Britský středostavovský supermarket Waitrose zrušil svou reklamu na Fox News

5. 10. 2009

Britský supermarket Waitrose "pro lepší lidi" který se podle svého reklamního sloganu pyšní tím, že prodává "kvalitní potraviny za poctivé ceny" se stal v poslední době už několikerou firmou, která zrušila svou televizní reklamu v Murdochově americké pravicové televizi Fox News. Učinila tak poté, co její moderátor Glenn Beck ve vysílání řekl, že je americký prezident Barack Obama "rasista" s "hluboce zakořeněnou nenávistí k bilým lidem a bělošské kultuře". Beckovy výroky přiměly desítky firem - mezi nimi Wal-Mart, Best Buy a Travelocity - stáhnout televizní reklamu z Fox News v důsledku obav, že by reklama na této televizní stanici mohla jejich podniky zdiskreditovat.

Nyní je následoval i britský středostavovský supermarket Waitrose, který dosud inzeroval na satelitním vysílání televize Fox News, které je sledovatelné v Británii. Supermarket Waitrose stáhl svou televizní reklamu z Fox News poté, co si zákazníci stěžovali právě na pořad Glenna Becka.

Rozhněvaný zákazník firmy Waitrose, který poslal email ředitelství supermarketu, v němž vyjádřil nechuť nad rozhodnutím supermarketu se televizní reklamou "spojovat s touto formou pravicových blábolů", obdržel od ředitelství firmy Waitrose minulý týden omluvu:

"Bereme rozhodnutí, v kterých televizích umisťujeme svou reklamu, velmi vážně, a zajišťujeme, aby obsah televizního vysílání byl vhodný pro značku naší hodnoty," uvedl mluvčí oddělení pro styk se zákazníky. "Od té chvíle, kdy jsme byli upozorněni, že se naše reklamy vysílají v pořadu Glenna Becka, jsme s okamžitou platností zrušili veškerou televizní reklamu na supermarket Waitrose v televizi Fox TV. Týká se to také veškeré naší budoucí televizní reklamy."

Mluvčí supermarketu Waitrose nebyl schopen říci deníku Guardian, kolik zákazníků si na reklamu ve Fox TV stěžovalo. "Jsme přesvědčeni, že jsme učinili správné rozhodnutí," řekl a dodal: "Bereme názory svých zákazníků velmi vážně."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 5.10. 2009