpinismus u našich politiků je snad genetická záležitost. Jenom cíl se mění. Pan Topolánek už svojí volbou budoucího ministra zahraničních věcí jasně řekl, jaká bude zahraniční politika našeho státu. Pokud jsme si mysleli o lidoveckém Svobodovi cokoli, to nejhorší nás teprve čeká.

Obdiv pana Vondry vůči Spojeným státům je spojen s otrockou podlézavostí a závislostí. Podle mne všechny dosavadní články se zatím vyhýbaly tomu nejdůležitějšímu - totiž proti komu budou namířeny rakety na našem území.

Těm kecům o tom, že jsou proti nebezpečí ze Severní Koreje nebo Iránu, nevěří snad ani pan Topolánek. Viděl jsem článek, že o umístění raket rozhodne Severní Korea. Musel jsem se smát. A pokud to autor myslel vážně ..raději nebudu pokračovat. Jak Severní Korea, tak Irán jsou regionální mocnosti. A jejich zájem nepřekračuje hranice jejich regionu. Navíc nemají sílu a nikdy ji mít nebudou. Všichni straší korejskými a íránskými raketami, ale žádný autor ani politik se nenamáhal vysvětlit, PROČ by Korejci odpálili raketu na Evropu. Co by tím získali?

Totéž platí o Íránu. PROČ, pánové, ptejte se PROČ???

A proč si tuto otázku žádný komentátor nepoložil? Protože by musel označit skutečný cíl těchto raket. A tímto cílem je Rusko. Ano, je to obrana proti ruským raketám. Je to příprava k útoku na Rusko. Šílení stratégové v Bílém domě se připravují k útoku na Rusko. Američané už začali na Středním východě. Válka proti Iráku nebo proti Íránu jsou postupnými kroky ke světovládě. Připravuje se celosvětová válka o suroviny. Kdo bude mít suroviny, bude ovládat svět.. A kde jsou největší zásoby všech důležitých surovin? Přece v Rusku na Sibiři.

Proto Američané vytvářejí kolem Ruska "sanitární" kordon z bývalých sovětských republik. Někde se jim to daří, někde méně. Přitom se neváhají bratříčkovat s takovými "demokraty", kteří vaří své odpůrce a kteří neváhají vystřílet celé náměstí s protestujícími občany. Platí staré heslo - "je to lump, ale náš". Lidské práva tady nehrají roli - tady jde o peníze - o peníze za ropu, plyn a další suroviny.

Jenže jenom blázen si může myslet, že Rusko bude nepřipravené. Nelze říci, že by si to Rusko neuvědomovalo. Začalo to Putinovým nástupem. Rusko se zbavilo opilého Jelcina, který zobal z ruky západu a nechal rozkrádat nerostné bohatství Ruska. Za jeho vlády se vesele privatizovalo a ještě chvíli a veškeré ruské bohatství by bylo v rukou amerických firem. Byl to právě Chodorkovský, který se připravoval prodat 51% akcií Yukosu americké nadnárodní společnosti Exxon Mobil. Tím by se však ruské zásoby nafty dostaly pod přímou kontrolu Spojených států, což Rusko nikdy nemohlo připustit. Proto byl Chodorkovsky zatčen a obviněn. Může být rád, že žaloba proti němu nezahrnovala vlastizradu a ohrožení národní bezpečnosti Ruska. To byl řev světových médií po jeho zatčení. Tito úplatní novináři - včetně našich ubožáků poklonkujících nové velmoci - si mysleli, že Rusko si nechá ukrást svoje nerostné bohatství. Ale Rusko není nějaká africká kolonie, Irák ani Írán. A ňafání nějakých plátků a propagandistických televizí nebere na vědomí.

