Kalouskovi "bezvýznamní idioti" a budoucnost české pravice

26. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Jestli pravice, a zejména Miroslav Kalousek, který dospěl už tak daleko, že veřejně nadává europoslancům do idiotů, a pak se za to poníženě omlouvá, nechtějí, aby po příštích volbách měla levice ústavní většinu ve Sněmovně a aby se zbývající období Klausovy vlády stalo synonymem prorůstání pravicového extremismu do státní správy, měla by TOP09 vystoupit z vlády a dát jasný impuls k předčasným volbám.

Vládní politika škodí této zemi, ale pravici obzvláště. Podle průzkumu agentury STEM by nyní získala levice ve Sněmovně 125 mandátů a TOP09 silně ztrácí za ODS (30 vs 40 mandátů). Jediný, kdo výrazně posiluje, jsou komunisté. A já se tomu vůbec nedivím. Je to dokonalá vizitka Nečasovy vlády, a to nikoli kvůli tomu, jaká tato vláda dělá "odpovědné" nepopulární kroky, ale kvůli tomu, jak je důvěryhodná po všech Drobilech, Bátorech a se všemi Věcmi veřejnými a obálkovou demokracií.

STEM: Komunisté výrazně posilují, ostatní ztrácí ZDE

Pravicový radikál Kopal coby pedagog řediteli učiliště nevadí ZDE

"Bezvýznamní idioti," zepsul Kalousek europoslance, kteří jej kritizovali za absence ZDE

MFDNES:

Reportér Poláček nemá ponětí o etice novinářské práce

26. 9. 2011

čas čtení 2 minuty

Vážený pane Poláčku a redakce Mf Dnes,

jsme nuceni reagovat na Váš článek v Magazínu Mf Dnes ze dne 15. září 2011. Dle Vašeho sloupku na straně 3 jsme usoudili, že nejspíš máte zájem na tom, aby byla hájena práva dětí na Šluknovsku, v tomto případě romských. Ovšem ve Vašem článku jsme žádné tomu podobné argumenty nenašli. Již samotný titulek článku "Andílci, anebo malí teroristé?" vůbec nekoresponduje se zbytkem textu a záměrem Vaší reportáže. Smysl Vašeho článku tak není zřejmý ani jasný.

V perexu textu se dozvídáme, že "z mnoha kluků vyrostou kriminálníci, z některých holek šlapky. A skoro všichni budou pobírat dávky." K tomu přikládáte dvoustránkovou fotografii dvanáctileté dívky, včetně jejího celého jména. Není korektní takto konkrétně označovat malé dítě.

Anketa Romano Hangos:

Demonstrace na severu Čech: Jde o rasismus, prudší reakci na zvýšenou kriminalitu nebo...?

26. 9. 2011 / Pavel Pečínka

čas čtení 20 minut

Eva Dobšíková
Učitelka, aktivní v Židovské obci Brno.
To, co se děje na severu Čech vůči Romům, je výsledkem katastrofální politiky vůči Romům vůbec a obrovského propadu části naší společnosti do chudoby a beznaděje díky zištnosti a bezohlednosti jiné její části. Tohle stupňování společenských rozdílů musí vést k demoralizaci a výbuchům. Vždyť se rozhlédněme i do "bohatého" zahraničí, kde se to ani třebas netýká zrovna jen R mů. Pokud nedojde ke skutečnému sjednocení demokratických sil kolem politické levice, lze očekávat, že se společenské výbuchy a chaos budou stupňovat...

FINANČNÍ PŘÍSPĚVKY BRITSKÝM LISTŮM MOBILEM

Hodně klesající tendence

2. 4. 2012

čas čtení < 1 minuta

V červnu 2011 jsme zprovoznili pro vaše pohodlí možnost přispívat na provoz Britských listů dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilního telefonu. Informace o tom, jak to dělat, jsou ZDE. Zároveň je samozřejmě možné přispět finančně na provoz BL na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Zdá se však, že možnosti a ochota čtenářů finančně přispívat na provoz deníku, který každodenně čtou (čtenářů je měsíčně cca 350 000) prokazuje silně klesající tendenci. Jenže provoz listu z něčeho uhradit musíme. Nepodporují nás ani velcí kapitalisté, ani velcí antikapitalisté. Nezávislost a existenci si uchováme pouze, pokud si udržíme podporu čtenářské obce.

