Úřednice jsou vzorné, ne Městský úřad v Praze 3

8. 2. 2010

Chtěla bych vám něco připsat k článečku "Městský úřad Praha 3 je vzorný". Je silně zavádějící.

V roce 2006 bylo základní nájemné za m2 47,45 Kč měsíčně. Od té doby Rada MČ Prahy 3 každoročně zvyšovala nájem o možné maximum (i na rok 2010 jako jedna ze dvou pražských částí, a to bez ohledu na krizi a řeči ministra financí o tom, že inflace není, a proto se důchodcům nebude důchod valorizovat), takže v současné době je základní nájemné 95,50 Kč za m2.

Takže bych ráda opravila váš titulek. Není vzorný Městský úřad Praha 3. - vzorné a laskavé jsou ty úřednice, které postiženým důchodcům pomohly, seč jim síly stačily. A že to majitel podepsal? Představte si, jak by se v televizi vyjímala osmdesátiletá důchodkyně, vyhazovaná na dlažbu.

Jen jsem zvědavá, zda jim síly budou stačit i v roce 2012, pokud zůstane podobná Rada MČ a pokud bude zdražovat stejně jako dosud. Vždyť ono základní nájemné je povoleno ve výši 147,31 Kč, je druhé nejvyšší v Praze. Je jistě hezké, dělat sociální opatření pro lidi, kteří prostě nemají na to, aby nájem uhradili, ale nebylo by to hezčí, kdyby ten laskavý dobrodinec ty lidi do podobné situace sám nedostal? ptá se M.Obermajerová.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 8.2. 2010