RASISMUS:

"Jste hovado. Co sledujete svou mediální kampaní o cigánech?"

17. 4. 2010

Pane Čulíku, nevím co sledujete svoji mediální kampaní o chudácích cigánech. Podle mně jste hovado a běžte bydlet mezi ten cigánský dobytek. Jako správně zasraný a zakomplexovaný pseudointelektuál píšete o něčem co neznáte. Hlavně být zasraně a podlézavě v duchu EU. Jenže můžete psát co chcete, hovno je vám to platné. Bohužel vy nechcete slyšet co si o vás myslí čtenáři. Ale hlavně vyserte se na kritiku našich pohádek a povídek, Vy jste kdo ?? píše čtenář, který se označil jako B.Drábek.

Pozn. JČ: Nevím, co je v duchu EU, ale vím, co je férové. A označovat lidi podle etnické příslušnosti za méněcenné, ať už jsou to Češi, Romové nebo židé, a připisovat všem z nich určité záporné vlastnosti, férové určitě není.

Prosazování představy, že jinakost rovná se zločinnost (ať už jsou ti "jiní" Romové, islámci či židi) a toho, že "náš jediný národ a naše literatura jsou dokonalé, na ty si nedáme sáhnout") či výroky jako "jdi si mezi ty své zasrané židáky" vždycky nakonec vedou k vytváření koncentračních táborů. Je to fašismus.

Nikdo přitom nepopírá, že mnozí Romové se v české společnosti skutečně chovají asociálně; nikdo však nezkoumá proč. Příčiny mohou být složité. Částečně může jít o to, že mnozí Romové v ČR tvoří sociální "underclass", jaká existuje ve většině zemí Evropy, například v Británii je obrovská, ovšem není tam definovaná barvou kůže. Nebo to může být - docela pochopitelný - protest. Češi se také chovali asociálně vůči rakousko-uherskému státu... To jistě neznamená, že v této situaci nevyhlášené války mezi Čechy a Romy může být pro Čecha soužití s Romy zrovna příjemné. Paradoxní ovšem je sledovat chování Romů např. zrovna v Británii. Mnohokrát jsem pro ně tlumočil například u lékaře. Chovají se totiž jako typičtí Češi...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 16.4. 2010