Proč jsem volil ODS

30. 5. 2010

Rád bych se s čtenáři BL podělil o jedno předvolební dilema a jeho nečekané rozuzlení. Ještě několik dní před volbami jsem si říkal, že si snad hodím korunou. Chtěl jsem takto rozhodnout mezi ODS a TOP09 (nebýt 5% hranice, rozhodoval bych se mezi SSO a piráty). Každá z těchto možností měla nejméně jednu odpudivou "osobnost" (Bém/Kalousek). ODS pro mě představovala potenciálně nejméně špatnou možnost, ale Kalousek Říkal ze všech nejrozumnější věci, píše Pavel Hudeček.

Den před volbami ale poslanci nade vší pochybnost ukázali, kdo to s námi zaručeně nemyslí dobře a kdo dává alespoň naději. Hlasovali o biopalivech. Pod tímto článkem je přehled, který dává jen jednu možnost:

ODS byla jedinou stranou, kde se vyskytují ne (je jich celkem 13), má tam mnoho 0, nějaká ta Z a M. Sice i 17 ano, ale srovnejte s ostatními. No a pan Kalousek má také A - říkat může co chce, lže. Korunou jsem si tedy hodit nemusel.

No a když se podíváme na socialisty, lidovce a komunisty, je na první pohled vidět, že "jako jeden muž" hlasovali pro zájmy lobbistů, za dražší potraviny, vyčerpanější půdu, horší vzduch, kratší životnost a nižší účinnost motorů, ... prostě proti lidem, proti přírodě, i zdravému rozumu.

Toto hlasování je mementem, které by nemělo zůstat zapomenuto. Nejlépe jej před každými volbami připomínat.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 28.5. 2010