Policie ČR zakročí proti motorkářům v krnovských lesích

27. 7. 2010 / Boris Cvek

V příloze posílám vyjádření Krajského ředitelství Policie České republiky k mému podnětu, aby došlo k zakročení proti porušování zákonů v krnovských lesích. Cituji:

"K Vašemu dopisu Vám sdělujeme, že nás velmi znepokojil postoj městské policie v Krnově k dané problematice. Nicméně, jak uvádí policejní prezídium ČR, policie ČR věnuje této problematice pozornost a využívá při tom veškerou možnou techniku a zákonná ustanovení k postihu tohoto protiprávního jednání... Vzhledem k těmto dobrým zkušenostem a výsledkům doporučíme doporučíme územnímu odboru Bruntál, Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, zorganizovat speciální akci, za podpory letecké služby, zaměřenou na výše uvedenou problematiku."

Stačí nebýt líný a opravdu se snažit o ochranu nekonečně cenného dědictví po předcích, za což má město a jeho volení zástupci přímou odpovědnost. Nyní budu očekávat slíbenou policejní akci a dále monitorovat dodržování zákonů a bezpečnosti v ježnickém lese, k čemuž vyzývám i všechny mé spoluobčany, kteří zavítají do krnovských lesů (vezměte si se sebou digitální foťák!).

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

odbor služby dopravní policie

Č. j. KRPT-64849-1/ČJ-2010-0700DP
Ostrava 22. července 2010

Mgr. Boris Cvek, Ph.D.


Ničení přírodního bohatství motorkáři -- zaslání
Dne 19. července 2010 obdržel odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Váš dopis policejnímu prezidentovi a odpověď Ředitelství služby dopravní policie policejního prezídia ČR (č. j. PPR-69-78/ČJ-2010-99UD).

K Vašemu dopisu Vám sdělujeme, že nás velmi znepokojil postoj městské policie v Krnově k dané problematice. Nicméně, jak uvádí policejní prezídium ČR, Policie ČR věnuje této problematice pozornost a využívá při tom veškerou možnou techniku a zákonná ustanovení k postihu tohoto protiprávního jednání. Častým problémem je však sledování a dostižení těchto pachatelů. V některých oblastech Moravskoslezského kraje se velmi osvědčila spolupráce s leteckou službou, kdy při sledování těchto pachatelů je využíván policejní vrtulník. Vzhledem k těmto dobrým zkušenostem a výsledkům doporučíme územnímu odboru Bruntál, Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, zorganizovat speciální akci, za podpory letecké služby, zaměřenou na výše uvedenou problematiku.

Věříme, že se tato akce, v případě úspěchu, bude opakovat, a že povede k odhalení některých pachatelů, přispěje ke zlepšení této nepříznivé situace v podhůří Jeseníků a k ochraně našeho životního prostředí.

plk. Mgr. Bc. Jiří Zlý
vedoucí odboru

ROZDĚLOVNÍK:
- vedoucí ÚO Bruntál

NA VĚDOMÍ:
- Ředitelství služby dopravní policie ČR

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 27.7. 2010