Bezpečnostní rizika

2. 7. 2010 / Petr Jánský

Převládá názor, že Radek John není vhodnou osobou na funkci ministra vnitra. Jednak pro svou dosavadní kvalifikaci a praxi a jednak pro napojení na podnikatele. Názor nesdílím a když se ohlédnu po předchozích ministrech Langerovi a Pecinovi, vychází mi John nejlépe.

Bezpečnostním rizikem pro stát vidím Jiřího Pospíšila. Za něj vznikla soudní mafie Vesecká, Němec, Kučera, která zpochybnila důvěryhodnost justice a rozkolísala právní systém. Pospíšil rázně nezasáhl a mafie sedí na svých židlích dodnes.

Bohužel ani vystoupení v roli děkana právnické fakulty v Plzni se Jiřímu Pospíšilovi nezdařilo. S rektorem Průšou nepohnul ani o milimetr a výstupy (rozhodnutí o zahájení správního řízení), které ze školy směrem k provinilcům jdou, jsou z právního hlediska úsměvné.

Očekával jsem, že druhý den po volbách dojde k nápravě a justice bude očištěna. Nestalo se. V trojkoaličních jednách o mafii nepadlo slovo a navržení Pospíšila do funkce ministra spravedlnosti jen konzervuje stávající stav. To není dobrá zpráva pro voliče, kteří si přáli návrat k právnímu státu.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 2.7. 2010