4. 5. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
4. 5. 2006

ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka

Policejní prezident Husák se domnívá, že nepřípustné matení vyšetřování trestné činnosti policistů a nebránění trestné činnosti policistů druhými policisty je součástí firemní kultury jím řízené policie. Kolegialita. Solidarita.

Bohužel, má pravdu. Britské listy mají množství poznatků z minulosti i přítomnosti o rozsáhlé kriminální činnosti uniformovaných i tajných policistů a vyšetřovatelů, ale i státních zástupců a soudců. Uniformovaní i tajní policisté porušují zákon o policii i další zákony, včetně trestního, na většině demonstrací v Praze v posledních pěti letech.

Na zásahy přicházejí bez čitelného identifikačního označení nebo s označením zakrytým různými součástmi výstroje a jejich velitelé jim to tolerují, souhlasí s tím, bagatelizují to a omlouvají to. Upozornění na tyto nezákonosti přehlížejí a ignorují, přestože hovoří do záznamu, který je později zveřejněn. Beztrestnost je nakažlivá. Bezdůvodně perlustrují pod falešnými záminkami demonstranty a pokusili se několikrát i o perlustraci novinářů (v mém případě bez úspěchu).

Neuniformovaní i uniformovaní policisté se dopouštějí bezdůvodného fyzického násilí vůči demonstrantům. Policisté svou agresivitou a výhrůžkami šikanují demonstranty, zvláště ty mladší a nezkušenější. Zastrašují před zásahy i při nich i novináře (v mém případě bez úspěchu) pod záminkou "varování". Někteří se "varovat" dají... Pak čteme v novinách články, k nimž většinu komentáře dodala "exkluzivně" policejní mluvčí. Já těmto novinářům říkám policajtoreportéři. Někdy policajti, jindy reportéři.

Policisté neseznamují zadržené s jejich zákonnými právy, pokud by si tím ztížili vyšetřování. Využívají právní nezkušenosti občanů. Policisté se vědomě dopouštějí křivých a účelových obvinění zadržených. Policisté vědomě křivě svědčí před soudci. Trestní oznámení na policisty státní zástupci odkládají jako nedůvodná.

Policisté se pokoušejí znevěrohodňovat svědky proti sobě či obviněné nepřípustnými a nelegálně získanými důkazy. Pokud pořizují záznamy událostí, pak účelovým způsobem tak, aby svědčily v jejich prospěch. Ty záznamy a důkazy, které svědčí v neprospěch obžaloby, nenávratně mizí - někdy i ze spisů, uložených u soudu. Někdy zase nejsou soudci ani připuštěny. Policisté jsou v kontaktu s podsvětím, které využívají vydíráním či zastrašováním k provokacím a získávání informací a svědectví. Ty pak tvoří páteř obžaloby.

Policejní mluvčí i velitelé zásahů vědomě lžou, jindy podávají neúplné nebo zkreslené informace a klamou média a tím i veřejnost.

Státní zástupci a soudci nevěnují pozornost důkazům, působícím ve prospěch obhajoby osob, proti kterým svědčí policisté. Státní zástupci přehlížejí podvržené a policií zfalšované důkazy a vydávají je za věrohodné. Státní zástupci trvají na obviněních, i když se prokáže, že skutek, který žalují, se nikdy nestal. Soudci proto někdy soudí nikoliv v souladu se zákony, Stížnosti takto postižených se automaticky "odkládají" - hážou do koše. U soudů se zamítají.

Taková je realita činnosti policie a spravedlnosti, které jsem poznal za několik let novinářské a fotoreportérské práce v Britských listech. Bylo jedno, kdo řídil resort vnitra a spravedlnosti, zda to byla KDU-ČSL, ODS, US-DEU, či ČSSD. Nyní nechtěné přiznání policejního prezidenta jen dotvrzuje stav, který Vladislav Husák v pořadu Události, komentáře ČT 1 nazval firemní kulturou. Policejní prezident má pravdu: je to otázka výchovy. Začněme proto policisty, vyšetřovatele, státní zástupce i soudce vychovávat. Je na čase.

