Vojenské umění a la Afghánistán

6. 9. 2009 / Petr Wagner

V cizí zemi jsou za válečné situace ukradeny dvě cisterny s benzínem. Při jejich transportu uvíznou v bahně řeky, tj. nejsou schopné pohybu. Zloději vybídnou místní lidi k odčerpání benzínu ve stylu "Jánošík" -- bohatým beru, chudým dávám. Německý velitel místní kompanie ISAF usoudí, že cisterny se jaksi vyprostí a budou použity k atentátu na jeho vojáky. Jsou totiž velmi nenápadné a jejich koordinovaný nájezd na německou základnu by mohl ujít pozornosti bdělých profesionálně nejprofesionálnějších specialistů. Zároveň usoudí, že zmocnit se těchto cisteren bude nejlepší leteckým náletem. Ten totiž neohrozí životy jeho vojáků. Ostatní na místě jsou nezajímaví. Sice se přijde o cca 40 000 litrů benzínu a pár "domorodců", ale specielní jednotky se takto vozidel přece zmocňují běžně....

A tak je proveden nálet. Cisterny jsou i s obsahem a okolo přítomnými zcela zničeny.

Takže součet. Mnoho mrtvých "domorodců". Zcela zničené cisterny i s obsahem. Zcela zničené veřejné mínění a poslední zbytky náklonnosti naší (NATO) okupace země.

Skutečně exemplární ukázka vysoce odborné práce těch nejlepších vojenských specialistů. Proboha, co přijde příště? Jakou ještě větší hovadinu tam budeme muset udělat než někomu dojde, že je to celé hloupost a je na čase jít domů.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 4.9. 2009