Rusko se rychle vzpamatovalo. Putin zarazil všechny kšefty cizích firem a obnovil vládu nad nerostným bohatstvím Sibiře. Cizí firmy utřely nos. A tehdy si Američané uvědomili, že pokud budou chtít sibiřské bohatství, budou si ho muset vzít násilím. A začali se připravovat na válku. Proto ten "sanitární kordon" okolo Ruska. Proto raketové základny ve střední Evropě, které jsou její součástí. Mají chránit Spojené státy před raketami startujícími z Ruska.

Také jsem někde slyšel, že rakety jsou nebezpečné, protože na naše území budou padat zbytky zasažených útočných raket, včetně zbytků atomových bomb. Ani tady autoři moc nepřemýšleli. Neuvědomili si, že z našeho území totiž nikdy žádná raketa nevystartuje. Budou zničeny ještě dříve, než vystartují mezikontinentální rakety.

Rusko totiž nespalo. A Rusko je připraveno. O ruském vyzbrojování se mnoho nemluví, přesto se v odborných kruzích o ruských zbraních ví. Jednou z nejnebezpečnějších ruských zbraní je řízená střela Mach 2,2 Moskit (komár). V NATO je tato střela označována jako SS-N-22 a pojmenovaná Sunburn (úžeh). Původně to byla námořní střela, ale Rusko ji dále zdokonalovalo a vyvinulo z ní dokonalou univerzální zbraň. Je možno ji odpálit z lodí i z ponorek. Jejich nosičem je letoun Suchoj 27 a je možno je odpálit z plošiny nákladních aut. Jsou vybaveny 200 kilotunovými atomovými hlavicemi (pamětníci ví, že bomba v Hirošimě byla přesně desetkrát menší). V současné době Moskita všichni zbrojní experti označují jako "nejdokonalejší a nejnebezpečnější řízenou střelou na světě". Přitom nejzajímavější na ní je její rychlost. Je to 2,2 Machu - tedy něco přes 2500 km za hodinu. Letí ve výši 30 až 40 m nad terénem - je tedy prakticky nezjistitelná. A to je protivník, který čeká na naše rakety.

Při jakémkoli nebezpečí během několika sekund by stržené plachty z několika nákladních aut, umístěných v utajovaných lokalitách, odhalily khaki barvu Sunburnů. Hydraulické stabilizátory se zaboří do země a rakety se vztyčí do palebného postavení. Ruští dělostřelečtí specialisté potvrdí souřadnice předem naprogramovaných cílů a vloží centrální příkaz palebné kontroly. Současně pracují zcela autonomní záložní zařízení s "autoritou mrtvého muže", oprávněná k okamžitému odpálení střel i bez potvrzení, je-li to nutné. Potom Sunburny, nesené chvostem doběla rozžhavených plynů, vyrazí ze svých odpalovacích zařízení. Své cykly nastartují speciální náporové motory a za méně než 30 sekund dosahují rychlost Mach 2,2. Střely pak sestoupí na nezjistitelnou výšku 30 metrů. Celkový letový čas nad naše území bude menší než 20 až 30 minut. Definitivní konec České republiky pak potrvá několik milisekund. Sunburny - letící rychleji než kulka, s více než dvojnásobnou rychlostí zvuku - přiletí nad naše území a pak explodují v bílých oslepujících 200 kilotunových záblescích, v nichž se všechno včetně lidí promění v teplo a světlo. Česká republika přestane existovat. Ale protože základny budou umístěny na jižní Moravě, zmizí z povrchu země i Slovensko, Rakousko a Maďarsko včetně části Polska. Celá střední Evropa bude vaporizována. To je termín, který se používá pro označení účinků raket Moskit. Znamená to něco jako vypařit. Ano, do dvaceti minut po zahájení útoku na Rusko bude střední Evropa vaporizována. Jenom dvacet minut to bude trvat do odvety. Ani se to vlastně nedovíme, že začala třetí světová válka. Za těch dvacet minut to televize nestačí oznámit. Zemřeme a nebudeme vědět proč.

