16. 8. 2004
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
16. 8. 2004

Zpravodajství iráckého odboje za dny 6. - 8. srpna 2004

Zpracoval Muhammad Abú Nasr, přeložila Eva Cironisová

V rámci zásady Audiatur et altera pars zveřejňujeme zpravodajství o nedávných bojích v Iráku z hlediska osob, které bojují proti americkým a západním okupačním vojskům.

Předchozí zpravodajství iráckého odboje > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >>

Pátek 6. srpna 2004

Útok odporu na americkou základnu

Americká základna ležící východně od Saqlawíje se stala terčem minometné palby. Podle místního korespondenta Mafkarat al-Islam dopadla řada střel na území tábora a další do jeho blízkosti. Jejich přesný počet nemohl korespondent sdělit, nezískal ani další informace o výsledcích útoku. Američané mezitím vyslali dva letouny bez posádky na průzkumné lety nad Fallúdžou, ale oba byly sestřeleny protileteckou palbou odporu. Američané se snažili lokalizovat centra obrany a rozmístění minometů odporu ve městě.

Útoky na budovy ministerstev

TV al-Džazíra informovala o minometných útocích na budovy loutkových ministerstev v Bagdádu. Šlo o budovy ministerstva naftového průmyslu, ministerstva kultury a ministerstva pro mládež a sport. O případných škodách nebyly žádné zprávy.

Nález 11 amerických vojáků s podříznutými hrdly

Korespondent Mafkarat al-Islam přinesl zprávu o události ve městě Qá'im na hranicích se Sýrií. Obyvatelé nalezli ráno v centru města těla jedenácti amerických vojáků včetně jednoho kapitána. Všichni byli podřezáni. Obyvatelé korespondentovi sdělili, že těla vyklopilo auto jedoucí z oblasti Rummána a pak odjelo na západ. Američané město uzavřeli, ale neodvážili se hned těla odvézt, protože se obávali, že slouží jako návnada, u níž na ně zaútočí partyzáni, nebo že je u nich nastražena výbušnina. Povolali proto vrtulník s kovovou klecí, do níž byly mrtvoly pomocí speciálního zařízení naloženy a dopraveny na okupační základnu v Qá'imu.

Oblast Rummána se ještě toho dne stala místem střetu bojovníků odporu s okupanty. Partyzáni zaútočili na americkou hlídku a zničili dvě Humvee a obojživelné vozidlo. Obyvatelé oblasti neměli přesné informace o počtu mrtvých a zraněných, protože na místě se hned objevily další americké síly a odvezly mrtvé i zraněné pryč.

Boje v Nadžafu

Americké vrtulníky ostřelovaly mahdisty, kteří se ukryli na místním hřbitově. Podle BBC stoupal nad město kouř z explozí, které přerušily dodávky elektřiny a telefonické spojení. Místní korespondent Mafarat al-Islam psal v pátek v 15:28 mekkánského času, že američtí vojáci po boji s mahdisty směřují ulicí Roku 1920 k místnímu hřbitovu. Podle očitých svědků vrtulníky ostřelovaly hřbitov Salam u hrobky imáma Alího, nad který stoupal kouř. Ulice města byly prázdné, protože obyvatelé se po dvoudenních bojích neodvažovali vyjít na ulici. Ačkoliv americké síly použily obrněná vozidla, mahdistům se podařilo stáhnout na bezpečnější pozice, aby se mohli připravit na další kolo bojů. Odpoledne obsadili Američané pozice v blízkosti sídla Muqtady as-Sadra, ale taktický přesun mahdistů je uvedl do značného zmatku. Podle korespondenta milice bojují s velkou vynalézavostí a pružností, lákají Američany na různá místa a pak je vyčerpávají bojem.

Okupační vojenská základnu u Nadžafu Camp Golf a základna ukrajinských vojáků se staly terčem útoku mahdistů, ale podle vyjádření polského vojenského mluvčího nedošlo k žádným ztrátám.