doslovný přepis pořadu Události, komentáře ČT 1 ZDE

ČT 1, Události, komentáře. 2. 5. 2006 - 22:30

Jan NĚMEC, moderátor : Policista, který na prvomájové demonstraci extremistů na Palackého náměstí v Praze surově zakročil proti volební kandidátce Strany zelených Kateřině Jacques, je postavený mimo službu. Jeho totožnost velení pražské policie tají. Inspekce ministra vnitra Kateřinu Jacques vyslechla a s policistou zahájila trestní řízení kvůli zneužití pravomocí a ublížení na zdraví. Trestní oznámení na něj navíc podala i sama Kateřina Jacques.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Policista, který Kateřinu Jacques zbil, pracuje u policie devatenáct let, od roku 87.

Jan NAVRÁTIL, ředitel policejního obvodu Praha 2 : Pracoval jak na ulici, tak potom na zpracování jednoduchých spisů. Byl samozřejmě odměňován za těch devatenáct let, ale byl i kázeňsky řešen.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Za nějaké násilné činy?

Jan NAVRÁTIL, ředitel policejního obvodu Praha 2 : Nebyly tam ale žádný násilný činy.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Vedení pražské policie stále tvrdí, že Kateřina Jacques narušovala veřejný pořádek, a proto byla předvedena na policejní služebnu.

Jan NAVRÁTIL, ředitel policejního obvodu Praha 2 : Podle těch prvních informací, co jsem dostal, tak je tam to, ten paragraf čtyřicet sedm jedna A, to je to neuposlechnutí výzvy.

Kateřina JACQUES : Já to absolutně kategoricky vylučuju a považuju to za jako velmi neférové jednání.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Jestli byla paní Jacques opravdu zbita, musí teď prokázat vyšetřování Inspekce ministra vnitra.

Josef SVÁROVSKÝ, vedoucí odboru vnitřní kontroly pražské policie : Pokud by se prokázalo, že ji bil, no tak asi by to nebyl signál jenom pro mě, ale především by to byl signál pro státního zástupce. Asi by se tam sdělilo obvinění a ten člověk asi by u policie rozhodně dále nebyl.

UKÁZKA

záběry Michala Vlka, fotografa Britských listů

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Zásah policie proti Kateřině Jacques natočil na kameru Michal Vlk.

Michal VLK : Tam v bezprostředním okolí to lemovalo pět zhruba dalších policistů, jejichž v podstatě jedinou starostí bylo zabránit mně ve focení.

Kateřina JACQUES : Nikdo z těch přihlížejících policistů nezasáhl, což já považuju za zásadní problém.

Čestmír PASTYŘÍK, ředitel pořádkové a železniční policie Policejního prezidia : Inspekce ministra vnitra převzala tento případ kompletně jako celek a bude se zabývat všemi skutečnostmi, které na místě nastaly a jednání všech policistů, kteří se toho zúčastnili.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Podle opoziční ODS by kvůli tomuto incidentu měl odstoupit ministr vnitra.

Miroslava NĚMCOVÁ, místopředsedkyně ODS : To, jak násilně si počíná policie, je tím, že jí to dovolil i v minulosti. Nechal ji, aby řádila na CzechTeku.

František BUBLAN, ministr vnitra /nestraník/ : Tady jde skutečně o selhání jednotlivce a to se musí tak nějak řešit jednotlivě, to není možné svalovat na celou policii.

Jiří PAROUBEK, předseda vlády /ČSSD/ : Ten policista, který ten zákrok provedl, prostě selhal. Zřejmě se jednalo o psychické selhání.

Karel ROŽÁNEK, redaktor : Inspekce ministra vnitra má případ Kateřiny Jacques vyřešit co nejdříve. Ministr vnitra František Bublan věří, že to bude uzavřeno do konce tohoto týdne.

BESEDA

Jan NĚMEC, moderátor : A ve studiu už vítám policejního prezidenta Vladislava Husáka, dobrý večer.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Dobrý večer.

Jan NĚMEC, moderátor : A zvali jsme pochopitelně i Kateřinu Jacques. Ta je ale v pracovní neschopnosti a vpodvečer nám oznámila, že se necítí dobře. Takže jí zdravím v tuto chvíli pouze po telefonu, dobrý večer i vám.

