ODS a úsměvy Petra Nečase

24. 5. 2010

Včera jsem v pozdních odpoledních hodinách jel autem po jedné z hlavních silnic směrem do Prahy. To že bilboardy způsobují poruchy v soustředění řidiče na dopravní situaci je zřejmé. Že to ale budou bilboardy poněkud málo duchaplné je ovšem ještě horší.K tomu abych ale napsal tento článek mě dovedlo až to, že ve své schránce doma jsem nalezl obálkou s heslem "Váš hlas rozhodne" a v tu chvíli jsem viděl před očima tu šňůru bilboardů, kde na jedné polovině je rozesmátá tvář Petra Nečase a na druhé zakaboněná tvář Jiřího Paroubka. Ano, tak funguje podprahové vnímání!! píše Michal Horák.

<

Položil jsem si otázku, čemu že se asi pan Nečas směje a současně, protože nejsem primitiv, kdo asi upravil tvář Jiřího Paroubka. Dovedu na ní odpovědět.

Petr Nečas se směje nám všem, protože na základě vnitrostranického převratu, kdy padnul volební leader pan Topolánek nám předkládá sugesci, že nyní již bude vše O.K. Ale kdepak, nebude, protože se vlastně nic nezměnilo, pouze pár figurek. Skutečná podstata jeho strany a jejích výkonů za dobu kdy posledně vládla, včetně jejích cílů se nezměnila. Tedy nezměnila se teorie, že jenom úzká bohatá vrstva může zajistit všem občanům státu slušný život! Jaksi se zapomíná na střední stav! K tomu aby taková bohatá vrstva vznikla a udržela se, v nerovnovážném stavu společnosti je nutná určitá politická moc a z ní plynoucí legislativa a to je úkolem pana Petra Nečase v situaci kdy pan Topolánek zklamal.

Na druhou stranu zakaboněná tvář Jiřího Paroubka (asi upravená šikovným grafikem) má občanovi vsugerovat, že žádná jiná a tedy zejména jeho strana nemůže přinést lepší recept na vládnutí v tomto státě, respektive na jeho ekonomický vývoj a směřování k přiměřené formě sociální soudržnosti, respektive rovnováhy.Ale to přeci není pravda a proto je obsah bilboardu směšný a mediálně slušně řekněme neobratný. Občan přeci není pitomec, umí číst a má svou zkušenost.

Leták, který jsem našel ve schránce se obrací směrem k živnostníkům a obsahuje tvrzení, že ČSSD vždy bojovala proti živnostníkům, dokonce v duchu třídního boje, ačkoliv třídní boj je ČSSD zcela cizí již z podstaty. To, že jejich počet klesl o 120 000 je přirozené, protože v České republice je neúměrně vysoký počet živnostníků a často lidé, kteří mají živnostenské listy živnost ani nevykonávají. Proto je někteří vrací a také proto, že lidé, kteří pracují pro zahraniční nebo kvalitní domací firmy většinou respektují jejich požadavek aby současně nebyli živnostníky. Pan Nečas a zřejmě i jeho mediální a marketingoví pracovníci pravděpodobně neznají skutečný pojem "živnostník"! Živnostníkům, těm skutečným nejvíce uškodilo, pokud jim něco uškodilo trestuhodné zlehčení dopadu krize a to vzniklo za vlády koalice na čele s ODS a bohatým přičiněním sebevědomými prohlášeními jejího ministra financí pana Kalouska.

Této zemi nejvíce prospěje pořádek a tvrdé dodržování zákonů a rozhodně ne unylé úsměvy na předvolebních bilboardech. Takže občané, ti obyčejní normální pracovití lidé nebo ti, kteří jsou nyní na odpočinku a již svou tvrdou práci odvedli jistě velmi poctivě zváží komu ve volbách dají hlas a na koho se vykašlou.

Tato volební kampaň je jaksi zvláštní. Ani tak nepředkládá v masovém měřítku programová prohlášení a závazky politických stran jako neustálé a přihlouplé karikování konkurentů. Jenom si povšimněme, jak elegantně byla vyřešena, alespoň v dané době "patová" situace ve Velké Británii a za jak krátkou dobu. Inu, jiná země, jiné mravy!!

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 24.5. 2010