Americká Fox News hájí Juliana Assangeho

8. 12. 2010



"Známé pravicové populistické hovado americké televize Glenn Beck rozbírá obvinění ze znásilnění, vznesená proti Julianu Assangovi. To jsme to dopracovali," píše Jiří Drašnar. Nejprve se Štěpán Kotrba, který chtěl uvěznit Stworu za přetištění cizího článku, zastává absolutní svobody slova a pak tohle. Kam ten svět spěje?"

Níže uvádíme český překlad částí argumentace Glenna Becka:

Americká Fox News hájí Juliana Assangeho

Glen Beck: Já tohohle chlapa nepodporuju. Nepodporuju to, co dělá. Ale jsem v této záležitosti opravdu rozervaný. On totiž odhaluje to, že nám naše vlády, po celém světě, lžou. To je práce, kterou se snažíme dělat i my, a stáváme se za to opakovaně terčem kritiky. Ale já nechci, aby ten člověk šel do vězení, anebo byl umlčen, za něco, co nespáchal. Znovu: Nepodporuju ho. Ale chci, abyste se zamysleli nad tím trestným činem, který údajně "spáchal". Bylo správné, že to vyvolalo úplný hon na čarodějnice? Assange je vyšetřován za "překvapivý pohlavní styk". Co to jako má být? No, to je prý podle Švédska znásilnění, sexuální obtěžování a násilí. Běžné případy sexuálního násilí se trestají maximálně dvěma lety vězení. Ale existují i další obvinění od druhé švédské obdivovatelky, s kterou Assange taky něco měl. Chci vám ukázat hrubou časovou osu událostí, z britských novin. Je to matoucí, ale sledujte to se mnou a pak si položte tuto otázku: Opravdu? Dává to smysl? A kdybyste tohle udělali vy, věnovali by vám všichni tolik pozornosti, jaká se věnuje Assangovi? Nepustili by vás? Podívejte se na tohle:

Osoba č. 1. Nemůžeme vám ukázat konkrétní fotografie obviňujících žen, budu jí říkat Žena č. 1. Ta se seznámila s Assangem na semináři, organizovaném Švédským bratrstvem. Co to je? To je ultraortodoxní, extremně levicová organizace s antisemitskými vazbami a má taky partnery v SDS, Studentech pro demokratickou společnost. Takže on přednáší na tom semináři a ona je tam taky. V radikálních kruzích je dobře známá a na univerzitě byla oblíbenou žačkou prominentní feministické profesorky, která tam zastávala místo činitelky pro sexuální rovnost na univerzitě - ať už to je cokoliv.

V minulosti také žena č. 1 měla na internetu na blogu text, který pak byl odstraněn, nazvaný Sedm kroků k právní pomstě. Článek vysvětloval, jak se žena může u soudu pomstít nevěrným milencům. Krok 7 praví: Soustřeďte se na to a sledujte svou oběť. Dejte si záležet na tom, ať vaše obět trpí tak, jak jste trpěla vy.

Takže víme, kdo to je. Je to radikálka, extremní levičačka, a je přítomna na té konferenci, kam byl Assange pozván, aby tam přednášel. Nezapomeňte, že tohle jsou jeho posluchači. Byl pozván jako klíčový mluvčí na semináři na téma Válka a sdělovací prostředky. Je to přibližně v době, kdy Assange hrozil, že zveřejní další tajné dokumenty. Takže:

Žena č. 1 souhlasí, aby Assange přespal v jejím bytě. Což vedlo k tomu sexu. Ona pak řekla - já teď tady pár dní nebudu. Tak se to ale nevyvinulo. Ona spala u přátel a on zůstal v jejím bytě. V pátek se rozhodla vrátit se domů předčasně. A Assange řekl, tak já už odejdu, protože ses vrátila. A ona řekla: Ne, ne, můžeš u mě zůstat. Takže spolu šli na večeři do restaurace. Flirtovali spolu, vrátili se do bytu a následoval pohlavní styk. Se souhlasem obou stran.

A tohle je důležité, tak se omlouvám, že o tom mluvím, použili kondomu, ale kondom praskl. Oba souhlasí, že sex byl konsensuální. A že kondom praskl, to je důležité.

No a ona tvrdí, že byla znásilněna. Opravdu? Ale to z tohohle všeho nevyplývá. A proč to říkám: Protože hned následujícího večera zorganizovala mejdan. Na Assangovu počest. V tom bytě. Ten mejdan se tam konal po té konferenci.