Kateřina JACQUES, ředitelka sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády, kandidátka Strany zelených : Dobrý večer, děkuji vám.

Jan NĚMEC, moderátor : Můžete říct, jak se teď cítíte a případně jaká máte zranění?

Kateřina JACQUES, ředitelka sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády, kandidátka Strany zelených : Tak já si zaprvé cením toho, že jsem dostala celou řadu takových jako soucitných esemesek, zpráv. Lidé z celé republiky mi vyjadřovali podporu, ale zároveň mi také sdělovali, že to, co se stalo mně, je jim povědomé, že už o tom slyšeli. Některým se to osobně stalo. A to je to, co mě na to znepokojuje, protože já jsem veřejně známá osoba, tudíž se mi dostává náležité mediální pozornosti a také zřejmě i to, způsob toho vyšetřování věřím tomu, že bude korektní. Ale z toho, co mi ti lidé sdělují, tak to tak nemusí být vždycky.

Jan NĚMEC, moderátor : Dobře, vrátím se k té své otázce. Jak se tedy cítíte a jaká máte zranění?

Kateřina JACQUES, ředitelka sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády, kandidátka Strany zelených : Tak já mám pohmožděniny po celém těle, modřiny, mám pohmožděné zápěstí pravé především od těch pout, za které mě vláčel ten policista. Mám silně naražená žebra, pomlácená záda, koleno, a teda bohužel i, nechce se mi to říkat, ale i v oblasti genitálií mám jako značné podlitiny, protože ten policista mě udeřil cíleně do rozkroku, a to dvakrát.

Jan NĚMEC, moderátor : Policie trvá na tom, přestože třeba přiznala, že ten zákrok nebyl přiměřený, že jste neuposlechla několikeré výzvy. Je to pravda?

Kateřina JACQUES, ředitelka sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády, kandidátka Strany zelených : Já se proti tomu musím zásadně ohradit. Já musím říct, že tam to nebylo zřejmě centrálně řízeno. My jsme dostali první pokyn, ta naše pokojná skupinka demonstrantů s malým vkusným transparentem, že máme vyčkat dostatečného rozestupu za těžkooděnci a abychom se nemohli přiblížit k té skupině těch pochodujících neonacistů. My jsme samozřejmě těch pokynů dbali. Přešli jsme dokonce tak, jak nám řekli, na druhý chodník. Tam jsme stáli. Když neonacisté odešli opravdu z dohledu za zatáčku na Karlově náměstí, tak těžkooděnci v podstatě předali naši skupinu těm policistům normálně uniformovaným. Ti nám řekli, ať ještě chvíli vyčkáme. A najednou se tam, já přesně nevím, v jakém okamžiku, zjevil teda člověk značně agilní, který dal opačný pokyn, že okamžitě máme zmizet, něco v tom smyslu, vypadněte, nedělejte problémy. Já jsem mu řekla, že v žádném případě z naší strany žádné problémy nehrozí, že teda chceme vyjádřit pokojný protest tak, jak je to běžné i jinde ve světě. V ten okamžik on do mně prostě vrazil. Já jsem se ohradila proti tomu fyzickému kontaktu. A to byl spouštěč k úplně brutálnímu ataku na mou osobu. Narazil mě nejdřív na dům protilehlý, pak mě srazil na zem, pak je to, co je teda částečně, byť ne moc foto, fotograficky zdokumentováno, protože údajně ti ostatní policisté místo, aby tomu ataku zabránili, tak skutečně spíš se starali o to, aby to nikdo příliš nefotografoval. Já jsem ležela na té zemi. On se snažil mi nasadit ta pouta, což jsem samozřejmě nechtěla, ale kladla jsem takový řekla bych odpor v mezích těch možností. Možná, že jsem měla i možnost vykopnout tu nohu, ale opravdu jsem si to hlídala, abych mu nezpůsobila já žádné zranění a vnitřně jsem doufala, že je to otázka sekund, kdy ho ti jeho kolegové odtrhnou. A moje zděšení právě ...

Jan NĚMEC, moderátor : Paní Kateřino Jacques, já vám ...

Kateřina JACQUES, ředitelka sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády, kandidátka Strany zelených : Narůstalo tím, že nikdo z nich nezasáhl a nechali ho tento brutální čin jako dokonat.

