Falešná pandemie H1N1

Německý expert: výrobci léků zpeněžili zděšení z prasečí chřipky

11. 1. 2010

ŠOK│ Německý zdravotnický expert, lékař a epidemiolog Wolfgang Wodarg (exSPD), předseda výboru pro zdravotnictví německého parlamentu a předseda výboru pro sociální otázky, ochranu zdraví a rodinu při Radě Evropy, obvinil výrobce léků a vakcín z ovlivňování Světové zdravotnické organizace, aby rozhodla o prohlášení pandemie.

To vedlo k zajištění 'enormních zisků' farmaceutických firem , zatímco země, včetně Velké Británie, 'promarnily' své hubené rozpočty na zdravotnictví, a očkovaly miliony občanů proti relativně mírnému onemocnění. Usnesení, navržené dr Wodargem požaduje vyšetřování role farmaceutických firem senátem, založeným Radou Evropy a odpovědným Evropskému soudu pro lidská práva . Wodarg to označil za 'jeden z největších lékařských skandálů století'. Jeho žádost o zřízení vyšetřovací komise posuzující roli farmaceutických společností při ovlivňování rozhodnutí o výskytu prasečí chřipky u WHO a národních států byla členy zdravotního výboru Rady Evropy jednomyslně schválena.

Dr Wodarg řekl: "S cílem podpořit patentování jejich léků a vakcín proti chřipce, farmaceutické společnosti ovlivnily vědce a veřejné agentury, zodpovědné za úroveň zdravotní péče, a vyvolaly poplach vlád na celém světě." Rada Evropy budeme zkoumat vztah výzkumných institucí, jako Robert Koch Institut Pasteur v Německu nebo ve Francii. Například Klaus Stöhr, který byl vedoucím epidemiologického oddělení, kteří v době ptačí chřipky připravovalo plány na zvládnutí pandemie, která se nekonala, se mezitím stal jedním z hlavních jednatelů společnosti Novartis. A podobné vazby existují mezi Glaxo a Baxter, atd. a vlivnými členy WHO.

V loňském roce Daily Mail ukázal, že vědec sir Roy Anderson, který radí vládě ohledně prasečí chřipky, dostává rovněž 116.000 liber za rok od farmaceutického koncernu GlaxoSmithKline.

Vakcíny byly podle Wodarga vyvinuty příliš rychle, některé pomocné látky nebyly dostatečně vyzkoušeny. Ale je tu ještě horší věc, konstatuje Dr Wodarg. Vakcína vyvinutá firmou Novartis byla vyrobena v bioreaktoru z rychle se množících rakovinných buněk. Technikou, která nikdy nebyla použita. Až doteď. Není možné vyloučit, že bílkoviny, zbytky rakovinné buňky, přítomné ve vakcíně vyrobené bio-reaktorem, mohou generovat u očkovaných osob nádor. Německá vláda na základě Wodargových zjištění vypověděla smlouvu s Novartisem.

Wodarg zároveň varuje pro futuro: "Můžeme umožnit výrobu očkovacích látek a provádění těchto inscenací organizacím, jejichž cílem je získat co největší peníze? Je to možné? Nebo je výroba očkovací látky něco, co státy musí bezpodmínečně sledovat a provádět sami? To je důvod, proč si myslím, že bychom měli upustit od systému patentů na vakcíny.

Daily Mail: The 'false' pandemic: Drug firms cashed in on scare over swine flu, claims Euro health chief ZDE

Bild: German health expert's swine flu warning: Does virus vaccine increase the risk of cancer? ZDE
Rozhovor Bruno Odenta s Wolfgangem Wodargem v L'Humanité v anglickém překladu ZDE
Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 12.1. 2010