19. 3. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
19. 3. 2007

O demonstraci proti válce v souvislostech

Zcela jiný kabrňák je Štěpán Kotrba (internetové Britské listy), který se akce (v Praze) opět zúčastnil. Nikde jinde po celé republice jsem ho ještě neviděl. Je to člověk, v minulosti nejspíše z vlastní iniciativy nasazený v KSČM, dnes v té úžasně levicové ČSSD, jejíž předseda před volbami 2 roky o základnách vyjednával, pokračuje ve své činnosti, rozvracet komunistické hnutí a stavět jeho jednotlivé složky proti sobě.

Celý článek zapadá do jeho dlouhodobé kampaně proti Komunistickému svazu mládeže a mnohým čelným představitelům KSČM.

Opět na výročí lživě podložené a Chartu OSN porušující invaze do Iráku, kde již zemřelo 3 000 amerických vojáků a bylo povražděno více než 100 000 Iráčanů, a to převážně oblastech, kde byl vždy nejaktivnější odboj proti režimu Saddáma Husajna, jsme 17. března vyrazili na křižovatku českých dějin, na Václavské náměstí, vyjádřit již po čtvrté svůj nesouhlas s rasismem, okupací suverénních zemí a imperialistickým válkám, které se dnes v unipolárním převážně velkokapitálem ovládaném světě stávají každodenní rutinou. Přišli jsme vyjádřit nesouhlas s tím, aby si cizí impérium a jeho vláda zapíchla na mapě další špendlík na cestě zajistit si absolutní kontrolu nad celou planetou, píší členové stalinského "Komunistického svazu mládeže " David Pazdera a Veronika Sýkorová.

Vyrazili jsme z našeho, jak říká bývalý aktivní svazák Mejstřík, bolševického hnízda, tedy z kanceláře KSM na ulici Politických vězňů v sídle Ústředního výboru jediné parlamentní strany, která pravicí tolik milovaný americký radar odmítá, tedy Komunistické strany Čech a Moravy.

Po nátlaku jednoho, dle průkazky (ne ovšem názory) člena Komunistické strany Mirka Prokeše jsme jeho požadavek na zákaz našich praporů předložili všem, demonstrace se účastnícím komsomolcům. Ti jednomyslně tento antikomunistický nátlak odmítli, s tím, že my se za znak dělníků a rolníků, který hrdě nosíme ve znaku naší organizace, nestydíme.

Jestli se za něj stydí Mirek Prokeš, tak je to jeho problém. Abychom ukázali, že máme dobrou vůli, vzali jsme praporů méně a především brali pikety s mírovými hesly, která zastupují náš program.

Nutno podotknout, že Mirek Prokeš v protiválečném hnutí také svůj kus práce udělal, ale ustupování antikomunistickým tendencím je jeden z hlavních problémů komunistického hnutí po rozpadu východního bloku. Zeleným jejich zelené prapory na akci nikdo nezakazoval a nikdy by nás to nenapadlo po nějaké suverénní, pokrokové organizaci vyžadovat. Je to škoda, mimo jiných i s německými levicovými zelenými jsme společně založili celoevropskou antifašistickou platformu. Němečtí zelení nedovedli pochopit, jak si stejně může říkat strana, která spolupracuje s pravicí a je antikomunistická.

Zcela jiný kabrňák je Štěpán Kotrba (internetové Britské listy), který se akce (v Praze) opět zúčastnil. Nikde jinde po celé republice jsem ho ještě neviděl. Je to člověk, v minulosti nejspíše z vlastní iniciativy nasazený v KSČM, dnes v té úžasně levicové ČSSD, jejíž předseda před volbami 2 roky o základnách vyjednával, pokračuje ve své činnosti, rozvracet komunistické hnutí a stavět jeho jednotlivé složky proti sobě.

Celý článek zapadá do jeho dlouhodobé kampaně proti Komunistickému svazu mládeže a mnohým čelným představitelům KSČM.

V minulosti se skvěl např. tím, že z jednoho našeho mailu jakýmsi podivným způsobem ukradl a zpitvořil koncepci jednoho z našich článků, psal o nás jako o "mladých stalinistických úderkách", když jsem se ho na toto na demonstraci ptal, jestli budeme zas mladé úderky, tak mi odpověděl vulgarismem na adresu poslanců a vedoucích představitelů KSČM, kteří se v hloučku přidali k nám, s. Bystřická, poslanec Snopek, europoslanec Kohlíček, čestný člen KSM poslanec Vašek Exner, Viktor Pázler a Kotrbou a jinými antikomunisty obzvláště nenáviděná předsedkyně Pražské rady KSČM Marta Semelová, jejíž boj proti zákazu pochodu platformy Ne základnám byl jedním z mnoha pražských zastupitelů ODS nazván "stalinskou propagandou".

Pokud jsme tedy tím, že jsme vzali znaky naší velmi silně mezinárodně podporované organizace, "rozvrátili" jakýsi podivný slepenec antikomunistických, rádoby levicových intelektuálů, tzv. Iniciativu za sociální fóra, která snad někdy zaplní i celou zasedačku, tak k tomu není co dodat.

Antikomunistické tendence posilované některými rádoby levicovými aktivisty vyústily v Praze opět v pořádáni trucakce bez "militantních" komsomolců, která shromáždila asi třetinu účastníků demonstrace a na závěr můžu Štěpána Kotrbu ubezpečit, že Klub českého pohraničí nejsou pouze lidé, kteří v minulosti bránili socialismus v naší zemi (on je v článku opovržlivě nazývá důchodci -- ti asi nemají právo se vyjádřit), ale i prakticky celý přítomný kontingent KSM.

Antikomunistický ráz, který celé akci vtiskli právě tito rozvraceči protiválečného hnutí, říkejme jim třeba kotrbovci, podtrhlo i to, že bylo zakázáno vystoupit odborníku na mezinárodní vztahy, Václavu Exnerovi, který jinak zpracoval 5. kapitolu prozatímního strategického návrhu modelu socialismu, který bude předložen VII. sjezdu KSČM.

Vzhledem k tomu, že především z iniciativy KSM vznikla platforma Ne základnám, v době jejího ustanovení jsme měli již 5 000 podpisů proti základně. Tehdy nebylo problém ani pro různé antikomunistické pidiskupiny typu Humanistické strany, ani pro jejich čelního představitele Jana Tamáše, který s totalitárními skupinami nemůže vyrazit na demonstraci proti válce, ovšem klidně od totalitární strany nechá dávat na titulní strany Haló novin, problém shromažďovat podpisy pod tuto jasně vymezenou petici proti jakýmkoli cizím vojenským základnám.

Jistě je pro Štěpána Kotrbu velmi nutné poškodit "militantní brněnské křídlo KSM", protože právě brněnský klub odevzdal přibližně tolik podpisů proti základně jako Iniciativa Ne základnám, jejíž někteří představitelé zcela mimo kontext srovnávají americké základny se sovětskými, shromáždila podpisů na petici pro referendum, kterou např. dle vyjádření na různých internetových diskuzích, podepsalo mnoho lidí, kteří jsou pro radar, pouze jsou jen o něco větší demokraté, než náš (...) premiér Topolánek a celá jeho (...) vláda, postavená na dvou totálních zrádcích programu ČSSD. (žalovatelné invektivy proti Topolánkovi a jeho vládě jsme odstranili, pozn. red.)

Po třech naprosto rozumných a rovnocenných schůzkách se zástupci brněnské pobočky Ne základnám a vysvětlení toho, jakým způsobem máme celo kampaň rozjetou, byla domluvena v pohodě možnost nejen vzájemné distribuce materiálů na akcích, ale rovněž i souběh petičních stánků, tak i vzájemná podpora distribuce obou peticí. Stačí jen vysvětlit rozhodující úlohu komunistů v kampani proti základnám, ale zároveň nementorovat, nabídnout pomoc a důsledně oddělit splývání od vzájemného dialogu. Komunisté musí podporovat akce širokých pokrokových platforem, ale ne za cenu vlastní diskriminace, a už vůbec ne ve chvíli, kdy se blížíme číslu 80 000 podpisů, obětavě sesbíraných mladými a nebo staršímu komunisty v každém koutu naší země.

