Jsou snímky nahého Topolánka zásahem do soukromí nebo montáží? Nemohou být obojím.

5. 6. 2009 / Štěpán Kotrba

"Na té fotografii jsem já, ale je to upravená fotografie, není autentická."

Absurdní argumentaci použil bývalý premiér Mirek Topolánek v okamžiku, kdy španělský list El País zveřejnil sérii snímků z naturistického mejdanu ve vile italského premiéra Berlusconiho. Na jedné z nich je muž z rozostřeným obličejem, o kterém média tvrdí, že je to Topolánek. "Evropské volby nejsou natolik důležité, tak se divím, že socialistům stojí za to, aby na mne použili tak směšné útoky a manipulace. Je to brutální zásah do soukromí," řekl pro on-line deník Týden.CZ Mirek Topolánek. "Budeme zvažovat právní kroky, i když bude komplikované dokázat, že jde o fotomontáž," řekl Topolánek pro tentýž list.

Možných vysvětlení oněch dvou navzájem si odporujících výroků není mnoho:

  • Jde o fotomontáž a na snímku muže se ztopořeným přirozením není Mirek Topolánek. Fotomontáží mu byl dokreslen obličej, stejně roztčtverečkovaný tak, aby nebyl poznat. Nicméně se přece poznal... Pak se nejedná o zásah do soukromí, ale o špatné svědomí. Kde byl a co vlastně dělal?
  • Jde o fotomontáž a na snímku muže se ztopořeným přirozením je Mirek Topolánek. Pak je možné vysvětlení jen jedno. Italskému paparazzimu připadlo nemožné, že by se českému premiérovi nepostavil. Pak jde o zvlášť brutální zásah do soukromí i o fotomontáž zároveň.
  • Nejde o fotomontáž a na snímku muže se ztopořeným přirozením není Mirek Topolánek. Pak nejde o brutální zásah do soukromí a celé Topolánkovo vyjádření o fotomontáži je též nesmyslné .
  • Nejde o fotomontáž, jedná se o brutální zásah do soukromí a na snímku muže se ztopořeným přirozením je Mirek Topolánek. Pak celé Topolánkovo okolí i on sám lžou, když tvrdí, že se jedná o fotomontáž.
  • Obě vyjádření předsedy ODS jsou pravdivá stejně jako fotografie a pak je otázka, co komu kdo kam doretušoval...

Vzhledem ke "strašecí" kampani ODS k útokům na ČSSD je jasné jedno: vajíčkové útoky na mítinky socialistů udělaly, vzhledem k následným komentářům Topolánka a Langra, nekompromisní vykřičník nad bezobsažností eurovolební kampaně ODS, reakce Mirka Topolánka na zveřejněné fotografie z "dovolené" u Berlusconiho udělala vykřičník nad Topolánkovou schopností vyjádřit logickou myšlenku. To, že bývalý předseda vlády lhal už v daleko zásadnějších věcech, občané i čtenáři BL dávno vědí...

Týden: "Nahý" Topolánek: Socialisté zašli daleko ZDE

Blesk: Fotky nahého Topolánka na titulní stránce španělských novin ZDE
Deník: Topolánek o nahých fotkách: Je to upravený podvrh ZDE

El País FOTOGALERIE

El País : Las "inocentes" fotos de Berlusconi ZDE
Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 5.6. 2009