Nick Griffin.

POZNÁMKA NA OKRAJ:

Lidské nebo nelidské, že by to byla otázka? Neboli Griffin, další synonymum pro surovost

10. 7. 2009 / Uwe Ladwig

Nick Griffin se narodil v roce 1959 v Barnetu u Londýna a je dnes britským politikem, předsedou strany British National Party a dokonce také poslancem Evropského parlamentu. A já se za to stydím...

Ano, ovšem nemůžu za to, že se Nick Griffin stal poslancem Evropského parlamentu, ani jsem do dnešního dne nevěděl, že člověk s takovým jménem existuje. Dnes je pro mě ale živým příkladem toho, zač se jako člověk stydím, z čeho mám strach a co ukázkou nebezpečí hrozícího demokratickému systému.

O tomto zástupci britských voličů jsem se dozvěděl z internetové stránky rakouského listu Kurier, kde jsem s hrůzou četl, že by chtěl, aby se vůči lidem ilegálně se přepravujícím přes Středozemní moře z Afriky do Evropy postupovalo tak, že se jejich lodě potopí.

Ne že bych před tím nevěděl, že takoví lidé existují, en že bych se divil, že tu svou surovost veřejně zdůrazňují, přece právě proto byl asi zvolen, ale zase jednou jsem se ptal -- a to ovšem také nikoliv poprvé -- jestli je něco takového lidské nebo nelidské... No, ale co Vy na to?

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 10.7. 2009