23. 7. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
23. 7. 2007

Vládli nám Rusáci, teď zase USáci

Blbý český lid je neschopný vstřebat řadu našich výtečných důvodů pro a nepřináší žádný racionální relevantní důvod proti -- s takovým matriálem se nedá pracovat!

Jazykový koutek

Když si USáci [čti usáci] říkají Američané, je to, jako kdyby si Rusáci říkali Evropané a nijak jinak. Národy Amerik si potom nemohou říkat Američané bez toho, aby si je lidé pletli s USáky. Proto navrhuji USáky zvát USáky a USačky, americky USons [pronounce ju:zons].

"Patrně jsem musel udělat nějaký kruh." -- Josef Švejk

  • Líbilo by se mi, kdyby Čecháčci donutili usonské válečné plánovače specifikovat a přiznat, proti kterým místům na Zeměkuli má být plánovaný radar účinný a zaměřen.
  • Líbilo by se mi, kdyby pak obratní technici nakreslili na mapě světa mezikruží, ve kterém takový radar může být umístěn.
  • A líbilo by se mi, kdyby obratní technici řekli, jestli radar musí mít fundament, nebo jestli by mohl být umístěn také na párníčku.

Tím by se nádherně vyvalil důvod té naléhavé úpěnlivosti, se kterou se nebozí usonští váleční plánovači upnuli k české díře -- když je Uhři s radarem rovnou vyhodili.

Co svedli Maďaři, to Čecháčci nesvedou?

Proti gustu žádnej dišputát

Dejme tomu, že odpůrci umístění radaru v Česku by neměli argument -- prostě by jen říkali "My ten usácký radar v Čechách nechceme a dost". A ideoví agenti usáckých imperialistů by říkali "Hloupé dětičky, důvody pro umístění radaru v české díře jsou a, b, c, d, e, f, g, ... -- a vy, chudáčci, proti nim nemáte argument? Tomu chcete říkat demogratický diskurs?"

Dejme tomu, že odpůrci umístění radaru v Česku by si nějakým zázrakem vynutili všelidové referendum o umístění radaru. Příznivci se referenda bojí, a proto ho nechtějí. Mají moc, násilnou moc -- veškeré násilí si v "demogracii" monopolizuje tato moc -- a většina prostého lidu tu usácký radar nechce.

Slouhové usáckých imperialistů by v propagandě snášeli důvody a, b, c, d, e, f, g, ... -- a odpovědí by jim byl jen tupý, němý odpor -- mohlo by se tohle stát novým důvodem h pro umístění radaru v české díře? Blbý český lid je neschopný vstřebat řadu našich výtečných důvodů pro a nepřináší žádný racionální relevantní důvod proti -- s takovým matriálem se nedá pracovat!

A vskutku -- až Severní Korea nebo Írán, Čína, Pákistán vystřelí do USA balistickou raketu a v Čechách nebude radar, budou Čecháčci odpovědní za impact? Sotva, neboť radar mohl být ve Finsku, Itálii, Rumunsku, Iráku, ...

Jak se obává environmentalista profesor Václav Klaus -- veškerá debata se může smrsknout na to, jestli Čecháčci chtějí mít ve své díře usácký radar, nebo nechtějí --

Pokus o důvod

Neskrývá se dostatečný důvod ve slově usácký?

Česká díra pro svou velikost nemůže být spojenec Spojených států -- může být jen jejich satelitem, klientem -- podobně, jako jsme dříve byli vazaly Ruské orientální despocie. Spojené státy si sestavují náčelnickou čelenku ze zemí, ve kterých je doma usácká vojenská bota -- a české a polské pírko v ní dosud chybí.

Spojené státy ve světové válce o ropu ukořistily irácké pírko -- úspěšně? Nebo si spíš znepřátelily irácký prostý lid aspoň do té doby, než veškerá ropa bude vyrajbovaná?

Bylo to tu špatný, ale mohlo být i hůř -- kdyby tu byli Rusáci dělali to, co teď dělají USáci v Iráku a Afghánistánu, a co dělali v Jižním Vietnamu.

                 
Obsah vydání       23. 7. 2007
23. 7. 2007 Barel ropy za sto dolarů? Jindřich  Kalous
23. 7. 2007 Vládli nám Rusáci, teď zase USáci Michal  Kuklík
23. 7. 2007 Z nečasu Laco  Novomeský
23. 7. 2007 Omezte konstrukční rychlost aut! Ivo  Antušek
23. 7. 2007 Americký radar potřebujeme pro přežití
23. 7. 2007 Konec centralizovaných médií i v ČR?
23. 7. 2007 Doping, aneb Vznešená zdrženlivost odpovědných funkcionářů sportu Uwe  Ladwig
23. 7. 2007 Hele, vole, prezident Václav  Dušek
23. 7. 2007 Poznámky ke kulturní renesanci v barbarských časech James  Petras
23. 7. 2007 Malá slavnost v Anglii Tomáš  Hanák
23. 7. 2007 Jediná pravá církev Kristova -- církev katolická? Eduarda  Heczková
23. 7. 2007 Zemřela náhle, beze slova rozloučení Jan  Paul
23. 7. 2007 Na obhajobu ochrany zvířat
21. 7. 2007 Jakou spojitost mají zadržení podezřelí z terorismu v Itálii s brněnskou mešitou? Lukáš  Lhoťan
21. 7. 2007 Náměstek ministra financí Reaganovy vlády varuje před nastolením diktatury v USA Jakub  Rolčík
20. 7. 2007 Plánují USA do budoucna invazi na Sibiř? Lukáš  Lhoťan
21. 7. 2007 V Rusku se vážně hovoří o válce s USA jako o třetí světové
20. 7. 2007 Jsme v zajetí binárních dogmat Zdeněk  Vopat