Ad Petr Wagner: Jak se stát dlužníkem snadno a rychle. Tentokrát pomocí GE banky

12. 2. 2010

"Víceméně náhodou se ke mně dostal výpis z banky tentokrát již z GE Money Bank poslaný na adresu mého trvalého bydliště, kde ovšem nebydlím 19 let."

Ze strany pana Wagnera jde o pláč na špatném hrobě: je jen a pouze jeho problém, že si nebyl schopen 19 let změnit své trvalé bydliště (nápověda: je to jednoduché, stačí vzít občanku, nájemní smlouvu nebo výpis z katastru a zajít na obvodní úřad...). Banka posílala výpisy na jeho registrovanou adresu. Měla si snad najmout detektiva?, píše Ondřej Kábrt.

Každý svého štěstí strůjcem.

Jsou známé případy spekulantů podávající žaloby na takové jako je pan Wagner. Zažalují je třeba o milion, žalobu vyhrají tzv. "pro změškání" (žalovaný se nedostaví k soudu, ač byl řádně předvolán na svou adresu trvalého bydliště) a pak se dotčená osoba diví, když k ní přijde exekutor. Ještě více se pak diví, že je hodně obtížné s tím něco udělat - a pokud má to štěstí a podaří se mu takové rozhodnutí zvrátit, zaplatí stejně právníkům za ta leta soudních sporů mnohem mnohem víc, než pan Wagner bance.

Pan Wagner dopadl ještě dobře.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.2. 2010