Popularita Muqtady as-Sadra stoupá, stejně jako jednota ší'itů a sunnitů

Po dvou dnech strávených v převážně ší'itských městech Násiríja, Nadžaf a Karbalá' korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že popularita Muqtady as-Sadra mezi ší'ity, zejména mezi mládeží, prudce vzrostla. Během dubnových a květnových bojů v Násiríji a Karbale měl Muqtadá as-Sadr výrazně slabší podporu ší'itské populace a byl vystaven tlaku jiných ší'itských organizací a duchovních. To se nyní změnilo. Ve městech po celém jižním Iráku mnozí ší'itští mladíci, pocházející z arabských kmenů, přicházejí k úřadovnám Mahdího armády, aby požádali o přijetí. Mladí v Násiríji okázale nosí na oděvech as-Sadrovy portréty. Rozvíjí se i spolupráce mezi ší'itským a sunnitským odporem. Velký portrét Muqtady as-Sadra na násiríjské bráně je doplněn nápisem "Fallúdža je Irák", vyjadřujícím plnou solidaritu se sunnitským odporem, jehož centrem je hrdinná Fallúdža. Podpora mezi Fallúdžou a mahdisty není jen slovní - Mahdího armáda vyslala sedm svých bojovníků bojovat do Fallúdže a Fallúdža vyslala 40 svých bojovníků podpořit mahdisty. Díky zkušenostem Fallúdžanů s pouličními boji je Mahdího armáda schopna rozvinout mnohem sofistikovanější taktiku v boji s okupanty, zvláště při provokování četných srážek, které nepříteli zabraňují soustřeďovat síly a oslabují ho.

Ve Fallúdže je očekávána důležitá delegace as-Sadrových stoupenců; má se setkat s městskými představiteli a vůdci tamního odporu. Členové delegace budou členy poroty při soudu s jedním z hlavních špehů, členem ší'itských kolaborantských Brigád Badr, který tu byl zajat. Tento muž kladl na strategická místa ve Fallúdže, Karbale, Ramádí a Bagdádu speciální diskety, které měly vysílat signály americkým letounům, a ty podle nich zaměřovaly své bombardování. Očekává se také, že as-Sadrova delegace bude jednat s vůdci sunnitského odporu o další koordinaci postupu, která umožní postavit proti Američanům větší síly.

Ší'itští kolaboranti pomáhají Američanům proti Nadžafu

Místní korespondent Mafkarat al-Islam informoval, že americkým okupantům pomáhají v útocích na svaté město Nadžaf i skupinky ší'itských kolaborantů, shromážděné Američany do tzv. Divize Bravo. Jde o stoupence kolaborantských ší'itských duchovních Báqira al-Hakíma a Ibráhíma al-Dža'farího. Příslušníci této divize v přestrojení za civilisty pronikli do Nadžafu s úkolem vytvořit zde americkou pátou kolonu. Divize už poskytla okupantům velkou pomoc v Násiríji, kde nyní mahdisté bojují s italskými jednotkami. Její členové pronikli do kruhů místního odporu (který je složen z 90 % ší'itů a 10 % sunnitů). Korespondent uvedl, že ne méně než 80 % zajatých mudžáhidů v tomto městě bylo oběťmi zrady divize Bravo. Když pak Američané povolali Divizi Bravo k operacím na severu a západě Iráku, kde je ší'itská populace řidší, doplnili její řady kurdští kolaboranti z Vlasteneckého svazu Kurdistánu Džalála Talabáního.

Velké rozpory v počtech ztrát na straně mahdistů

Podplukovník americké armády Gary Johnston prohlásil, že v uplynulých dnech mahdisté ztratili 300 bojovníků, zatímco loutkový guvernér Nadžafu 'Adnán az-Zarafí tvrdil v prohlášení pro al-Džazíru, že zemřelo dokonce 400 mahdistů a 1 000 bylo zajato. Mahdího armáda tato tvrzení odmítla. V prohlášení pro agenturu Reuters prohlásil její mluvčí Ra'íd al-Kázimí, že mahdisté ztratili během dvoudenních bojů v různých částech země 36 bojovníků.

