Kača Kabilová

Není se čemu divit

24. 3. 2010

reakce na článek Štěpána Kotrby "Jaká je mládež? Taková, jakou jsme ji vychovali."

Pravděpodobně autor nepochopil, že se jedná o jistou nadsázku a humor je mu asi cizí. Netvrdím, že všechny příspěvky jsou slušné a korektní stejně jako lidé, kteří je píší, ale tak jako nelze házet do jednoho pytle důchodce, nelze házet do jednoho pytle ani členy této skupiny. Nejsem náctiletá, nejsem nevzdělaná, nejsem nezaměstnaná a rozhodně si nemyslím, že bych nic neměla či neuměla. A přesto jsem členem výše uvedené skupiny, píše redakci slečna Kača Kabilová.

Tak Vám teď nevím, ale neměla bych vrátit diplom či jít urazit svou babičku, abych byla členem právoplatným? Autor možná má dost času, možná mu nikdy nikdo nevadil a o nikom si nikdy nepomyslel ani na vteřinu nic špatného, ale nezlobte se na nás, my ostatní jste totiž jenom lidi a někdy nám holt někdo nebo něco vadí. A že jsou to zrovna důchodci v supermarketu? No není se čemu divit.

Já sama jsem měla možnost bydlet dva roky v Praze a když jsem se snažila dopravit se ráno do práce a autobus byl ze dvou třetin plný důchodců a já jsem ani nemohla nastoupit, tak si říkám, kam že to asi tak mohli v sedm ráno jet. No jistě, můžete mi odpovědět, že například k lékaři, ale tomu asi sám nebudete věřit, nebo snad ano? Měla jsem tu možnost vidět, když PAN důchodce křičel v tramvaji na matku s postiženým dítětem, ať ho okamžitě pustí sednout, protože ten fracek má přece ještě mladé nohy a klidně může stát.

No a to mě tak trochu přivádí k myšlence ... Jací jsou důchodci?

A pokud tito vychovali naše rodiče a ti zase nás, tak se zde máme celkem jasnou odpověď ... Dnešní mládež je taková, jakou si ji vychovali rodiče našich rodičů. :)

Píšu tento článek k Vám do redakce a doufám, že se k autorovi dostane, jelikož on má možnost reagovat na dění kolem sebe, ale absencí diskuze pod článkem tuto možnost čtenářům svého "článku" vzal. Tak Vám přeji hezký den a těším se na autorovy další vskutku jedinečné názory.

Poznámka redakce: Z důvodů hate speech konfliktů zrušily Britské listy diskuze pod články už před několika lety. Dodnes toho nelitují. Ne každý příspěvek čtenářů ale splňuje nároky na to, aby ho četli všichni... Britské listy nejsou diskuzní server ani chat a čtenáři mohou reagovat - stejně jako slečna Kača Kabilová - buď v mailech redakci, nebo - zrovna v tomto případě - na Facebooku, který pro podobné diskuze je určen.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 24.3. 2010