Ivan Gabal rozumí všemu

13. 5. 2009

Motto:

"Názory, ty mi jdou." (Ludvík Vaculík)

Ivan Gabal vám zjevně rád vysvětlí, "zda česká média pomáhají nárůstu extremismu", a také, "jaký je vztah mezi ekonomickou krizí a vědou". Protože on tomu rozumí. (Red.)

Workshop Pomáhají česká média nárůstu vlivu extremismu? se bude konat 29. května 2009, budova Univerzity Karlovy, Praha 5-Jinonice.

Program:

9:30: zahájení pracovního semináře Ivan Gabal, Ivan Gabal Analysis and Consulting, Marek Skovajsa, FHS UK. (...)

Moderuje Ivan Gabal. (...)

Diskuse "Ekonomická krize a věda", se uskuteční ve středu 20. května 2009 v malém sále Městské knihovny v Praze.

Hosté diskuse jsou Doc. Ing. Lubomír Lízal, Ph.D. - CERGE-EI (Společné pracoviště UK a AV ČR), PhDr. Ivan Gabal - Analysis & Consulting, Doc. PhDr. Zdeněk Pinc - Fakulta humanitních studií UK (...)

Velkým odborníkem na ekonomii je i Zdeněk Pinc. :) Jakou asi budou mít obě diskuse úroveň, může laskavý čtenář posoudit z tohoto náhodně vybraného "odborného názoru" Ivana Gabala na americký radar v ČR, vyjádřeného v České televizi:

Ivan GABAL, sociolog: Já si myslím, že veřejné mínění podobně, má podobné rozpory v názoru na celou věc, ale je tam i jednoznačný politický konsensus všech aktivních politických parlamentních stran i klíčových institucí národní bezpečnosti a obrany země. Polsko z tohoto hlediska je nepoměrně profesionálnější, nepoměrně cílevědomější, a proto vysoce pravděpodobně dosáhne politického cíle, které si vytkli. A z našeho hlediska nelze vůbec hovořit o cílevědomém jednání. Já si myslím, že snaha schovat se za referendum je naprostý alibismus a Američané mají pravdu, jestliže říkají: "Je to zcela na vás, musíte se sami rozhodnout," a tím podrobují českou politiku nesmírně tvrdému náročnému testu, v kterém jsme v podstatě neobstáli. Proto já si myslím, bez ohledu na můj osobní názor, že naše šance na to, aby si vybrali Američané jako spolehlivého partnera pro takto závažný bezpečnostní projekt Českou republiku, klesají s každým dnem.

Zdroj: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 13.5. 2009