KORESPONDENCE DVOU VEŘEJNÝCH OSOBNOSTÍ

Bok Rejžkovi k Vánocům: Jsi zmetek, který proplouval dovedně bolševismem

23. 12. 2009 / John Bok

Nejsem stoupenec přeposílání mailového smetí, nicméně jsem přesvědčený o tom, že je dobré vědět, kdo byl kdo v době, která byla v roce 1993 ze zákona označená za zločinnou a temnou. Neměli bychom zapomínat. Jen tak se stáváme méně manipulovatelní.

Ač vím, že nízkost, sprostota a ubohost se mají ignorovat, vím také, že nepovšimnuté zlo se stává zlem požehnaným, pokud jenom přihlížíme a netrestáme ho. Proto poslušen svému českému dědovi Karlovi, reaguji na hrubou díru hrubou záplatou, odpovídám na Rejžkovu ubohost, uvedenou níže, vytětím políčku.

Rejžku, do prdele jdi ty...

Za totáče jsi byl posraný až za uši, a jen protože tě přizvali na Lipnici, tak jsi se stal hrdinou za pět minut dvanáct, když už šlo o hovno. Než o někom, ty ubožáku, budeš říkat, že je prase, tak si musíš v prvé řadě vzpomenout, co jsi dělal za totality ty sám. Sportovního pisálka. Režimního slouhu. Zasraného konformistu, kterého soudruzi nechali uvádět něco tak upadlého, jako jsou sentimentálně kýčovité folkové festivaly. Ty bolševikovi nevadily. Lezls komunistům do zadku tak dlouho, až nakonec tě za tvoji horlivost soudruzi odměnili, žes mohl zvracet do Tvorby, což byla de facto tiskovina ÚV KSČ.

Pokud chceš vynášet soudy o lidech, kteří jsou vedeni v seznamech StB, pak nejprve musíš nahlédnout do jednotlivých svazků, řádně je prostudovat, rozlišit, co je skutečnost a co konstrukce, ale hlavně tomu rozumět. Což ty bys měl, neboť coby blbej sportovní redaktor zcela evidentně zvládáš a rozumíš všemu, jak často předvádíš v různých médiích. Amíci takového výstižně označují, jako hovno plné samo sebe.

Ty sám by ses při prvním výslechu v Barťárně posral a žvanil bys jedna radost. Jsi přesně ten hrdina, který obezřetně kolaboruje s režimem, a když padne, ukazuje na jiné, jak kolaborovali oni. Do pipky Vondráčkové jsi se sice "statečně" navezl, ale na kritizování a pranýřování Hegenbarta, Lorence, a obdobných zločinců, tj. skutečných zmetků, jsi odvahu a chrabré srdce v sobě nenašel. Neboť ty se umíš uboze vytahovat jenom tehdy, když to není o hubu.

Půjdeš-li se podívat do Libri prohibiti k Jirkovi Gruntorádovi, najdeš tam spousty toho, na čem se Joska Skalník podílel (aniž by to bylo prozrazené) v samizdatu, Revolver Revue,  ilegální Lidové Noviny i Sport, nikoli bolševický Gól, cos do něj přispíval ty... Edici zakázaných výtvarníků, obaly na LP pro kapely, které byly na indexu a vedle toho nespočet knih, a spoustu akcí, happeningů, výstav etc.,  Ludvíka Kundery Dada, Hrabalovo Jak jsem obsluhoval anglického krále, atd. Na rozdíl od tebe zůstane po něm skutečná hodnotná stopa. A ať už byl kvůli svým třem malým dětem a hlouposti lidí z americké ambasády přinucen ke styku s estébákem Čadkem, který si dnes zdařile podniká coby bezúhonný občan, zůstane skutečností, že patří a bude patřit k lidem, kteří druhým za totáče zpřístupnili zakazovanou  kvalitní literaturu, kulturu a muziku, zatím co jsi ty směl psát do Melodie své "statečné" sračky a zprostředkovávat socialistický bigbít. Pro kohos to vlastně psal? Pro sobě rovné, pro svazáky. My jsme takové zvratky nečetli.

Navíc jsi prolhaný zmetek. Vzpomeň si, jak jsi překroutil rozhovor s Joskou Skalníkem, když ti popisoval, jak cenzoři nepovolili jeho návrh na obal LP pro jednu nechtěnou kapelu a tys namísto toho připosraně napsal, že šlo o nějakou pohádku, ač Joska žádné pohádky nikdy neilustroval. Až tak's byl posraný.

Panu Jemelíkovi, ty hovno u cesty, nesaháš ani po kotníky. Ve svazku vedeném na něj nenajdeš nic, coby dokazovalo, že by udával a škodil jiným. Až uděláš pro druhé, co on za ta léta v Šalamounu udělal pro desítky lidi, které sešrotovala postbolševická justice, pak bys snad mohl o něm činit soudy. Jenže ty, sebestředný zkurvysynu, nejsi s to pochopit, co je to empatie, soucit a sounáležitost. Jsi klasické polistopadové konjunkturální prase, dobový prostitut, žvanil, jenž si otírá tu svou držku o kdeco, přitom sám jenom produkuješ kýčovité maloměšťácké sračky. Ano, to je tvá podstata-upatlaný zakomplexovaný maloměšťák, který svojí předlistopadovou připosranost vydává za ohromné hrdinství a po kterém nezbude nic než něco grafomanských samolibých cintů.

Hájíš Žáčka, neboť jste ze stejného kadlubu. Koho by tak asi komunisté nechali studovat na novinářské fakultě, než svazácký zmrdy, o kterých věděli, že jim budou poslušně sloužit při šíření lží a zblbování poslušných ovcí. Je jaksi pozoruhodné, ale spíš příznačné, že lidem jako jsi ty, začíná životopis až v roce 1989 nebo krátce před tím.Jako by těch tvých 35 let před tím jaksi neexistovalo. Co kdyby si někdo vzpomněl, že jsi byl připosraným zmetkem už zamlada.