Jan NĚMEC, moderátor : Ano, my se k tomu za chvilku vrátíme. Já vám pro tuto chvíli děkuji. Pane prezidente, dnes vás citovala Mladá fronta DNES: "Kateřina Jacques v tuto chvíli byla pro mé muže zcela anonymní. Neuposlechla výzev policie ...," a tak dále. Chcete tím říct, že by byl rozdíl, kdyby byla a nebyla anonymní? Že je rozdíl v tom, jak se chová policie k běžnému občanovi a jak třeba k veřejně známé osobě? Možná vám to uniklo bezděčně.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Vůbec ne, samozřejmě přístup policie jaksi je ke všem občanům stejný. Ta otázka, která takto byla komentována, víceméně hovořila o tom, zda ten policista jednal směrem k příslušnici Strany zelených nebo nějaké konkrétní strany. Z toho důvodu já vylučuju, že by, že by někdo rozlišoval, jestli je to člověk, který sympatizuje s tou či onou politickou stranou.

Jan NĚMEC, moderátor : Víte přesto, pane prezidente, zřejmě nejenom já budu mít pocit, že kdyby to nebyla veřejně známá osoba, nebyla by zvláštní vyšetřovací skupina Inspekce ministra vnitra, nebylo by tak, nebyl by takový tlak, aby to bylo do konce týdne a tak dále, a tak dále. Možná by se to ani nešetřilo.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Já si nemyslím, že by se to nešetřilo. Já jsem přesvědčen o tom, že naše kontrolní mechanismy jsou nastaveny správně. Já bych chtěl požádat všechny, kdo má jakýkoliv problém s policií, kdo si myslí, že při jakémkoliv zákroku policie nepostupovala korektně, aby využil všechna možná, všechny možné kanály a tu informaci nám dal. Já z tohoto místa jsem se chtěl vám, paní Jacques, omluvit za to, co se stalo. Já jsem se snažil vás dneska nějakým způsobem nakontaktovat, nepodařilo se mi to. Doufám, že se mi to podaří v dalších, v dalších dnech, protože oba dva máme stejný zájem. Oba dva máme zájem chránit zákon a chránit právo. Já se domnívám, že ...

Jan NĚMEC, moderátor : Proč třeba v tuto chvíli tajíte totožnost toho policisty?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : My ho netajíme. Samozřejmě je to osobní údaj a my nejsme oprávněni sdělit tento údaj. Ale podle mých informací jsem zaznamenal na jedné z televizí, že jeho jméno proniklo.

Jan NĚMEC, moderátor : Poté, jak jste během dneška získával informace, váš osobní názor na přiměřenost zásahu.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Já jsem se vrátil v průběhu včerejšího večera a v noci jsem s panem ministrem Bublanem a s dalšími kolegy na toto téma diskutoval. Já tak, jak dnes vidím celou situaci, tak se domnívám, že ten zákrok byl nepřiměřený.

Jan NĚMEC, moderátor : Jak hodnotíte třeba zadržení fotografa jenom proto, že fotil příslušného policistu tak, jak to třeba bylo na videozáznamu na Britských listech?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Tady je ta situace o něco složitější vzhledem k tomu, že záznamy policistů z místa se jaksi, jsou v rozporu s tím, co tvrdí ten dotyčný novinář. Ale podle toho ...

Jan NĚMEC, moderátor : Tam nejde o to, co tvrdí, viděl jsem videozáznam, který jasně říká, a ten policista o tom mluví, "jenom proto, že jste mě fotil, já vás teď předvedu."

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : To samozřejmě není správný postup. A tak jako v případě řešení té události s paní Kateřinou Jacques, tak i v tomto případě s tímto novinářem prošetřujeme celou událost, celý incident. Já vím, že ten dotyčný člověk je v úzkém kontaktu s našimi kontrolními orgány. A velice aktivně spolupracuje. Já jsem za to chtěl samozřejmě poděkovat, protože vnese celou řadu informací do tohoto případu.