Ale už dnes můžeme vědět, proč jsme určeni k odpisu a kdo to pro nás připravuje. Je to pro větší zisky amerických firem, pro nadvládu USA nad světem, v boji za ovládnutí nerostného bohatství Země. A jsou to politici ODS, kteří ve své podlézavosti mocným nebudou váhat obětovat národ. Žádné korejské ani iránské rakety neohrožují Evropu. Tu ohrožují Spojené státy svojí nevyzpytatelnou politikou a snahou o ovládnutí světa.

Je to hrůza, že třetina národa volí politiky, kteří tak lehce prodají celý národ. Kterým nevadí, že budeme první obětí příštího světového konfliktu. Pokud náš zdegenerovaný národ, poslouchající zbožně politiky ODS nebude protestovat, doufám, že Rakušané a Maďaři protestovat budou. Doufám, že ti, až si uvědomí nebezpečí pocházející z raket umístěných na našem území, donutí své vlády, aby to bláznům v Praze zakázali.

Přitom to je všechno zbytečné. Prezident Putin už 17. října 2003 upozornil na to, že Sovětský svaz v rámci všelijakých odzbrojovacích smluv před rokem 1989 sešrotoval sice stovky svých mezikontinentálních raket ICBM, ale i tak Rusku zůstal "význačný počet" balistických mezikontinentálních raket SS 19, které ještě nikdy nebyly rozmístěny do palebných pozic, a proto se nikdy nestaly předmětem odzbrojovacích jednání. Tyto rakety jsou uskladněny a připraveny pro případ nutného použití. "Jsou to ty nejmocnější rakety na světě" řekl Putin a dodal, že to jsou dokonalé zbraně k proražení jakéhokoliv amerického obranného protiraketového štítu. Rusko vlastní asi dvě stovky těchto raket SS 19, které se mohou nasadit v případě potřeby.

Ale existuje i horší možnost. Rusové by také nemuseli čekat na přímý útok Američanů, ale mohli by provést preventivní úder proti takovým základnám. Něco takového jako preventivní úder Izraele proti Egyptu před lety. Bylo by to varování agresorovi, že Rusko nebude snadná oběť. Protože to nebude přímé ohrožení území USA, tak by se celkem nic nestalo. Jenom střední Evropa by se vypařila.

V nedělních otázkách na ČT1 mluvil nejvyšší voják v ČR Pavel Štefko. Blekotal a nevěděl kudy kam. Asi nevěděl, jaká strana u nás bude vládnout. Snažil se lidi přesvědčit, že se tím zvýší naše bezpečnost. To je totiž evergreen všech pravicových politiků. Zvýšení naší bezpečnosti. Předsedkyně jedné prťaté pravicové strany se vyhýbala otázce referenda. Nebyla z ní nadšená. Názor Klause a ODS k referendu je také jasný - nemůže u nás přece rozhodovat ulice!! Jen chytří politici můžou rozhodnout, zda americké rakety ano, nebo ne.

Americké základny zvýší naši bezpečnost! A zase neříkají před kým. Nebudu se vracet ke Korejcům nebo Íráncům. Že by nás měli chránit před Ruskem? Ale Rusko nikoho neohrožuje. Nepotřebuje cizí suroviny - nafty a plynu má dost, že ho prodává Evropě. Rusko nepotřebuje ani lebensraum - má prázdnou Sibiř. Proč by nás tedy mělo Rusko napadnout? Ať se na to podíváme z jakékoli strany, vždycky nám vyjde to samé. Amerika a její sen o světovládě. Nafta a suroviny - a hlavně zisky a zase zisky soukromých společností. Těch, které platí volební kampaně takových prezidentů, jako je Bush. God save the world před nimi.

Je proto nutné vyburcovat český národ, aby se postavil proti politikům, kteří ho pro své krátkozraké zájmy chtějí obětovat na oltář zisků nadnárodních společností. Když už snaha zachránit si vlastní život nenažene lidi na náměstí, tak už nevím. Je nejvyšší čas vysvětlit panu Topolánkovi, že americké rakety na našem území by mohly znamenat náš konec. Je nejvyšší čas vyhnat takové politiky z republiky. Je to jednoduché - buď oni, nebo my.

