Občané píší ministrovi dopravy, jak ušetřit 30 miliard Kč

24. 9. 2010

Občané z celkem jedenácti občanských sdružení napsali ministrovi dopravy Vítu Bártovi dopis s návodem, jak v Jihomoravském kraji na dopravních stavbách ušetřit až 30 mld. Kč.

Občané přicházejí s řešením, které je obsahem studie autorizovaného inženýra Strnada z roku 2007. Jedná se o řešení, které spojuje dobrou dopravní obslužnost v kraji spolu s redukcí vlivu na obyvatele a přírodu a rovněž s důrazem na ekonomickou stránku celé věci, neboť vychází až o 30 mld. Kč levněji.

Oficiální varianta Ředitelství silnic a dálnic a Jihomoravského kraje plánuje stavět rychlostní silnici R43 jako průtah Brnem, R52 jako spojnici Brna s Vídní a tzv. jihozápadní, jižní a jihovýchodní tangentu Brna jako duplicitní záměr k rozšíření D1. Namísto toho navrhované alternativní řešení počítá s využitím dálnice D2 a obchvatu Břeclavi k propojení Brna s Vídní, realizací R43 ve variantě "Boskovickou brázdou" a naopak vůbec nepočítá s realizací tzv. tangent.

Dopis obsahuje též apel na to, aby se s navrhovanou alternativní koncepcí silniční dopravy v Jihomoravském kraji začaly příslušné úřady vážně zabývat, a aby byla řádně vyhodnocena v právě probíhajícím procesu pořizování jihomoravského krajského územního plánu.

Dále občané upozorňují i na plýtvání veřejnými financemi na přípravu R52. Přestože je zcela zřejmé, že za současného stavu veřejných rozpočtů nebudou na tuto stavbu v dohledné době žádné peníze, příprava R52 nadále běží prostřednictvím mnohých správních řízení. V těch je Ředitelství silnic a dálnic zastupováno soukromou projektantskou firmou, která je za to placena. Přitom je zapotřebí brát v úvahu, že vydaná časově omezená povolení přijdou vniveč, protože na samotnou realizaci R52 nebudou peníze.

Na závěr dopisu občané vyzývají ministra dopravy, aby na tyto záležitosti osobně dohlédl, a navrhují mu i konkrétní kroky, jak dosáhnout tolik potřebných úspor v rezortu dopravy.

Výzvu podpořili:

Ekologický právní servis, o. s., Děti Země, o. s., Ochrana zdravého života a krajiny města Modřice a přilehlých obcí, o. s., Občané Brna proti stavbě rychlostní komunikace R 43 v trase Kuřim-Troubsko, o. s., Sdružení pro rozvoj kolejové dopravy, o. s., Dolní Dunajovice proti R52, o. s., Nová Ves proti průtahu obcí a R52, o. s., Nebojsa, o. s., Občané za ochranu bydlení v Brně-Bosonohách, o. s., Ochránci přírody a krajiny v okolí Brněnské přehrady, o. s., Čisté Šlapanice, o. s.

Nejsou ovšem jediní, kdo na neefektivní plánování dopravních staveb upozorňuje. V podobném duchu zaslali ministrovi dopravy dopis i starostové deseti obcí jihomoravského kraje, které by měly být negativně zasáhnuty plánovanými dopravními stavbami.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 24.9. 2010