Boje mahdistů s italskými okupanty v Násiríji

Po půlnoci ze čtvrtka na pátek došlo v Násiríji ke srážce mezi mahdisty a italskými okupačními vojáky. Napětí přetrvalo po větší část dne. Podle mluvčího italských okupačních sil provedli mahdisté během dne více než 12 útoků proti nim, útočili minomety, raketami i lehkými zbraněmi na italské hlídky a na nejdůležitější objekty včetně elektrárny a stanice loutkové policie. Protože místní kolaboranti nebyli s to situaci zvládnout, byl místní guvernér nucen požádat italské síly o pomoc. Mluvčí tzv. ministerstva vnitra Abd al-Chadr at-Táhir prohlásil, že v bojích, které trvaly až do pátečního svítání, bylo zabito osm Iráčanů včetně pěti mahdistů, a 13 dalších osob bylo zraněno. Mahdisté sdělili, že zničili čtyři italská obrněná vozidla, což italský mluvčí popřel. Italské síly kontrolují centrum města a mosty. Údajně se pokoušely prostřednictvím úřadu guvernéra zkontaktovat s mahdisty.

Američané přiznali několik mrtvých

TV al-Džazíra přinesla oznámení americké armády, že při čtvrtečních bojích s mahdisty v Nadžafu byli dva členové námořní pěchoty zabiti a 12 zraněno. Oba mrtví měli patřit k 11. průzkumné jednotce. Později jiný americký mluvčí přiznal, že v Nadžafu byl ve čtvrtek zabit ještě jeden americký voják.

Muqtada as-Sadr: Amerika je náš nepřítel

V pátečním kázání, které bylo v jeho zastoupení přečteno v kúfské mešitě, Muqtadá as-Sadr obvinil Spojené státy z násilí v Iráku. Řekl: "Loutková tzv. prozatímní vláda nazvala Ameriku naším přítelem, já říkám, že Amerika je nepřítel náš a nepřítel lidu, a proto nepřijímáme její partnerství."

Přesto as-Sadrovi pobočníci v pátek opět vyzvali k obnovení příměří. Někteří žádali OSN a iráckou kolaborantskou vládu, aby zastavily násilí. "Z naší strany nechceme vyhrocovat situaci, protože situace v Nadžafu působí na další ší'itská území," řekl as-Sadrův bagdádský mluvčí Mahmúd as-Súdání, "ale akce amerických vojáků rozlítily syny těchto měst." Loutková vláda ale prohlásila, že nebude tolerovat nezávislé milice včetně Mahdího armády. Tyto milice "jsou považovány za zločinecké a teroristické skupiny, kterým nebude odpuštěno a budeme proti nim bojovat" prohlásil Georges Sada, hlásná trouba Američany dosazeného tzv. premiéra Ijjáda 'Alawího. "Budeme s nimi bojovat a nedovolíme jim páchat kriminální činy v různých městech, bez ohledu na to, kdo jsou, nebo jak velké jsou." Sada nedodal, že ve skutečnosti s milicemi bojují američtí, britští a další okupační vojáci a ne bezmocný loutkový režim.

Boje v 'Amará

Korespondent AFP oznámil, že po poledni zaútočilo na město 'Amará v jihovýchodním Iráku 30 britských tanků. Tanky vstoupily do města od západu ve směru od Abú Rummána a od jihu čtvrtí Risála. Zvečera zaujaly postavení na hlavních křižovatkách ve čtvrti Hittín na západním okraji města. Mahdisté se ve 4:00 stáhli z policejní stanice, kterou obsadili ve čtvrtek v noci. Pokračovali však v minometné palbě na úřad místního guvernéra a budovu Símak u Tigridu, kde byly shromážděny britské síly.

Útok na americký konvoj

V Samarrá' za svítání zaútočily síly iráckého odporu na konvoj deseti amerických Humvee. Americké vrtulníky ostřelovaly pozice odporu raketami a konvoji se podařilo uniknout.

U Bagdádu zničeno několik obrněných vozidel

Ve čtvrtek došlo podle místního korespondenta Mafkarat al-Islam k prudkým bojům mezi členy iráckého odporu a americkými okupačními silami jižně od Bagdádu. Během nich byla zničena tři americká obojživelná vozidla a jejich posádky pravděpodobně zahynuly. Přesný počet mrtvých a raněných nebylo možno zjistit, protože Američané na celé tři hodiny oblast útoku uzavřeli.