Poprava Troye Davise by měla být impulsem pro zrušení trestu smrti ve Spojených státech

26. 9. 2011 / Daniel Veselý

čas čtení 6 minut

Motto -- Gándhí: "Oko za oko a celý svět oslepne"

Vždycky jsem byl proti trestu smrti. Je to anachronické barbarství bez pardonu vydávané za noblesní řešení "nejzávažnějších případů" v americké společnosti. Považuji trest smrti za pomstu, nikoliv za skutečný trest, jenž má v sobě obsahovat přinejmenším symbolickou nápravu a presumpci neviny, tedy ne nezvratný proces, který ve Spojených státech v minulosti vedl k řadě justičním vraždám. Vražda s největší pravděpodobností nevinného Troye Davise, která byla minulý týden spáchána americkým státem Georgia, opět rozvířila debatu o smyslu trestu smrti a možná představuje milník k jeho úplnému zrušení ve Spojených státech.

Pár informaci o tom, kdo a komu ještě dal cenu

26. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Kromě Kalouska dostanou ocenění za "nejlepší ministry financí" Juan Carlos Echeverry z Kolumbie za Latinskou Ameriku, Cesar Purisima z Filipín za Asii, Yousef Hussain Kamal z Kataru za severní Afriku a Blízký východ a Abdoulaye Diop ze Senegalu pro Subsaharskou Afriku.

To jsou skutečně ceny pro evropskou ekonomickou špičku, že.... píše Jiří Bitrich.

A co je to za časopis? - koukněte se: je to tenhle časopis: Mezinárodní časopis Emerging Market vydává zprávy, analýzy a komentáře o světové ekonomice se zaměřením na rozvíjející se trhy. Zaměřuje se zejména na čtenáře z oblasti bankovního sektoru. Je součástí skupiny Euromoney Institutional Investor, která patří k největším mediálním skupinám zabývajícím se ekonomikou. Taky bezva, že...

Apropos - na internetovém vyhledávači pouze průměrné zmínky. Články o ČR žádné.

No bodejť, rozvíjející se trh v České republice.

Co když si vyznamenání p. Kalousek navrhl sám, protože jak by tenhle časopis, co se věnuje rozvojovým státům, dostal k informacím o ČR?

Nebo už jsme spadli do rozvojové oblasti? No s tímhle ansámblem není divu. Ale to nám zatajili. Tedy, to jsou lišáci.

"Už to začíná, pane Svačina",

26. 9. 2011 / Jiří Baťa

čas čtení 7 minut

Petr Gazdík (TOP 09/STAN) na dotaz Oldřicha Dandy (Právo, 24. září 2011), zda se tato koalice dohodne na svém prezidentském kandidátovi odpověděl, že: "...Náš kandidát na Hrad je jasný a je jím Karel Schwarzenberg. On to zatím nepotvrdil, logicky vyčkává, a oznámí svou kandidaturu, až se bude vědět, zda se bude volit přímo či nepřímo." Poněkud podivuhodná taktika, když pan Gazdík na jiném místě říká, že:

Několik otázek pro ty, kteří podporují vyhlášení palestinského státu v OSN Fatahem

26. 9. 2011 / Daniel Veselý

čas čtení 3 minuty

Je to celkem jasné, dvoustátní řešení je pohřbeno. "Mírový proces" (rozuměj -- jednostranný diktát ze strany Washingtonu vůči palestinským předákům) je pohřben. Role Spojených států coby garanta onoho mírového procesu je už natolik zdiskreditovaná a groteskní, že škoda slov. Avšak existují jiné cesty k prosazení naprosto legitimních požadavků Palestinců na sebeurčení než ta, po které se vydal palestinský prezident Mahmúd Abbás, nebo žádné jiné možnosti neexistují?

