PŘEDNOST SE DÁVÁ AUTOMOBILŮM:

V Praze se ruší přechody pro chodce

11. 5. 2009 / Lucie Bottaro

V Praze začaly mizet přechody. Zjistila jsem to, když jsem se minulý týden marně snažila přejít Bělehradskou, abych odvedla děti do hudebky. Chodím zásadně po přechodech, protože kromě toho, že z jedné strany vedu šestiletého a z druhé čtyřletou, před sebou tlačím ještě kočárek s ročním dítkem. Takto naložená si skutečne netroufám přejít jinde než po vyznačené zebře. Leč přechod byl odstraněn. A stejně tak i na náměstí Bratří Synků.

Zavolala jsem tedy na obecní úřad pro Prahu 4. A tam mi bylo sděleno, že na pokyn magistrátu hlavního města Prahy mají být zrušeny VEŠKERÉ přechody, které vedou přes komunikace první třídy a nemají semafory.

To by kupříkladu znamenalo, (kdo znáte Prahu) že na Nuselské by byl první přechod za náměstím Bratří Synků a další směr Michle po 900m u MŠ Mendíků. Na Magistrátu hl. města Prahy mi toto bylo potvrzeno s tím, že nové semafory se nechystají a že přeci přecházet mohu úplně všude, když se mi to zdá bezpečné. Krom toho oni s tím nemohou nic dělat, i kdyby chtěli, poněvadž musí respektovat novelizaci vyhlášky Ministerstva dopravy.

Všichni, kteří mi zvedli telefon, se mnou hovořili, jakoby rušení takového obrovského množství přechodů bez náhrady bylo tou nepřirozenější věcí na světě.

Asi nejsem v pořádku já, ale mně se to zdá šílené.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 11.5. 2009