Až tě potkám, tak ti nařežu

Jestli si myslíš, že můžeš donekonečna urážet, pak se mýlíš. Věř mi, ty hovado upadlé, že až tě potkám, tak ti nařežu, jako ti nenařezal ještě nikdo v tvém životě, neboť na zbabělé zmetky tvého formátu platí v zásadě, co kdysi říkával mu děd o hrubé díře, na kterou patří hrubá záplata, čili hrubá síla.

Co jiného může vzejít z póvlu, který byl ochoten být v sádce bolševického potěru, čili svazák. Jsi pokřivený ubožák, a proto ti, až tě kdekoli potkám, konečně po letech, kdy jsem měl už dávno chuť, nafackuji ten tvůj arogantní ksicht. Protože ti za ta léta prošlo tolik neomaleností, myslíš si, že teď už si můžeš dovolit cokoli. Mýlíš se a spletl ses. To, že jsem ti už dávno nedal přes tvojí nevymáchanou a sprostou držku, bylo jen proto, že jsi byl jen jako poštěkávající mopsl. Jenže tvoje neomalenost se proměnila ve zpupnost a ta se musí trestat. Já budu tou boží vykonávající rukou, která ti jako nevycválanému frockovi dokáže, že některé věci se prostě nedělají. To není vyhrůžka, ani zastrašování či varování. Jen prosté sdělení. Ty si ty zmetku, který jsi proplouval dovedně bolševismem, o mně svou držku otírat nebudeš. Tys vedle mne lidská sračka. Jednoduše, už je toho dost. Pokud si myslíš, že jen straším, pozeptej se Jardy Kořána, co se mu stalo, když to před mnoha lety přehnal. Zeptej se Cibulky, kterému jsem natlouk, když si otíral hubu o mého zemřelého otce, bývalého RAFáka. Sděluji ti to, aby ses na to mohl řádně psychicky připravit. Jsem na rozdíl od tebe slušně vychovaný a nejednám tak jako ty zákeřně a podle. Ta exekuce bude veřejná, aby sis toho ponížení užil do sytosti a pocítil to, co všichni, kterýms, ty "hrdino", to beztrestně dával sežrat. Jsem ochoten i nést právní následky, jako jsem byl ochoten nést za totáče následky svého otevřeného odporu proti komoušům. Věř, že mi to za to stojí.

Sice se říká, že když se s hovnem mažeš, že víc smrdí. Jenže já říkám, že hovno patří do žumpy a tam také patříš.

Kdes byl?

I když je Cibulka pošuk a není o nic míň fanatikem než ty, byl na rozdíl od tebe za totáče chlap a proti bolševikovi brojil a byl za to třískán, stíhán a mnoho let vězněn. Kdes byl, když jsme se mu snažili pomoct přežít nelidské podmínky, tím, že jsme na jeho případ upozorňovali Západ a iniciovali zasílání korespondenčních výzev Husákovi od lidí z celé Evropy? Cos dělal v době, když jsem dopisem vyzval Husáka, aby propustil deset vazebně stíhaných VONSáků a nazval ho politickým zločincem? Kde jsi byl, když Skalník byl ve vazbě na Ruzyni, kde málem chcípnul a nechybělo mnoho, aby oslepnul? Měls také domovní prohlídky jako on, a odposlechy? Kde jsi byl, když nás zatýkali při posledním Havlově přelíčení, bili mě, vláčeli po zemi, zatkli, obvinili a zavřeli? Kdes byl, když soudili Jazzovou sekci? Viděl jsem tam mnoho lidí. Jana Urbana, Martu Chadimovou, Aničku Šabatovou a spoustu jiných slušných lidí, ale tebe jsem tam neviděl. Asi jsi někde tajně statečně bojoval v Melodii, aby to soudruzi nevěděli. Kolik estébáckých výslechů, vydírání, zastrašování, CPZetek, zatýkání a tr. stíhání jsi absolvoval? Řádným socialistickým občanům se to nedělo, viď.

Je navíc příznačné, že seznamy estébáků, na jejichž stránky jsem  mailem odkázal z důvodů, aby lidé mohli najít ty, kteří se podíleli na zločinech komunismu a dnes si žijí jako prasata v žitě, obdobně jako ty, nebo jsou v BIS, u policie tec., tě nezajímají. Ti přeci dělali to, s čím jsi byl srozuměn a nic jsi proti tomu nedělal, ani nebrojil. Ty si, coby lidská hyena, raději smlsneš na jejich obětech. Co také očekávat od někoho s morálkou prodejné kurvy. Jdi už do hajzlu, tam totiž patříš.

-----Original Message-----
From: Jan Rejzek [mailto:jrejzek@rozhlas.cz]
Sent: Saturday, December 19, 2009 2:37 AM
To: john.bok@volny.cz>
Subject: Re: FW: svazky.cz/download/spravaSNB.pdf

Víš co, Johne, jdi už do prdele. Co bych najednou hledal svého estébáka? Rozvířils s Pencem absurdní protižáčkovskou petici, abyste chránili jasné prase - estébáka Skalníka, Vašeho kámoše. Sám kreješ Jemelíka v Šalamounovi atd. O co ti jde? Ano, je dobré náhle vědět po dvaceti letech, kdo je kdo. Ví se to ovšem už dávno, jen Ty to nevnímáš, takže si tyhle kecy strč do řiti a zatanči si s chaoty typu Cibulky a Pence za zvuků garmošky Jima Čerta a Jarka Nohavici.

JR

Mezititulky redakce BL

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 23.12. 2009