Sociální darwinismus 2.0 aneb Když se hlavní voj stává avantgardou

26. 9. 2011 / Karel Dolejší

čas čtení 19 minut

"Moc nám do všeho bublal, tak jsme ho zatrubnili." 
Vladimír Jiránek

Máme-li věřit archeologům a paleontologům, neandertálec v soutěži s Homo sapiens sapiens neuspěl především kvůli inferiorní dispozici k jazykové komunikaci. Z hlediska evoluční teorie se tedy patrně jednalo o jeden z prvních selekčních tlaků kulturního původu. Napříště pak měla být taková situace docela typická: O přežití či zániku jednotlivých společenství a kultur nerozhodoval ani tak stupeň adaptace na prostředí jako spíše relativně samostatné kulturní faktory. Tato tendence navíc s postupujícím historickým časem dále zesilovala, až nakonec vyvrcholila v moderní průmyslové společnosti. Čeká-li nás však nyní kvůli vyčerpávání neobnovitelných zdrojů vývojový zlom, s největší pravděpodobností se zlomí také výše zmíněný trend generování stále většího podílu selekčních tlaků uvnitř kultury samé. Podívejme se na věc blíže.

Hrátky s čertem modernity

26. 9. 2011 / Jan Stern

čas čtení 16 minut

Můžeme říci: tento film je špatný?

Často se diskutuje o tom, zda lze nějaký film, obraz či román označit za "špatný". Kde vzít legitimitu pro takové konstatování? Některým jako zdroj legitimity postačí drzost a opojný pocit moci, jejž dodává pozice toho, kdo má přístup do médií, pocit o to opojnější, že tento přístup si často netřeba ničím zasloužit, což dodává celé věci náboženský nádech a vnáší do hry kategorii vyvolení či požehnání. Nicméně, i když překročíme hranici prosté drzosti, jeví se diskuse o "špatnosti" nějakého díla dosti zmatenou a neutříděnou.

Někdo doporučuje se soustředit na osobu autora a tvrdí, že dobré dílo je takové, které v autorově životě sehraje tu pravou očišťující a sebevyjadřující roli. Jiní obracejí svůj pohled na příjemce sdělení a tvrdí, že klíč ke kategoriím "dobrého" či "špatného" je jen v nich - tato argumentace může sahat od "je-li na světě jediný divák, kterému to něco dá, je dílo dobré" až ke "chodí na to lidé, je to tedy dobré".

Konflikt v Libyi zřejmě přijde Británii na 47 miliard Kč

26. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Náklady britského vojenského zásahu v Libyi budou podle nové studie zřejmě sedmkrát vyšší než odhady britské vlády. Vyvolalo to požadavky, aby bylo připraveno a zveřejněno řádné účetnictví celé vojenské operace. Letecké údery RAF totiž proti Kaddáfího vojákům dále pokračují už sedmý měsíc neztenčenou silou. Britské ministerstvo obrany vypotřebovalo skoro celou zásobu svých nákladných precizních zbraní, které bude potřebovat nahradit. Britské ministerstvo financí původně slíbilo, že válku v Libyi uhradí ze zvláštních rezerv.

Začarovaný kruh

26. 9. 2011

čas čtení 7 minut

Na vojnu chodili snad všichni, ale možná, že nebyl nikdo, kdo by je přinutil. Stát je tam živil a v romských rodinách bylo o jeden krk méně, zároveň to mohlo vypadat, že povinná vojenská služba sníží i populační explozi. Většina z nich byla posílána na hranice a do pěšáckých útvarů, které vojáci charakterizovali jako "kanónenfutr", nebo potrava pro kapitalistické kanóny. Při péešem (politickém školení mužstva) se dovídali třeba jak významně nám pomáhal Sovětský svaz v roce 1947, když byla velká sucha dovozem vody v sudech, píše čtenář Milan Turek.

Ekonomie, jako kdyby na přežití záleželo

26. 9. 2011

čas čtení 14 minut

Greer, J. M.: The Wealth of Nature. Economics as if Survival Mattered. Gabriola Island, New Society Publishers 2011. 262 stran.