Jan NĚMEC, moderátor : Ministr Bublan, koneckonců i premiér Paroubek, tvrdí, že to je selhání jednotlivce. Pokud inspekce řekne, že zásah byl nepřiměřený, není to otázka i špatného přístupu těch policistů, kteří byli kolem, ať už na ulici, nebo na služebně?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Víte, ten problém je trošku širší. Ta skupina byla víceméně určena nahodile. Bylo to zhruba deset policistů, kteří měli tu skupinu, v níž byla paní Kateřina Jacques, nějakým způsobem odklonit ...

Jan NĚMEC, moderátor : Ale, pane prezidente, o to přeci nejde, zda ..., pokud by zásah ...

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Když mě necháte domluvit, já vám to vysvětlím.

Jan NĚMEC, moderátor : Promiňte, ale pokud byl zásah nepřiměřený, oni viděli, že se chová nepřiměřeně, neměli zakročit?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Já vám chci říct, že ta skupina se navzájem neznala. To byli anonymní policisté. Celá záležitost se strhla nebo seběhla poměrně rychle. A já mám informace, že nejméně tři z nich vyzývali toho jejich kolegu, který, kterého viděli poprvé, aby zanechal toho svého jednání. Máme na to dnes úřední záznamy, v kterých se celá situace řeší a vysvětluje. Je mi to nepříjemné, protože já, když jsem viděl ty záznamy, tak samozřejmě bych očekával, že se mohli podstatně aktivněji zúčastnit toho celého ...

Jan NĚMEC, moderátor : To by asi občan předpokládal.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Ale jestliže se to seběhne v takové rychlosti, potom je docela problém zareagovat. Samozřejmě nepopírám, je tady možné hovořit o určité falešné solidaritě, ale to je otázka ...

Jan NĚMEC, moderátor : A není běžná u policie?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Já si myslím, že ona je běžná ve všech strukturách, ale je to otázka výchovy, aby měla určitou mez. Já jsem pro to, aby se pěstovala firemní kultura, ale všechno má určitou mez a v tomto případě jaksi ta mez byla překročena. A tak, jak jsme se dohodli s mými kontrolními orgány i ve vztahu k těmto lidem, budeme prověřovat, zda se dopustili porušení nějaké normy a nebo zákona.

Jan NĚMEC, moderátor : My se teď podíváme na další případy, kdy zasahovala policie. Danielo.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka : Vládního ochránce práv nezbili policisté poprvé. V roce 1999 podal trestní oznámení na policisty Stanislav Penc, tehdejší člen Rady pro lidská práva. Stěžoval si na to, že ho policisté zbili při kontrole dokladů. Policisté to popřeli. Penc měl naražená žebra, podlitiny na hlavě a musel zůstat v pracovní neschopnosti. Trestní oznámení už tradičně padají po setkání technařů. Naposledy po loňském CzechTeku na Tachovsku. Excesem čtyř policistů, kteří bili a kopali mladíka povaleného na zem, se zabývala Inspekce ministra vnitra. Porušení zákona ale neshledala a jejich případ odložila. Teď je další postup v rukou Nejvyššího státního zastupitelství. Policejní zásah kritizoval i ombudsman Otakar Motejl. Podle něj byl nepřiměřený. Občanské právní hlídky, které monitorují činnost policie, poukazují na to, že vedle osob vyjadřujících menšinové názory při demonstracích jsou dalšími z nejčastějších obětí policejního násilí Romové, uživatelé drog a cizinci. Hlídky při monitorování demonstrací taky upozorňují, že strážci zákona nejsou zdaleka tak razantní při srazech skinheadů, kde účastníci různými způsoby porušují zákony. Za všechny akce uveďme například koncert neonacistů v Senohrabech u Prahy v roce 2001, kde policisté proti skinům provolávajícím rasistická hesla nijak nezasáhli. Kromě přístupu ke skinheadským srazům bývá policie taky kritizována za své postupy při ohlášených demonstracích skinů, které často hrozí střety s anarchisty. Na prvomájových oslavách v Praze v roce 1999 dokonce přerostla snaha policie zabránit těmto střetům až v souboj s anarchisty. Proti nim tvrdě zasáhla. Skiny provolávající fašistická hesla nechala v klidu projít městem.