Sesazení šéfa armádního štábu podezřelého z napomáhání odporu

Agentura Quds Press citovala informované irácké zdroje, podle nichž tzv. ministerstvo obrany jmenovalo generálporučíka Muhammada Abd al-Qádira Abd ar-Rahmána novým šéfem štábu loutkové armády potom, co byl z místa odvolán 'Ámir al-Hášimí. Podle zdrojů rozhodlo ministerstvo obrany o al-Hášimího převedení na místo poradce na ministerstvu poté, co byl obviněn ze styků s iráckým odporem. Kolovaly také pověsti, že al-Hášimí dokonce předával odporu informace z ministerstva a o americké armádě.

USA zahájily přesun svých vojáků z Koreje do Iráku

USA přemístily ve čtvrtek 600 vojáků z letecké základny v Jižní Koreji do Kuvajtu. Washington údajně plánuje přesunout svých 3 600 vojáků z Jižní Koreje do Iráku. V současné době je v Jižní Koreji 37 000 amerických vojáků, z nichž třetina by se měla přesunout do Iráku do prosince 2005.

Sobota 7. srpna 2004

Exploze opět otřásly tzv. Zelenou zónou

AP oznámila, že tzv. Zelenou zónou v Bagdádu otřáslo deset explozí. Podle agentury Reuters byly výsledkem dopadu deseti raket vystřelených odporem. Mluvčí irácké loutkové bezpečnosti přiznal, že při dvou minometných útocích bylo v sobotu v centru Bagdádu zraněno nejméně pět lidí. Jedna ze střel dopadla do tzv. Zelené zóny. Salá Hasan, člen loutkových bezpečnostních služeb, prohlásil, že jedna střela dopadla na zátaras před úřadovnou Iráckého olympijského výboru, kde studenti podávali žádosti o přijetí do sportovní akademie. AFP citovala jeho sdělení, že byli zraněni dva členové bezpečnostních služeb a tři studenti. Irácký olympijský výbor sídlí blízko íránské ambasády mimo Zelenou zónu.

Útok odporu na Američany u Fallúdže

Místní korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že kolem 18:40 mekkánského času došlo na silnici používané americkými vojáky severně od Fallúdže ke třem explozím.

Bombový útok v Samarrá' zabil čtyři Američany

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že ráno explodovala pod americkou vojenskou hlídkou v okrsku Dulu'íja jihozápadně od Samarrá' bomba. Útok úplně zničil jedno Humvee a druhé vyřadil z provozu. Podle očitých svědků tři američtí vojáci ve zničeném vozidle zemřeli, zabit byl také jeden voják z poškozeného vozidla, který zřejmě ve chvíli výbuchu seděl na zadním sedadle.

Irácký loutkový režim zakázal vysílání TV al-Džazíra

"Premiér" Ijjád 'Álawí oznámil na krátké tiskové konferenci, že jeho režim vydal nařízení, aby TV al-Džazíra uzavřela na jeden měsíc své bagdádské pracoviště. Stalo se tak poté, co zvláštní výbor, který na vysílání al-Džazíry celý měsíc dohlížel, prohlásil, že její působení v Bagdádu má být na měsíc zastaveno "na ochranu iráckého lidu" a pohrozil, že "pokud al-Džazíra nepodá vysvětlení, lhůta bude automaticky prodloužena".

Už minulý týden tzv. ministr vnitra Faláh an-Naqíb řekl, že nejmenovaná televizní satelitní společnost "podporuje únosy" vysíláním záznamů s rukojmími, jimž se hrozí popravou.

Turecká přepravní společnost opouští Irák

Agentura Anadolu oznámila, že turecká přepravní společnost Atahan Lojistik oznámila, že zastavuje svou činnost v okupovaném Iráku a opouští zemi. Stalo se tak poté, co turecká televize odvysílala video, na němž turecký řidič vzatý jako rukojmí žádal své spoluobčany, aby nejezdili do Iráku.

V pátek turecké ministerstvo zahraničí oznámilo, že v Iráku byli jako rukojmí zadrženi tři Turci a tři další byli zabiti.

Neděle 8. srpna 2004

Události v Bagdádu

Agentura AP oznámila, že během noci na neděli otřáslo Bagdádem šest explozí, které zjevně pocházely z komplexu tzv. Zelené zóny. Čtyři výbuchy následovaly po sobě, k jednomu z nich došlo na břehu Tigridu a k jinému v centru města. O několik minut později zazněly dvě silnější exploze a po nich byla slyšet kulometná palba. Nad komplexem bylo vidět stoupat mraky kouře a bylo slyšet houkání přijíždějících sanitek.