KD│ Zatímco geologové a klimatologové upozorňují na fatální dopady nebrzděného ekonomického růstu; zatímco někteří z hluchých usilovně ignorují fakt, že neoklasická ekonomie podřazením kategorie půdy pod kategorii kapitálu předstírá, jakoby lidská ekonomika byla systém funkčně nadřazený, a nikoliv podřazený systému přírodnímu; a zatímco ještě další kontrafaktuálně, výhradně za účelem apologetiky oprašují překonané triky a pověry Karla Raimunda Poppera a se stejným konečným efektem jako první konstruují providencialismus vědeckého rozumu , pustil se John Michael Greer do fundamentální revize ekonomické vědy - "jako kdyby na přežití záleželo". Podtitul je ovšem více než případný - první dvě zmiňované skupiny autorů totiž prostřednictvím masochistické odevzdanosti "trhu" či "vědecké imaginaci" přenechávají otázku přežití lidstva nadosobním silám, jež ani v nejmenším nemají pod kontrolou...

Za dvacet let

26. 9. 2011 / Kateřina Bolechová

čas čtení < 1 minuta


"A co budeš dělat za dvacet let?"
Třeba budu v bdělém kómatu
nebo budu pít krabicáka před hlavákem
nebo budu definitivně bez rozumu
stát na nádvoří jako malá
s rukama vzhůru
mezi prsty život proteče až po lokty
a budu čekat
že se něco stane dnes nejpozději zítra
že mi někdo dá znamení
co je tenhle vesmírnej kolotoč
vlastně zač

EU má šest týdnů na to, aby se připravila na nevyhnutelný řecký bankrot

25. 9. 2011

čas čtení 2 minuty

Evropská unie obdržela varování, že musí počítat s důsledky "nevyhnutelného řeckého bankrotu". Evropské vlády věnují následujících šest týdnů budování "finanční železné opony" která by měla ochránit jejich zranitelné bankovní systémy před dopady nezvladatelné situace, v níž se v posledních dnech ocitly Athény, a která podle odhadů skupiny G20 s více jak 50% pravděpodobností vyústí v bankrot. Řecký dluh dosahuje 350 miliard euro.

Umět se nad věcmi zamyslet jinak

25. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 4 minuty

Včera mi někdo poslal leták, který koluje prý na severu mezi "bílými". V tom letáku je nějak, nejspíše zcela nesprávně, vyčísleno, kolik peněz bere romská rodina s dětmi, a je tam jen tak beze všeho řečeno, že z těch dětí stejně nevyroste nic dobrého a že je to plýtvání penězi "bílých" daňových poplatníků.

Taková ta "logika" české spodiny, která si myslí, kolik toho udělala pro společnost, a přitom je nevzdělaná, tupá a frustrovaná.

Nepřítel státu

25. 9. 2011

čas čtení 4 minuty

Reportér listu Guardian v Moskvě Luke Harding vydává knihu s názvem Mafiánský stát: Jak se jeden reportér stal nepřítelem brutálního nového Ruska, Guardian Books.

Harding v knize popisuje, jak se stal dlouhodobým terčem šikany od ruské tajné služby FSB poté, co se podílel na rozhovoru pro svůj deník s ruským emigrantským milionářem Borisem Berezovským. Tajní policisté se mu pravidelně vloupali do bytu, odposlouchávali mu telefony a při vyslovení jmen jako Berezovskij či Litviněnko (bývalý ruský agent, usmrcený FSB poloniem v Londýně) mu telefon vypínali, podrobovali ho výslechům, rušili mu povolení k pobytu.

BRITÁNIE:

Labouristé sníží univerzitní školné na "6000 liber ročně"

25. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Před zahájením výročního sjezdu Labouristické strany v anglickém Liverpoolu oznámil šéf labouristů Ed Miliband, že příští labouristická vláda sníží univerzitní školné v Anglii z nynějších 9000 na 6000 liber ročně. Bude to financovat zrušením konzervativních bankovních úlev pro banky a tím, že na univerzitní absolventy s nejvyššími platy uvalí vyšší splátkové úroky.

Projev Jana Kavana na propalestinském shromáždění na Václavském náměstí 22. září 2011

23. 9. 2011 / Jan Kavan

čas čtení 7 minut

Vážení přátelé, dámy a pánové,

sešli jsme se tu dnes abychom vyjádřili naši podporu žádosti Palestinské samosprávy o uznání Palestiny jako 194. členského státu OSN. Jsem organizátorům vděčný, že mne sem pozvali jako bývalého předsedu VS OSN. A jsem současně rád, že názor, který vyjádřím je i názorem Spojenectví práce a solidarity, platformy, jejímž jsem jedním ze třech mluvčích.

