"NOVÝ STYL" ČSSD

Kdo je Nováčková?

28. 6. 2010 / Štěpán Kotrba

Přemýšlíte, o kom mluvím? Paní Neznámá se hlásí jako kandidátka na místo místopředsedkyně sociální demokracie. Že nikdo neví, o koho jde? Novému vedení ČSSD to zjevně nevadí. Z komunální politiky vyneslo zastupitelku Moravskoslezského kraje Hanu Nováčkovou rozhodnutí Sociálně demokratických žen - uskupení, o jehož aktivitách nikdo mimo členy ČSSD neslyšel už od doby, kdy z jeho čela odešla bývalá organizační tajemnice Jana Volfová. Od chvíle, kdy SDŽ vede další "paní Neznámá" Jindřiška Maršová, činnost této organizace je "obyčejným" občanům - voličům sociální demokracie neviditelná.

An English version of this article is in CLICK HERE

O Nováčkové neinformoval za poslední rok v médiích nikdo. O názory dlouholeté zastupitelky není zájem. Ona o sobě neinformuje také. Asi není o čem veřejnost informovat. Stejně neviditelná je i SDŽ.

Majitelka ostravské bezpečnostní agentury a úklidové služby IPO PaedDr. Hana Zelenková-Nováčková (*18.12.1951) je sice zkušená komunální politička (zastupitelkou je už od roku 1990), ale straníci ani veřejnost mimo Ostravu o ní neví nic. Za poslední rok o ní média nereferovala ani jednou. Přitom jí řízená firma má cca 800 zaměstnanců. O to obratněji se za dvacet let v komunální politice naučila manévrovat v oblasti komunálních zakázek. Po celou dobu, kdy Nováčková působí v ostravském krajském zastupitelstvu, má agentura IPO na starosti ostrahu státních objektů: Krajského úřadu, Finančního úřadu Ostrava III., Okresní správy sociálního zabezpečení v Karviné i celý tamní úřad, Technické služby Havířov, Úřad práce v Ostravě... Kritiku střetu zájmů si nepřipouští.

"Spojení její osobní zkušenosti učitelky se světem byznysu a politiky je ve světě politiky ojedinělé," tvrdí o ní - kupodivu pochvalně - předsedkyně Sociálně demokratických žen Jindřiška Maršová...

Každá strana má takový osud a takové představitele, jaké si zvolí.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 28.6. 2010