Suverenita žaluje Kalouska

14. 5. 2010

Lídři Suverenity -- bloku Jany Bobošíkové podávají trestní oznámení na Miroslava Kalouska a TOP09 za rozesílání složenek na částku 121 000,- Kč. "Od rána jsem měla v naší sociální poradně seniory, kteří přicházeli se složenkou v ruce a plakali, že nevědí, co mají dělat, že asi jejich děti mají nějaké dluhy a oni nevědí, z čeho je mají zaplatit. A vystrašeně se ptali, zda jim exekutoři nezabaví i byt," popisuje situaci Ing. Marie Paukejová. Naprosto stejné poznatky má i JUDr. Jan Rytíř ze své právní poradny. Proto se lídři Suverenity rozhodli podat trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy na poslance Kalouska, který je pod touto složenkou podepsán, píše Eva Morávková.

Mgr. Jana Volfová rozšířila trestní oznámení i o trestný čin vydírání, protože v přiloženém dopise je místo vysvětlení této nehoráznosti ještě věta, že v případě jiné volby dluh adresátům naroste na až na 200 000,- Kč.

"Po celodenním vysvětlování a uklidňování seniorů jsem se v Duelu v Událostech komentářích na ČT24 od pana Kalouska dozvěděla, že to udělali schválně. Místo toho, aby se seniorům okamžitě omluvil a zastavil další distribuci složenek, si vlastně tuto zrůdnost pochvaluje. Už se nedivím, že mezi sympatizanty TOP je na jejich stránkách uváděn i pan Mádl, kterého si Kalousek, jak dnes uvedl, velmi váží.

Pokud s touto stranou sympatizuje člověk, který natočil klip Přemluv bábu, pak se bojím, jak se bude s našimi seniory zacházet po volbách, pokud v nich výrazně uspěje strana, která v podstatě vyvolává mezigenerační nenávist," uvedla Mgr. Jana Volfová.

Suverenita -- blok Jany Bobošíkové ujišťuje všechny seniory, že dluhy v této zemi budou platit politici, kteří Českou republiku rozkradli a zkorumpovali, a ne důchodci, kteří po celoživotní dřině dnes stěží vyžijí ze svého důchodu.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 14.5. 2010