Preference ODS klesají...

16. 4. 2010 / Boris Cvek

Podle uvedeného odkazu preference ODS klesají. Nevidím v tom vůbec žádné překvapení, naopak jsem absolutně nechápal úvahu, že podivný, neprůhledný a téměř mafiánský konec Topolánka pár týdnů před volbami může volební výsledek této strany zlepšit.

Chystal jsem se letos poprvé v životě volit ODS ve sněmovních volbách, ale nyní to prostě nejde, protože vůbec nevím, koho bych vlastně volil a kdo se stane šéfem ODS po volbách.

Naší zatím stále největší pravicové straně by velmi pomohlo, kdyby její volební výsledek byl grossovských 12% (což považuji za reálné) a s tímto výsledkem šla do povolebního kongresu.

Mohlo by to výrazně přispět k její sebereflexi a celkové očistě. To už by konečně museli předáci prát špinavé prádlo a nabubřenci jako Přemysl Sobotka či Miroslava Němcová by sklidili plody svého spiknutí bezvýznamných.

Problém je, že voliči mého typu nyní absolutně nevědí, koho volit. Nejraději bych asi volil ČSSD. Mé hluboké rozpaky však pochopí každý, kdo od roku 2006 četl mé politické komentáře na adresu Jiřího Paroubka. Ale ČSSD je dnes určitě mnohem sympatičtější stranou než ODS. A volil jsem ji už dvakrát, za Zemana a za Špidly.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 16.4. 2010