P.S. Při popisu účinků raket Sunburn a následků jsem se nechal inspirovat článkem Joe Viallse.

                 
Obsah vydání       4. 7. 2006
4. 7. 2006 Používání ekologických svítidel by zabránilo globálnímu oteplování
5. 7. 2006 Ochránci přírody si budou stěžovat v Bruselu na CzechTek Štěpán  Kotrba
5. 7. 2006 Bublina a Zimní cesta - dva další vynikající filmy Jan  Čulík
5. 7. 2006 Trierova Repríza: Pozoruhodně citlivý a zajímavý film Ema  Čulík
5. 7. 2006 Trier's Reprise: A Remarkably Sensitive Film Ema  Čulík
5. 7. 2006 Hrubeš a Mareš a Tideland mají hodně společného Jan  Čulík
3. 7. 2006 Ztracené město: příliš mnoho Hollywoodu Ema  Čulík
3. 7. 2006 Andy Garcia's The Lost City: Too much glitz Ema  Čulík
4. 7. 2006 Rafťáci: Zábavný, příjemný film Jan  Čulík
4. 7. 2006 ■ ■ ■ Ivan  Blatný
3. 7. 2006 Hřebejkova schematická Kráska v nesnázích Jan  Čulík
3. 7. 2006 Odpovědnost člena Rady a odpovědnost partajního sekretariátu Štěpán  Kotrba
4. 7. 2006 Němečtí lékaři lavinovitě stávkují Richard  Seemann
4. 7. 2006 Dopravní značky na ulicích pověšené... Jakub  Tayari
4. 7. 2006 Mohlo to být horší Egon T. Lánský
1. 7. 2006 Korejská umanutost a mezilidské vztahy Jan  Čulík
1. 7. 2006 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí Jan  Čulík
2. 7. 2006 Toyen a mladí kluci Jan  Čulík
3. 7. 2006 Květen 2006: doposud nejvyšší návštěvnost stránek Britských listů
4. 7. 2006 Vojenská základna USA v ČR? Řekněte NE!
3. 7. 2006 Problém amerických základen v ČR Josef  Vít
4. 7. 2006 Pan Vít se zase nechal unést
5. 7. 2006 Špinění Josefa Víta Zdeněk  Wognar
4. 7. 2006 Moskit aneb povrchní informace nepřinášející bezpečí tak jako tak Štěpán  Kotrba
4. 7. 2006 Kapitalistická likvidace důchodců a dětí s křesťanským požehnáním Petr  Hušek
3. 7. 2006 Ekologismus je špatný, protože lže Ivan  Brezina
4. 7. 2006 Kto príde po Murínovi, ak nie potopa? Štěpán  Kotrba
4. 7. 2006 Mužom ide o život Gustáv  Murín
4. 7. 2006 Některé aspekty moderního ateistického pacifismu František  Stočes
4. 7. 2006 Gruzínská prokuratura bude řešit trestní oznámení na Sorose Stanislav  Kliment
3. 7. 2006 Je to adekvátní prezentace informace (nebo "faktu", anebo čeho)? Miloš  Dokulil
8. 7. 2005 Hus, Konstantin a Metoděj Jaroslav  Štemberk
3. 7. 2004 Konstantin a Metoděj mezi Římem a Byzancí Jiří  Ovčáček
3. 7. 2006 Amputace zdravé končetiny Bohumil  Kartous
2. 7. 2006 Světová obchodní organizace nepřekročila svůj stín Ludmila  Štěrbová
3. 7. 2006 Český sen? Sandra  Wain
3. 7. 2006 Šikana v blázinci Miroslav  Kodet
12. 6. 2006 Hospodaření OSBL za květen 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce