21. 8. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
21. 8. 2007

Pravicová reforma po česku

Zajímá Vás, jak se Vás dotkne daňová reforma? Stačí si vybrat svoji kategorii a víte, na čem jste, píše autor který dodává, že byl dosud vždy pravicový volič: " Teď jsem trochu zmatený, protože nevím proč jsem byl pravicový volič..."

1) kategorie Netáhlo

Pokud je Vám 30 , jste zdravý a v životě jste nemakal, prožíváte opravdu těžké období. Na každý fabrice patnáctimetrový nápis Nábor nových pracovníků a to je pak stresující domáhat se svých spravedlivých sociálních dávek. Proto vláda nebude reformou Váš stres rozvíjet, například tím, že by Vás diskriminovala třeba oproti chlápkovi, kterýmu je pětapadesát, se zdravím je na tom nevalně, 35 let si platí sociální pojištění a zrovna přišel o práci. (Možná by bylo dobré zjistit, zda si ten chlápek za těch 35 let něco nenašetřil, to by pak bylo vhodné mu podporu upřít, protože se vyhýbal placení spotřebních daní z cigaret a lihu). Práce je tak moc, že už nestačí ani Slováci s Ukrajinci dohromady, ale jste lidská bytost a proto máte právo na to, aby Vám ostatní přispěli na kvalitní život.

2) kategorie Singl žijící na hotelu Máma

Gratulujeme. Patříte mezi skupinu vyvolených, kterým se sníží daně. A to o několik set, možná i tisíc korun měsíčně. Sice jste se domníval, že když budete teď platit 15%, místo původních až 32%, bude úspora větší, někdo by čekal až poloviční , ale sliby, i ty volební, se mají plnit o Vánocích a zdá se Vám snad , že jsou Vánoce? Přejeme Vám, abyste si své peníze pěkně užil, nenechte se stresovat maminčinými řečmi, že se máte oženit, když už je Vám pětatřicet a mimochodem, ona tu domácnost z důchodu utáhne, tak si své peníze šetřete, kvalitní horské kolo stojí i 150 000 a letos jste sice byl již v Karibiku, ale ta Keňa v last minute za 27 000 zní lákavě.

3) kategorie Singl žijící ve svém

Víme , že jste naším voličem a vážíme si toho, ale tím, že jste si na hypotéku pořídil vlastní bydlení, jste projevil náznak samostatnosti a za to Vás musíme potrestat. Přísluší Vám sice sleva z kategorie 2, ale skutečně nejsou Vánoce, takže Vám ji odebereme, ale tak, že si toho ani nevšimnete. Z daňově odečitatelných hypotečních úroků již nedostane zpět až 32%, ale jen 15% a to proto, že se nyní platí jen 15 procentní daň. Takže Vaše úspora je zhruba poloviční a vy o pár tisícovek přijdete. Daně poloviční nejsou, dalo nám to práci vymyslet řešení, ale zjistili jsme, že když Vám o polovinu zvedneme základ daně, dostaneme od Vás stejně a ještě se můžeme chlubit, že máme nižší daně než Slováci. Bude z toho možná i Nobelova cena za ekonomii, protože nyní máte poloviční daň, a přesto zaplatíte více než dříve a to ani nemusíme započítat zvýšení DPH.

4) kategorie Bezdětní pracující manželé

viz kategorie Singl ve svém.Pokud ještě váháte, zda má manžel skutečně podstoupit vasektomii, prostudujte si pozorně kategorii 5.

5) kategorie Pracující manželé s dětmi

poznámka: pokud podnikáte po nocích v oboru recyklace kovů, a to bez živnostenského listu, vyhledejte prosím kategorii 1

Opravdu Vás nemáme rádi. V důsledku nízkých úrokových sazeb, odpočtu hypotéčních úroků za základu daně, společného zdanění a zvýšené mateřské si kdejaký Douda s dvaceti čistýho pořídil na dluh byt, manželku a dítě a k tomu na leasing Logana, protože v okruhu 30 kilometrů kam dokázal dojet svojí starou stodvacítkou, mu nikde 20 čistýho nenabídli. Pokud by to šlo takhle dál, ohrozil by tento stav plánovanou populační krizi a plánovaný kolaps důchodového systému.

Ačkoliv Vaše dítě neplatí žádné daně, alespoň do doby, než se naučí kouřit, stát musí investovat do vzdělání a zdravotní péče, což způsobuje problémy s platy ve školství a zdravotnictví. Mimochodem, víte, že Vaše dítě vyprodukuje téměř tolik CO2, jako vznikne při výrobě ekologického fotovoltaického panelu?

Na druhou stranu hlavně vícečetné rodiny prokazují značnou odolnost. I přes splátky hypoték, Loganů a benzínu do práce, dokáží vyjít s příjmem od 5000 na jednu osobu v domácnosti. Proto byla Vaše kategorie vybrána jako pilíř naší reformy . Vaše výhody budou:

a) hypotéka viz kategorie 2

b) nyní máte oba nízkou 15ti procentní daň, zapomeňte na to, že v dubnu dostanete díky společnému zdanění jeden manželův hrubý plat navíc ( na ten debet na kartě si půjčte u Providentu)

c) také jste si všimli, kolik toho vaše děti sežerou? My také. Proto se zvyšuje DPH na potraviny na 9%.

d) školné nejlépe na i základních školách se prosadit nepodaří, ale alespoň si připlatíte u lékaře. Neposílejte proto děti do školky, stejně jsou plný, a uniknete tak kolektivní nákaze a tím i příslušné platbě u lékaře.

Důrazně Vám doporučujeme dobrovolný přechod do kategorie 1, stejně se tam dostanete, až hypoteční úroky budou 13%, jako když jsme tu vládli před 10ti lety.(to jste si je ovšem neodečetli ze základu daně). Po dražbě Vaší nemovitosti si na ministerstvu pana Čunka můžete požádat o náhradní bydlení, kritéria pro přidělení znáte.

Chápeme, že se Vám naše opatření mohou zdát tvrdá, ale předchozí socialistická vláda nás tak zadlužila, že pokud bychom neučinili rázná opatření, již bychom nemohli stavět nejdražší evropské dálnice a při dělení medvěda by nezbylo ani na golfové hřiště. Navíc jediný způsob, jak zabránit, aby naše děti musely platit naše dluhy, je děti si nepořizovat.

Závěrečná ustanovení:

  • Ne DPH za potraviny se nebude platit z polovičního základu, když je teď skoro dvojnásobný.
  • Nemocenská na chřipku se ruší, stejně jste si brali dovolenou, odvody na nemocenskou se neruší.
  • Ne, výši Vašeho důchodu, neovlivní, kolik soumarů jste pro stát vychovali. Na důchod si šetřete z daňových úlev získaných na základě našeho programu ODS plus (no, to vlastně platí pro kategorii 2 a 7, tak si našetřete z něčeho jiného a pokud nemáte z čeho, ať Vás v důchodu živí ti Vaši haranti, z toho, co jim necháme).

6) kategorie Důchodci

na Vás není co vzít. Abyste se nechodili do čekárny k lékaři vykecávat, zavádíme poplatky za recept a návštěvu lékaře, stejně Vám nic není, když jste schopni k lékaři dojít. Komu se to nelíbí, může si ve Švýcarsku zaplatit euthanasii. Toto řešení nedoporučujeme, pokud Vaše vnoučata žijí v rodině z kategorie 5. Bez Vašeho důchodu nepřežijí.

7) kategorie Vysoký příjem nad 80 000

pokud patříte do této kategorie a zároveň nejste námi dosazeným managerem státního podniku, změňte daňového poradce nebo místo trvalého pobytu. Abychom se mohli chlubit tím , že máme nejnižší daně v Evropě, museli jsme trochu zakouzlit s daňovým základem a s odečitatelnými položkami. Pokud nyní zdaníme i platby pojistného, voliči by neměli vědět, že je v Evropě běžné, aby si i zaměstnanec odečetl ze základu např. náklady na dojíždění do zaměstnání, natož pak pojištění.

Protože voliče víceméně otevřeně informujeme, aby s důchodem nepočítali, také by si neměl všimnout, že samotné pojistné je vyšší než daň z příjmu a že jsou státy, kde se pojistné vybírá maximálně ze zhruba dvojnásobku průměrného příjmu. Pokud by si toho někdo všiml, můžeme nyní říct, ano , toto je obvyklé i u nás. Aby nás to nic nestálo, museli jsme hranici navýšit tak, aby ji splnilo nejvýše 5 lidí na okrese. Gratulujeme, jste hlavní výherce a čekají Vás desetitisícové úspory, přesto byste svého daňového poradce měl změnit.

Doufáme, že jste si každý našel svoji kategorii a máme pro Vás i potěšující zprávu. Věříme, že naše reforma bude úspěšná a příště pro Vás bude výběr mnohem jednodušší, neboť pokud se vše povede, zůstanou pouze kategorie 1) a 6)

Za vládu sepsal volič programu ODS plus

Zdeněk Maštalíř

                 
Obsah vydání       21. 8. 2007
21. 8. 2007 Britové plánují odchod z Iráku, Američané jsou rozhněváni
21. 8. 2007 Pravicová reforma po česku Zdeněk  Maštalíř
21. 8. 2007 Jak jsou poslanci pro rodinu a pro její podporu... Petr  Wagner
21. 8. 2007 Rusko vyzbrojuje Sýrii nejnovějším systémem protiletadlové obrany
21. 8. 2007 Seznam židů - Nacistická reklama! Jan  Smolák
20. 8. 2007 Když za dobrodružstvím - tak do Mexika Miloš  Kaláb
21. 8. 2007 Družstevnictví z pohledu římských papežů Karol  Dučák jr.
21. 8. 2007 Mění Hospodářské noviny svůj profil? Vítězslav "Vitex" Dvořák
20. 8. 2007 Zn. "Hledá se stoprvní poslanec", aneb reforma podle Melčáka Michael  Kroh
20. 8. 2007 Reforma může klienty bank poškodit Miloslav  Roch
20. 8. 2007 Sloni v porcelánu Václav  Dušek
21. 8. 2007 Invalidé zaparkovat nepotřebují Hynek  Hanke
21. 8. 2007 Trh sportovců, aneb Že by fandové rozuměli sportu víc než reportéři? Uwe  Ladwig
21. 8. 2007 Borůvky jsou zřejmě mocným lékem proti rakovině
21. 8. 2007 Braňte Paroubka. Křivdí mu.
21. 8. 2007 K některým kauzám by se Britské listy vyjadřovat neměly
21. 8. 2007 Nevybíravé způsoby intelktuálně indiferentních novinářů Štěpán  Kotrba
21. 8. 2007 Kritiku docenta Pekárka vedete neférově
21. 8. 2007 Fraška v podání klubu Sisyfos Aleš  Uhlíř
21. 8. 2007 Praha očima Uwe Ladwiga
20. 8. 2007 Sisyfovské úsilí odborníka na "elektromagnetický smog" Václav  Drbohlav, Štěpán  Kotrba
21. 8. 2007 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. - 15. srpna 2007
20. 8. 2007 Jeremy Paxman bude autorem letošní klíčové přednášky na Edinburském televizním festivalu
20. 8. 2007 Pawlowski dluží sedm miliónů za zdravotní pojištění novinářů, za 425 milionů koupil pozemek Štěpán  Kotrba
20. 8. 2007 Stále více Rakušanů nesplácí dluhy Richard  Seemann
20. 8. 2007 Boj proti tzv. "třem zlům" - extremismu, separatismu a terorismu konečně v popředí zájmu Miroslav  Polreich