Jan NĚMEC, moderátor : Pane prezident, máte třeba v úmyslu měnit nějak přístup policie k pravicovému extremismu? Ty výtky jsou poměrně časté.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Víte, ten průřez tak, jak tady vaše paní kolegyně zmínila, je skutečně hodně moc zpátky, hodně moc let zpátky. Já, když se podívám ...

Jan NĚMEC, moderátor : Myslíte, že se to mění?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Já jsem o tom, já jsem o tom hluboce přesvědčen. Když se podívám zhruba půl roku zpátky, tak jakýsi mezník byla akce neonacistů v Křtěticích, kde jsme byli poměrně razantně kritizováni za nečinnost. Já jsem tehdy potrestal několik poměrně vysoce postavených služebních funkcionářů v rámci jihočeské krajské správy a od té doby jsem přesvědčen, že proběhly desítky, desítky akcí neonacistů a celá řada z nich byla z popudu policie ukončena. Myslím, že to je ten správný směr a já jsem zaslechl v minulosti určité vyjádření, že v České republice se jednoduše hajlovat nebude. A já jsem příznivcem tomu, aby to tak bylo.

Jan NĚMEC, moderátor : Vy jste říkal do hluboké minulosti. Pojďme k CzechTeku. Ombudsman řekl, že zásah byl nepřiměřený, Inspekce ministra vnitra ale nic neshledala. Jak je to možné?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : To byste se asi měli ptát na Inspekci ministra vnitra, ne, ne mě. Samozřejmě domnívám se, že CzechTek ...

Jan NĚMEC, moderátor : Ale jistě na to máte názor.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Jistě, mám na to svůj názor.

Jan NĚMEC, moderátor : Jaký?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : CzechTek se domnívám, že rozdělil společnost na dvě poloviny. Jedna schvalovala, jedna neschvalovala. Ale určitě hovoříte ...

Jan NĚMEC, moderátor : Ano, podle vás byl přiměřený nebo ...?

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Určitě hovoříte o zákroku těch čtyři policistů. Já podle mého soudu si myslím, že tady byla použita zbytečná síla. Jsem o tom ...

Jan NĚMEC, moderátor : Takže nepřiměřený zákrok.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Jsem o tom přesvědčen, samozřejmě, ale nelze vytrhovat jenom ten konec z celého kontextu dalšího dění. A je možné, já nevím, jak inspekce postupovala, z jakých všech informací vycházela, ale je potřeba skutečně se na to podívat z celé šíře. To znamená i to, co předcházelo a ne, nevyseknout pouze ten ...

Jan NĚMEC, moderátor : Dobře, ale ten jednotlivec se asi na to nepodívá z celé šíře, ale ...

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Rozumím tomu, ale nevyseknout pouze ten, ten jeden záběr.

Jan NĚMEC, moderátor : Pane prezidente, já vám děkuji za návštěvu a počkáme si na výsledky tohoto případu.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Budou velice rychlé a razantní, spolehněte se.

Jan NĚMEC, moderátor : Na shledanou.

Vladislav HUSÁK, policejní prezident : Děkuju.