Kanál vonět nenaučíš

23. 9. 2011

čas čtení 5 minut

Říkal jsem si, že budu psát o něčem obyčejném. O něčem, co má kouzlo v tom, že je sice každému na očích, ale nikdo si toho ani nevšimne. Měl jsem zkrátka ideály a chuť. Chuť vyhnout se především politice, ze které jsem čím dál více otrávenější, možná ještě více než z výfuků aut a cigaretového kouře, což je u mě na pováženou, neboť jsem zavilý nekuřák, píše čtenář Marek Řezanka.

Nuda s Klausem

24. 9. 2011 / Štěpán Steiger

čas čtení 5 minut

Ne že bych se nudil na Hradě - hlava státu mne nepozvala. Ale když jsem se začetl do nového cestopisu Václava Klause st. - mladší, soudě podle bulváru, si užívá jiných radostí -, musel jsem se podivit dvěma věcem. Jedné ne příliš: totiž proč deník považovaný (ne zcela právem, ačkoliv vše je relativní) za levicový tiskne cestopis hlavy státu, která všecko nalevo od sebe zhruntu odsuzuje. Ovšem okamžitě mi napadlo, že taková nabídka - za předpokladu, že došla z Hradu - se v této zemi neodmítá. A ta druhá věc? O té se musím rozepsat trošku šířeji.

Spolek kašparů

24. 9. 2011 / Jiří Jírovec

čas čtení 9 minut


Ten ví, kolik tamten krade
staří volaj, zkroťte mladé
ten to řeší čistou rasou
stát brečí nad prázdnou kasou

Civilizace V+W

Autor tohoto článku nehanobí politické strany. To by bylo pouhým nošením dříví do lesa. Česká politická scéna se totiž denně diskredituje sama. V době, kdy se neustále vynořují nové informace o promarňování až rozkrádání veřejného majetku, státní žalobci, policie ani vláda nehnou prstem. Všichni dohromady působí jako spolek kašparů.

Zcela paradoxně tvoří výjimku KSČM. Tu ze společnosti neslušných vyloučilo Bohumínské usnesení ČSSD a statečný posametový boj proti předcházejícímu, již bezpečně mrtvému režimu.

Důkaz, že jde o spolek kašparů či spíše kriminálníků, podává ve svých parlamentních projevech poslanec David Rath. Zde je krátký úryvek z jeho vystoupení ve Sněmovně 23. 9. 2011:

Ostuda se Seifertovými spisy

24. 9. 2011 / Alex Koenigsmark

čas čtení < 1 minuta

Mezi mnoha knihami, které jsem vzal do ruky, když jsem se stěhoval a zmenšoval knihovnu, bylo půvabné nové vydání románu Západ Karla Václava Raise. Nakladatelství Akropolis knížku vydalo v roce 2004, s obrazy Antonína Slavíčka, rejstříkem, slovníkem, výtečným doslovem Jaroslavy Janáčkové...

Celý článek ZDE

Takhle měla vypadat česká média od začátku

24. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení < 1 minuta

Dlouho jsem čekal na to, až se konečně českým novinářům podaří pochopit, že mají - ve věci tzv. nepřizpůsobivých - veřejnosti především vysvětlit, pokud možno co nejnázorněji, jaká je to pitomost a zhovadilost takhle rozdělovat lidi na "přizpůsobivé" a "nepřizpůsobivé". A už jsem téměř nevěřil, že se to stane, když tu se na Aktuálně.cz objevila první vlaštovka, které z celého srdce tleskám. ZDE

Takhle měla vypadat česká média od začátku, kdy celý případ nepokojů na severu Čech začal. Ušetřili bychom si spoustu nechutného propagování nacismu a rasismu, srocování nácků a miliony vyhozené za policisty, kteří marnili svůj čas tam na severu vlastně jenom proto, že česká veřejnost byla zmanipulovaná médii, která přála rasistickým a nacistickým předsudkům davu.

Mediální zájem o Stoppardovu petici na podporu bohemistiky

22. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Mediální zájem o Stoppardovu petici na podporu bohemistiky, kterou v úterý slavný dramatik předložil ve skotském parlamentu, byl, možná překvapivě, velký.