Očití svědkové oznámili, že nejméně dvě minometné střely odporu dopadly na ulici v centru Bagdádu, zranily tři osoby a zapálily dvě auta. Střely podle nich explodovaly nedaleko přísně střeženého hotelu obývaného cizinci a zranění byli rychle převezeni do nemocnice, přičemž jeden se zdál být v kritickém stavu.

Zdroje v bagdádské úřadovně Muqtady as-Sadra v neděli oznámily, že nad Madínat as-Sadr

byl sestřelen americký vrtulník. Šlo o jeden z vrtulníků, které kryly pohyby amerických vojáků na okraji čtvrti. Po sestřelení propukly boje, které trvaly více než tři hodiny. Korespondent TV al-Arabíja oznámil, že Američané uzavřeli místo, kam sestřelený stroj dopadl a rozmístili kolem ostřelovače, aby médiím zabránili přiblížit se a nafilmovat vrak vrtulníku. Navzdory převaze se americkým vojákům v neděli v poledne nepodařilo dostat do Madínat as-Sadr a byli donuceni se stáhnout.

Útok na americký konvoj u Fallúdže

Korespondent Mafkarat al-Islam oznámil, že krátce před 22:30 zasáhla severně od Fallúdže u silnice poblíž dálnice americkou kolonu exploze bomby. O 20 minut později americké síly oblast uzavřely a vrtulník prohledával okolí. Korespondent proto nemohl podat zprávu o způsobených škodách či ztrátách.

V Ba'qúbě zabit důstojník tzv. národní gardy

Dr. Máhir 'Ábid z ba'qúbské nemocnice sdělil agentuře AP, že výbuch bomby položené u silnice zabil v Ba'qúbě důstojníka tzv. Irácké národní gardy, jež byla vytvořena a vycvičena americkými okupanty.

Srážka mahdistů s dánskými vojáky

Vojenské zdroje oznámily, že dánští okupační vojáci svedli ve městě Qurná 235 mil jihovýchodně od Bagdádu boj s Mahdího armádou. Podle plukovníka loutkové policie bylo v boji sedm mahdistů zabito nebo zraněno.

NATO vyslalo kontingent důstojníků do Iráku

NATO oznámilo, že do Iráku byla vyslána první část důstojníků, kteří mají začít cvičit irácké loutkové síly. TV al-Džazíra oznámila, že čtyři důstojníci NATO opustili v sobotu Neapol a 45 dalších je bude následovat koncem týdne. Jejich úkolem bude provádět výcvik v Iráku i za jeho hranicemi.

Západní výcvik iráckých kolaborantů má Američanům pomoci vybudovat si v Iráku loajální ozbrojené složky. Zpráva o vyslání důstojníků způsobila ovšem značné diskuse mezi členskými zeměmi NATO, z nichž některé, jako např. Francie, nechtějí jen posluhovat Spojeným státům, ale mít také vlastní slovo. Francie byla proti americkému plánu na vyslání důstojníků pod velením amerického generála.

