Velká cesta

23. 4. 2010

Přeložili jsme vám text proobamovské předvolební reklamy, kterou pro Jewish Council for Education and Research natošila americká komička Sarah Silvermanová. Srovnejte ji se Zelenkovou verzí téže reklamy s Mádlem a Issovou, natočeným k letošním volbám v České republice ZDE. Kulturní rozdíly vyvstanou okamžitě! (JČ)

Kdybyste věděli, že návštěva u prarodičů může změnit svět, udělali byste to? Samozřejmě, že byste to udělali. Byli byste hlupáci, kdybyste to neudělali. Dobrý den. Jmenuju se Sarah. ... Jo, Silvermanová.

Jestliže se Barack Obama nestane příštím prezidentem Spojených států, budu z toho obviňovat židy. Budu, a vím, že si říkáte, ale proboha, vždyť židé jsou ti nejliberálnější zastánci lidských práv, jací vůbec kde existují. Ano, to je samozřejmě pravda. Ale zapomínáte na rozsáhlou skupinu židů, kteří takoví nejsou a ti mají několik různých přezdívek. Mami, táta, Zadie, Bobbie, stará dobrá babička i dědeček.

Všichni tito lidé hlasují na Floridě a hlasování na Floridě rozhoduje, kdo se stane budoucím prezidentem USA. Pokud si to nemyslíte, jen si vzpomeňte na předpředposlední prezidentské volby, kdy Florida zničila jednoho chlapíka, který se jmenoval Al Gore.

Natáčím tohle video, abych na vás naléhala, na vás na všechny, abyste se vydali na Floridu a přesvědčili tam své prarodiče, aby hlasovali pro Obamu. Může to být při nadcházejících volbách rozhodující.

Vysvětlete jim, že uvnitř jsme my lidé všichni stejní. Je přece možné srovnávat starší židovskou paní, jako je tady Nana, s mladým černým mužem. Může se zdát, že jsou naprosto odlišní, ale na papíře jsou úplně stejní. Chci říct, jen se na to podívejte.

Oba jsou v teplácích. Podívejte se, oba mají rádi tepláky. Nemůžou se jich nabažit. Co jiného? Jakým jezdí autem? Cadillacem. Oba strašně milují svá vnoučata. Co ještě? Oba mají rádi věci, peníze, šperky a všechno, oba pořád říkají "Jo", židi to dělají obráceně, říkají "Oj"...

A co ještě? Všichni jejich přátelé umírají...

(Mladý černoch po pravé ruce Silvermanové): Ne. Ne. (odejde)

Silvermanová: (šeptá) Ale vždyť je to v podstatě pravda.

Víte, proč se vašim prarodičům nelíbí Barack Obama? Protože se bojí jeho jména. Zní to muslimsky. I když to jméno muslimské není. Ano, "Barack Hussein Obama" je opravdu hodně blbé jméno. Ale člověk by si myslel, že někdo, kdo se jmenuje Maniševet Guberman by to mohl pochopit.

Slovo "Barack" je hebrejské slovo, znamená to "blesk". A já bych daleko raději měla prezidenta, jehož jméno znamená blesk, než prezidenta, jménem John [=McCain], což znamená záchod. Anebo člověka, který šoustá s prostitutkami.

Existuje pár zábavných faktů:

Zahraniční politika Baracka Obamy je daleko víc stabilizující než zahraniční politika Johna McCaina a daleko lepší pro Izrael. Obama chce chránit sociální dávky. Je superobřezán.

Pro vaše prarodiče není nikdo důležitější než jejich vnoučata, totiž vy sami. Jestliže budou hlasovat pro Baracka Obamu, letos se za nimi znovu zase vydáte. Jestliže ne, no doufejme, že budou zdraví ještě i příští rok.

Barack Obama je nejlepší člověk, jakého jsme kdy měli jako prezidentského kandidáta. Je poctivý a je laskavý a upřímně řečeno, je pravděpodobně naší poslední nadějí na to, abychom zlikvidovali pověst této země jako prdele vesmíru.

Prosím tedy, navštivte tyto internetové stránky (Velká cesta na Floridu), pohněte svou línou kostrou a leťte na Floridu.

Všechno dobré.

Nana.

Když budeš hlasovat "Obama", jsi hodná mama.

Když budeš hlasovat pro McCaina, jsi odpornej flek (v angličtině se to jakž takž rýmuje)

- to jsem si zrovna vymyslela teď! Úplně rovnou! Jsem na sebe strašně hrdá.

Financoval Jewish Council for Education and Research

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 23.4. 2010