Ten klip je opravdu ohavný!

23. 4. 2010 / Boris Cvek

Dělat rovnítko mezi levicí a komunisty je naprostý nesmysl, hodný komunistického falšování dějin. Selektivní paměť nemají jen staří lidé, ale všichni lidé - navíc spousta starých lidí jsou posledními svědky komunistického útlaku... Občas se začínám děsit "mladých" lidí, kteří si závažnost takového tématu vůbec neuvědomují a pouze podléhají ideologickému "antikomunismu", který je blíže bolševismu a normalizaci, než celá ČSSD.

"Komunisti přiměli nejlepší lidi téhle země k emigraci" (dost nepřesná generalizace, ale budiž) = zamyslete se tedy nad tím, kdo jsou naši "pravicoví" politici - jsou to ti, kdo se vrátili z emigrace, nebo jsou to ti, kdo tu zůstali, ohnuli hřbet a byli normalizací vychováni?

Nemám sílu to vidět celé... Snad právě proto, že jsem přesvědčený a zarytý antikomunista. Zelenka, Mádl a Issová jen ukázali svou prodejnost, povrchnost a komunistický způsob myšlení, který tuto společnost ovládá. S pravicí nebo levicí to nemá nic společného. Je to normalizace.

Pozn. JČ: Ten klip je nesmírně zajímavý tím, jak transformuje americký židovský klip, na podporu Baracka Obamy, který snad na osmdesát procent obšlehl, přesto je však český klip úplně jiný. Podrobnější srovnání by vypovědělo strašně mnoho. Jak Zelenka proměnil ty obšlehnuté americké motivy. On ten americký klip v podstatě "přeložil" do českých poměrů. Hodně vypovídá, jak to udělal. Pokusím se k věci vrátit podrobněji, jakmile bude čas.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 23.4. 2010