My nejsme otroci iniciativy za sociální fóra, ani nikoho jiného, jsme suverénní organizace, která se prezentuje pouze mírovými aktivitami a stojí za námi činnost přesahující petiční šňůry po celé republice, vernisáže "Sochy proti základnám" , přes promítání skvělých filmových děl, hovořících o mírové politice Sovětského svazu, ke kterým se dnešní mládež nemá možnost dostat, konče besedami nejen o antikomunismu s veřejností, ale i proti drogám na školách, máme dlouhodobou kampaň, bránící lidská práva v pobaltských republikách, kde na půdě Evropské unie existuje nejenom apartheid vůči ruské menšině, ale i oslavování nacistických zločinů, např. odhalení sochy divizím SS prezidentkou jedné z těchto zemí, kde místo rozumu zvítězily hodnoty bezuzdného kapitalismu, vymazávání paměti a totální kolaborace s americkými neoliberálními vrahy.

Jaký to vzor pro naše kolaboranty české. Naštěstí v Poslanecké sněmovně sedí ještě 26 lidí, kteří na tyto nejhorší výstřelky vlády s (...) nejspíše agentem americké ústřední americké zpravodajské služby (...) žalovatelné výroky na na adresu českých politiků jsme odstranili, pozn. red.)

Marxužel se mladí zelení přidali ke své zelenomodré elitě, která jejich protiválečné úsilí totálně prodala, právě na základně stejného antikomunismu, kdy společně s pravicí a nenávistnými klerofašisty z KDU-ČSL, kteří šíří nenávist v pravdě nekřesťanskou spojili a smetli komunistický návrh zákona o jednorázovém referendu.

Na slova Mirka Topolánka o Pavlu Kováčikovi s tím, že "prý vrah o morálce káže", mě napadá jiná Krylova píseň, když vidím právě pana Topolánka s americkým diktátorem Bushem, ta píseň je Král a klaun.

Pro ilustraci našich bolševicko-teroristických hesel uvedu ty nejčastěji námi skandované: "Svobodu Iráku, " "Místo zbraní štítů, statisíce bytů, "Žádnou krev za ropu", "Válka proti lidem, lidé proti válce", "Kdo se bojí referenda, Topolánek, Klaus a Benda"... a k článku na webu ČT 24 dennodenně zrazujícím zájmy českého národa vycenzurovali hlavní námi skandované heslo u americké ambasády "Bush, Blair, CIA, how many people kill today?"

Bylo dokonce i vidět, koho česká policie chrání, v okně americké ambasády jsme zahlédli plně vyzbrojeného vojáka v maskovací helmě. Je vidět, že jsou všude zvyklí na vřelou lásku obyvatel, kteří si nepřejí nic jiného, než jejich placaté karbanátky, umělohmotnou televizní zábavu a demokracii, postavenou na koncentračních táborech, zaváděných humanisty a demokraty, které Spojené státy dodávkami peněz, zbraní a lidí dostávaly k moci, Augusto Pinochet, Saddám Husajn, Usáma bin Ládin, generál Mobutu, v Zairu po vraždě Patrice Lumumby a pokud přijmeme logiku jejich výkladu historie a zdůrazňované obrovské pomoci Sovětskému svazu v době druhé světové války i Stalina, tedy jak se mu říkalo za války ve Spojených státech, "Uncle Joe".