                 
Obsah vydání       4. 5. 2006
4. 5. 2006 V Policii ČR vládne šikana a loajalita Stanislav  Huml
4. 5. 2006 Hledáme další foto a videozáznamy incidentu
4. 5. 2006 Šéf pražské uniformované policie Zdeňka Bezouška - pravda a nic než pravda...
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 "Wolf": Jak jsem podával vysvětlení inspekci ministerstva vnitra Michal "Wolf" Vlk
4. 5. 2006 Propaganda v masmédiách Karol  Krpala
4. 5. 2006 Budúcnosť žurnalistiky Eduard  Chmelár
4. 5. 2006 Politická příživa Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 Připravuje se papež, že schválí kondomy?
4. 5. 2006 Moussaoui nebude popraven
4. 5. 2006 Jak si poradili Středoevropané v Londýně
4. 5. 2006 Mobilní telefony, internet, rozhlas a tisk používají dívky
4. 5. 2006 Školství řízené kraji trpí manažerským syndromem Martin  Kunštek
4. 5. 2006 První máj včera, dnes a zítra Pavel  Pečínka
3. 5. 2006 Nebylo to "selhání jedince"
3. 5. 2006 Naprosté nepochopení demokracie Jan  Zeman
3. 5. 2006 Slušní lidé očekávají od politiků slušnost Radek  Sárközi
3. 5. 2006 Jaká je tolerance policistů vůči násilí Bohumil  Kartous
4. 5. 2006 Rytíř velmi smutné postavy Lubomír  Molnár
3. 5. 2006 27 procent dětí na světě je podvyživených
3. 5. 2006 Jak souvisí Matrix s intelektuály a politikou? Michal  Rusek
3. 5. 2006 USA neznají kompromis Oskar  Krejčí
1. 5. 2006 Česká policie se nemění - je to tlupa sympatizantů s neonacisty Michal "Wolf" Vlk
1. 5. 2006 Policista zmlátil ředitelku sekce pro lidská práva Úřadu vlády, policie zatkla fotoreportéra Britských listů Štěpán  Kotrba
2. 5. 2006 "Já nebudu někde na internetu, kurva"
2. 5. 2006 Parodie na maturitu III.
12. 4. 2006 Hospodaření OSBL za únor a březen 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
3. 5. 2006 Jak souvisí Matrix s intelektuály a politikou? Michal  Rusek
30. 4. 2006 České noviny cenzurují zpravodajství Associated Press? Karel  Dolejší
30. 4. 2006 Stranické preference, volbní prognózy - jaký je v tom rozdíl? Štěpán  Kotrba
26. 4. 2006 Straní Česká televize -- nebo jde spíše o pouhý šlendrián? Michal  Rusek
25. 4. 2006 ČT zavádějící divadýlko nezruší, protože by to vypadalo, jako že ustupuje Paroubkovi Jan  Čulík
21. 4. 2006 Česká televize vědomě manipuluje veřejným míněním Michal  Rusek
21. 4. 2006 František Lambert "Finančním ředitelem roku 2005"   
18. 4. 2006 ČRo 6: Otázky jsou důležitější, než odpovědi Štěpán  Kotrba
14. 4. 2006 V ČRo7 si myslí, že stát peníze pumpuje Štěpán  Kotrba
2. 4. 2006 Uhl skončil v Právu. Skončí i v ČT? Štěpán  Kotrba
30. 3. 2006 BBC chce internetem vydělávat   
28. 3. 2006 Politické posluhování v České televizi Jiří  Jírovec
25. 3. 2006 Prošetřete, zda je telefonní hlasování v Moravcových pořadech přijatelné Jan  Čulík
24. 3. 2006 Česká televize hrubě zkresluje předvolební situaci v České republice Jan  Čulík

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 "Wolf": Jak jsem podával vysvětlení inspekci ministerstva vnitra Michal "Wolf" Vlk
4. 5. 2006 V Policii ČR vládne šikana a loajalita Stanislav  Huml
4. 5. 2006 Politická příživa Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 Šéf pražské uniformované policie Zdeňka Bezouška - pravda a nic než pravda...   
4. 5. 2006 Hledáme další foto a videozáznamy incidentu   
3. 5. 2006 Jaká je tolerance policistů vůči násilí Bohumil  Kartous
3. 5. 2006 Naprosté nepochopení demokracie Jan  Zeman
3. 5. 2006 Nebylo to "selhání jedince"   
2. 5. 2006 Násilí policie a četky taky Milan  Daniel
2. 5. 2006 Jak to přesně bylo Karel  Jech
2. 5. 2006 Bublan: Inspekce možná vyšetří incident s Jacques do konce týdne   
2. 5. 2006 Kateřina Jacques se lidskými právy zabývá, svá práva zná a dokáže si je obhájit   
2. 5. 2006 Paroubek: policista si vůbec neměl dovolit takto zasáhnout   
2. 5. 2006 Nebuďme lhostejní, zastavme neonacisty!   

Daniela Drtinová RSS 2.0      Historie >
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
7. 4. 2005 Proti rudé hvězdě a proti modrému ptáku Zdeněk  Hrabica
11. 11. 2003 V České televizi je revolucionářů dost   
27. 2. 2002 Miroslav Tajč: "Milan Knížák nepoužívá Národní galerii pro vlastní kšefty"   
2. 11. 2001 Jak bude ČT vypadat za Jiřího Balvína? Programové schéma Filip  Rožánek