Zdroj: ZDE

                 
Obsah vydání       16. 8. 2004
16. 8. 2004 Karel Hoffmann a jeho právo "vyjadřovat se nehorázně" Jan  Sýkora
16. 8. 2004 Bush plánuje přesunout americké vojáky domů
16. 8. 2004 Irák: Delegace národní konference vyráží do Nadžafu za al-Sadrem
16. 8. 2004 Sadr ochoten jednat s iráckou národní konferencí
16. 8. 2004 Venezuela: Chavez zvítězil v referendu
16. 8. 2004 Bagdádská konference hledá řešení konfliktu v Nadžafu
16. 8. 2004 Ztrojnásobil se výskyt mozkových chorob
16. 8. 2004 Czechtek: Inspirace pro ministra obrany Zdeněk  Jemelík
16. 8. 2004 http://petice.techno.cz/
16. 8. 2004 Martin Schulz doporučuje českým komunistům exil Jan  Čulík
16. 8. 2004 Británie: Brutální útlak uprchlíků
16. 8. 2004 Al-Sadr: Nová irácká vláda je "horší než Saddám"
15. 8. 2004 V Nadžafu a Bagdádu opět boje, Sadr vyzývá k novým jednáním
16. 8. 2004 Konec týdne v Iráku plný krve
16. 8. 2004 Alláh je velký a nevěřící psi odejdou Štěpán  Kotrba
16. 8. 2004 Rumsfeld: Spojené státy plánují přemístit své jednotky z Německa a severní Evropy
16. 8. 2004 Nájemní politika - pozitivní výsledek vládní krize Jaromír  Císař
16. 8. 2004 Jak je to s plýtváním energií v ČR? Vítězslav  Novák
16. 8. 2004 Když ministr nesouhlasí, měl by rezignovat Dagmar  Seibertová
16. 8. 2004 Spolková reforma pracovního trhu: Demonstrující lidé nejsou žádné krysy
16. 8. 2004 Smyslná láska v městě Stryj Sergej  Chelemendik
16. 8. 2004 Největší tabu západní civilizace Petr  Sláma
16. 8. 2004 Finsko: Referendum o Ústavě EU ne, o vstupu do NATO ano
16. 8. 2004 Kouření ohrožuje životy dětí Martin  Škapík
14. 8. 2004 Zahájení Olympijských her postiženo dopingovým skandálem
13. 8. 2004 Michael Moore zveřejnil záběry, kde nový šéf CIA konstatuje, že je pro tuto funkci nevhodný
13. 8. 2004 Rozumím, proč Fahrenheit 9/11 dostal hlavní cenu v Cannes Jan  Čulík
14. 8. 2004 Moore zveřejnil důkazy pro všechna svá tvrzení ve filmu Fahrenheit 9/11
13. 8. 2004 Kubánští disidenti: Bushova vláda nerozumí Latinské Americe
16. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 6. - 8. srpna 2004
13. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 4. a 5. srpna 2004
7. 8. 2004 Hospodaření OSBL za červenec 2004
29. 12. 2003 Nenechte si ujít: nový knižní výbor z Britských listů
22. 11. 2003 Adresy redakce
18. 6. 2004 Inzerujte v Britských listech
17. 6. 2004 Provizorní umístění starých archivů

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
16. 8. 2004 Alláh je velký a nevěřící psi odejdou Štěpán  Kotrba
16. 8. 2004 Al-Sadr: Nová irácká vláda je "horší než Saddám"   
16. 8. 2004 Bagdádská konference hledá řešení konfliktu v Nadžafu   
16. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 6. - 8. srpna 2004   
16. 8. 2004 Sadr ochoten jednat s iráckou národní konferencí   
14. 8. 2004 Americké letecké údery v Iráku usmrtily 13 osob   
14. 8. 2004 Colin Powell obvinil "extremisty", že v Iráku neexistuje "olympijské příměří"   
14. 8. 2004 Jednání v Nadžafu skončila bezvýsledně   
13. 8. 2004 Psali jsme zkresleně o válce v Iráku, přiznává americký list Washington Post   
13. 8. 2004 Tlak na šíitské ozbrojence v Nadžafu sílí   
13. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 4. a 5. srpna 2004   
13. 8. 2004 Britský novinář propuštěn na zásah Moqtady al Sadra   
12. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 2. - 3. srpna 2004   
12. 8. 2004 Iráčtí vzbouřenci nejsou bojovníky za svobodu   
11. 8. 2004 Britští občané, bojující v Iráku proti koaličním jednotkám, "riskují obžalobu ze zrady"   

Zpravodajství iráckého odboje RSS 2.0      Historie >
16. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 6. - 8. srpna 2004   
13. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 4. a 5. srpna 2004   
12. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 2. - 3. srpna 2004   
3. 8. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 25. - 28. července 2004   
30. 7. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 19. - 24. července 2004   
13. 7. 2004 Zpravodajství iráckého odporu za dny 1. - 7. července 2004   
8. 7. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 27. - 30. června 2004   
1. 7. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 24. - 26. června 2004   
29. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 20. - 23. června 2004   
25. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 17. - 19. června 2004   
21. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 14. - 16. června 2004   
18. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 9. - 13. června 2004   
15. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje ze dne 6.-8. června 2004   
11. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odporu za dny 1. - 5. června 2004   
7. 6. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 28. - 31. května 2004