David Pazdera, člen KSM Brno + Městského sněmu Klubu českého pohraničí v Brně

Veronika Sýkorová, členka KSM Brno + Jihomoravské krajské rady KČP

                 
Obsah vydání       19. 3. 2007
19. 3. 2007 "Boj o radar" vstupuje do další etapy Pavel  Čámský
19. 3. 2007 Březen 2007: Topolánkova vláda selhala Boris  Cvek
19. 3. 2007 Příliš mnoho peněz, aneb Nebezpečí globalizace dnes Uwe  Ladwig
19. 3. 2007 Kolektivisté vracejí úder Darina  Martykánová
19. 3. 2007 Vratné lahve: Vypůjčit a vrátit Tomáš  Koloc
16. 3. 2007 Jak se v Právu cenzuruje Mitrofanov Štěpán  Kotrba
19. 3. 2007 Pákistánec Muhammad přiznal řízení atentátů z 11. září Josef  Vít
19. 3. 2007 Večer Miroslav  Válek
19. 3. 2007 Tendenční Respekt
19. 3. 2007 BBC: Vesnice v ČR "vetovala" americký štít
19. 3. 2007 Ústav národní pomsty Štěpán  Kotrba
19. 3. 2007 Proč BL vadí studium neblahých stránek české historie? Miroslav  Šuta
19. 3. 2007 Proč v Britských listech nekádrujeme autory podle údajné spolupráce s StB? Jan  Čulík
19. 3. 2007 Americký neoimperialimus a iniciativa Ne základnám Milan  Valach
19. 3. 2007 Olomoučané proti základně
19. 3. 2007 Před rekodifikací trestního řádu II Zdeněk  Jemelík
19. 3. 2007 O demonstraci proti válce v souvislostech David  Pazdera, Veronika  Sýkorová
19. 3. 2007 Smutné výročí Charty 77 Eduard  Vacek
19. 3. 2007 Rakety, radar, referendum Stanislav  Vozka
19. 3. 2007 Jako liberální nekuřák mám právo hájit zdraví svého těla Vladimír  Myslík
19. 3. 2007 Proč bereme ohledy na druhé Miloš  Kaláb
18. 3. 2007 České sociální fórum opět jen rudou šaškárnou
19. 3. 2007 Marx a zákony Milan  Valach
17. 3. 2007 Rozbíječi protiválečné občanské koalice demonstrovali proti válce Štěpán  Kotrba
17. 3. 2007 I soukromá hospoda JE veřejným prostorem Štěpán  Kotrba
18. 3. 2007 Zbožnost k ničemu Zdeněk  Bárta
17. 3. 2007 Zpravodajství iráckého odboje za dny 15. -- 28. února 2007
16. 3. 2007 Spojené státy odmítly britský verdikt
16. 3. 2007 Bývalá agentka CIA zaútočila na Bílý dům
16. 3. 2007 O kouření a absenci povědomí o veřejném zájmu Jan  Čulík
16. 3. 2007 Spojujeme se vždy s vítězem minulé války Stanislav A. Hošek
16. 3. 2007 Hospoda není soukromý klub Michael  Kroh
16. 3. 2007 Polsko požaduje od občanů přiznání ke kolaboraci s komunistickou tajnou policíí
16. 3. 2007 Hospodaření OSBL za únor 2007
22. 11. 2003 Adresy redakce

Americká protiraketová základna v České republice RSS 2.0      Historie >
19. 3. 2007 Americký neoimperialimus a iniciativa Ne základnám Milan  Valach
19. 3. 2007 O demonstraci proti válce v souvislostech David  Pazdera, Veronika Sýkorová
19. 3. 2007 "Boj o radar" vstupuje do další etapy Pavel  Čámský
19. 3. 2007 BBC: Vesnice v ČR "vetovala" americký štít   
19. 3. 2007 Rakety, radar, referendum Stanislav  Vozka
16. 3. 2007 Jak se v Právu cenzuruje Mitrofanov Štěpán  Kotrba
16. 3. 2007 Vojenská základna USA v ČR: vytoužená oáza bezpečí Oldřich  Průša
15. 3. 2007 Občansko-aktivistické interakce se sdělovacími prostředky Radek  Mikula
14. 3. 2007 BBC: Polsko přijme americkou raketovou základnu kvůli penězům   
14. 3. 2007 Greenpeace žádá ukončení tajné diplomacie ve věci radiolokační základny   
14. 3. 2007 Diskuse o americkém radaru se Zaorálkem v Ostravě   
13. 3. 2007 Íránské rakety nikdy nebudou přesné; útok na radar může zničit cokoliv do vzdálenosti 2,5 km a více Stanislav  Kaucký
13. 3. 2007 Spadnou nám zbytky raket na hlavy? Stanislav  Kaucký
12. 3. 2007 Příznivci protiraketové obrany se sejdou v pondělí