O záležitosti informovala BBC, nejen průběžně celé úterý v rozhlasovém zpravodajství BBC Radio Scotland, ale také na svých internetových stránkách. kde bezprecedentně zveřejnila i videozáznam z celého slyšení (42 minut).

Hlavní britská terestrická komerční televizní stanice ITV přinesla o záležitosti velmi slušnou reportáž , bohužel přístupnou pouze divákům ve Velké Británii. Skotský deník The Herald přinesl Stoppardovu fotografii uprostřed transparentů na ochranu bohemistiky a dalších jazyků na titulní stránce, podrobnou reportáž pak na str. 5. Na internetu zveřejnil The Herald i videoreportáž.

Deník The Scotsman ZDE

Londýnské Timesy ZDE
The Independent ZDE
Lidový deník Glasgow Evening Times
(zveřejnil také videoreportáž) ZDE
České TV zpravodajství ČT 24 ZDE
Česká pozice ZDE
Britská Press Association ZDE
Skotský lidový deník Daily Record ZDE
a další zdroje...

Bezostyšná drzost Čunka a Řápkové

24. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Čunek a Řápková, výkvět české společnosti, se rozhodli radit městu Varnsdorf ve věci sociálně vyloučených občanů. Kvůli Čunkovi jsme zažili v přímém přenosu válku uvnitř české justice, málem pád Topolánkovy vlády, Schwarzenbergovy náklady na vyšetřování Čunkova případu... čekali byste, že zaleze do kouta studem? Nikoli!

Hrdina povstal a radí nulovou toleranci k chudým, sociálně vyloučeným lidem. Pravý to křesťan, který štědře rozdává ze svého a z veřejných peněz si nevezme. Řápková je stejný výkvět české společnosti: vystudovala prestižní práva v Plzni a stála za protizákonným (podle výroku soudu) rozhodnutím chomutovské radnice brát chudým dlužníkům jejich sociální dávky. Ani jeden z těchto výtečníků neradí městu Varnsdorf přestat nehorázně okrádat nejchudší a žádat po nich za bydlení ve varnsdorfských ubytovnách nájemné ve výši, jaké se platí za byty v centru Prahy.

Řápková a Čunek radí Varnsdorfu nulovou toleranci a tlak na vládu ZDE

Soud: Odebírat dávky v hmotné nouzi po vzoru Řápkové se nesmí ZDE

Částice se pohybují "rychleji než světlo", tvrdí vědci

23. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Vědci ve výzkumném středisku Gran Sasso zveřejní v pátek důkazy, z nichž - znepokojivě - vyplývá, že bude zřejmě možné posílat informace do minulosti a zlikvidovat tak vztah mezi základním principem příčiny a následku.

Vědci zveřejní své údaje na mimořádném semináři v CERNU, v evropské laboratoři pro částicovou fyziku.

Klaus způsobil Čechům a Slovákům daleko větší škody

23. 9. 2011 / Miloš Kaláb

čas čtení < 1 minuta

Se zájmem jsem si přečetl Otevřený dopis pana Moravčíka prezidentovi Václavu Klausovi. Tedy aspoň jeho část. Až mu spočítal část jeho vážných provinění, požádal ho, aby na chilském vyslanectví v Praze odevzdal s omluvou ukradenou propisku a resignoval.

Vadí mi na tom návrh, aby se omluvil Chilanům ale nikoliv obyvatelům prostoru, který se kdysi jmenoval Československo. Ti přišli vinou V. Klause o mnohem víc než o svůj podíl na propisce. V případě, že podobný názor mají i jiní čtenáři Britských listů, rád bych k nim připojil svůj hlas, i když si na druhou stranu myslím, že žádná omluva ty hrozné škody nezmenší.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za červenec 2011

7. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

V červenci 2011 přispělo finančně na Britské listy 222 osob bankovním příkazem celkovou částkou 50 484.75 Kč. (V polovině června jsme zpřístupnili čtenářům možnost přispívat dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilního telefonu, jeho vyúčtování bude zveřejněno v přehledu hospodaření za srpen, kdy se dobrovolné předplatné z června objeví na účtě OSBL.) Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 30.6. 2011 částku 90 268.90 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní

29333