Postavit se "elitě" chce odvahu

22. 4. 2010 / Václav Novotný

Kdo koho naučil nepravdy ...

Je až obdivuhodné, jak platí, že závěry k druhému dělám podle svého přesvědčení, svých postojů.

Pan Neoral nemusel vůbec vědět, o čem se domlouval pan Jáchim a senátor Töpfer. Pan Neoral mohl vycházet z informace, která mu byla podána, a potvrzuje to i informace Bonton filmu o předpremiérách. Chyba byla v komunikaci, kdy 5 minut zdržení a veřejná omluva "nemohu se zúčastnit besedy" mohla rozptýlit veškeré pochybnosti. Místo toho odchod pod pláštíkem tmy, dal podnět k logické reakci. Mimochodem, povídku o nějakém utajování lze lehce vvrátit. Myslím si, že pan Jáchim by neměl tak využívat defakto své chyby k útoku na pana Neorala, píše Václav Novotný.

Ještě víc je udivující, že se pan Jáchim pustí do polemiky, jak kdo vidí film. Sami autoři nikde netvrdí, že se jedná o dokumentární film. Proto v podtitulku je uveden výraz komedie.<úp>

Jedná se o výseky jednotlivých scén ze závažného tématu. Považuji za nutné panu Jáchimovi připomenout, že tak jak to viděl a pan Neoral to vidělo 70% občanů. Pokud by si stál pan Jáchim za výrazem ,,padni komu padni", bylo by dobré udělat něco pro to, aby se vrátilo těch nejen 14 miliónů korun vražených vládnoucí elitou té doby k prosazení záměru zlomit názor většiny lidí.

Pan Klvaňa, Parkanová, Vondra je občanům podle současných předvolebních hesel pořád stejné elity zajisté vrátí, byly totiž vytaženy z kapes občanů. Prospěch, zbožné přání z toho měl tedy kdo? Že by za panem Neoralem stála nějaká zbrojařská firma?

Omluva pana Jáchima by byla na místě, bylo by totiž nemilé, aby pohled na pořádaný festival dostal nálepku závislosti, místo nezávislosti.

Postavit se elitě chce odvahu a tu nemá každý.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 22.4. 2010