Rozumíte? Ta konference byla druhý den, co na ní Assange přednášel. Ta konference byla natočena na video a je k dispozici a dala nám jej k dispozici organizace vaken.se, to je organizace nazávislých švédských reportérů. Přítomní se skládali především z levicových novinářů a aktivistů, kteří sympatizují s wikileaks. Assangeho tam uvádí jeden švédský sociální demokrat, pamatujte si, že tím se stali Putin a všichni ostatní, když se rozpadlo sovětské impérium, sociálními demokraty. Assange uvedl sociální demokrat, který hájí wikileaks,že jejich činy brání mezinárodní právo. Takže je Assange obklopen přáteli. Assange má svou přednášku a všechno se odehraje, jak plánováno.

No, téměř.

Je tam jedna osoba, které si nemohl nevšimnout. Jedna krásná, milující kamarádka. Ta seděla hned v první řadě a dívala se na něho. V deníku Daily Mail jsme našli tuto fotografii, zamlžili jsme jí obličej, ale tady je.

Tady je ten seminář a tady sedí ona.

Nezapomínejte: On je na semináři s ženou číslo 1 a bydlí v bytě ženy č. 1. A teď uvidí ženu č. 2. Na semináři. Údajně na ten seminář přišla, protože byla fanouškem Assange. No, která dvacetiletá dívka by nebyla nadšená Assangem. Je slavný, je bohatý, je atraktivní.

No dobře, tak zas tak slavný není, je hrozný.

A teď se celá věc dost zatemňuje. Zdroje si v této chvíli protiřečí, ale žena č. 2 údajně zůstala u pódia po Assangově projevu a snaží se upoutat jeho pozornost. A upoutá. Bohužel Assange s ženou č. 2 nemluví, ale začnou spolu mluvit ty dvě ženy. Jaká náhoda. Žena č. 1 představí ženu č. 2 Assangovi a říká, že by se s ní měl seznámit. I když my jsme spolu zrovna spali, měl by ses s ní seznámit.

Jdou spolu všichni ve skupině do restaurace. Assange začne flirtovat s ženou č. 2 a odejdou spolu sami do kina. Žena č. 1 zůstane sama.

Tenhlecten chlap to umí.

Musí být opravdu dobrý, protože, zase, i tato druhá žena je do něho celá pryč. Assange říká: Moc se mi líbíš, budeme v tom pokračovat, ale já se musím vrátit do bytu ženy č. 1, protože ona tam na mou počest uspořádala mejdan. Ten mejdan pořádá žena č. 1, ta, s kterou se předchozí noci vyspal.

Takže žena č. 2 zůstane v kině. A jako každá typická mužská svině on jí slíbí, že se jí opravdu brzo ozve, a jde na ten mejdan. Který pořádá žena č. 1

Nezapomínejte, žena č. 1 byla údajně večer předtím znásilněna. Přesto pořádá mejdan na Assangovu počest.

Samozřejmě, všechny ženy hned organizují mejdan pro chlapy, kteří je zrovna znásilnili. A žena č. 1 se na tom mejdanu zřejmě dost dobře bavila, protože odtamtud poslala tuto zprávu na twitter:

"Sedím venku. Skoro mrznu. Jsem tu s nejsenzačnějšími lidmi na světě. Je to fantastické."

Podle mého názoru tohle zrovna neodpovídá profilu někoho, kdo byl právě znásilněn.

Když tuhle zprávu poslala, Assange telefonicky flirtoval s ženou č. 2.

No, nakonec se spolu v tom pondělí zase setkali. Žena č. 2 a Julian Assange. A Julian jí přesvědčil, aby mu koupila lístek na vlak. Potřebuje odjet, ale potřebuje peníze v hotovosti, protože se bojí, že by ho vláda mohla sledovat. A ona řekne, dobře, ale musím jít do svého bytu a vzít odtamtud ty peníze, protože v jejím bytě se mohou spolu vyspat. Je to pohlavní styk se souhlasem obou stran. A Assange použije kondomu. Následujícího rána se spolu vyspí znovu. "Kam jsem dala ty peníze? Aha, já nemám kalhotky!"

Tentokrát ale nepoužijí kondomu. A je to zase problém. Žena č. 2 je tak rozzuřená, že ji Assange znásilnil, že se rozhodne s ním posnídat. S mužem, který ji právě znásilnil.

Vidíte?

Po snídani Assange odjíždí. Žena č. 2 mu zaplatí jízdenku na vlak.

Se ženskými to umí.

Je-li tento příběh pravdivý, obě strany souhlasily, že k sexu došlo se souhlasem obou stran. Takže to asi není případ pro soud.

Kde je trestný čin? No, Švédsko je tak trochu jiná země. Tam platí zločin "sexu překvapením". Tím kondomem.

No, zjevně o zločin nešlo, proto byl případ v srpnu uzavřen. Takže ta žena najala známého sociálnědemokratického právníka, moment, sociálnědemokratického, kde jsem to slyšel, jo, ten Putin.

Ten právník podporuje kampaň na rozšíření právní definice znásilnění. A protože byl tento právník najat, v září byl tento případ obnoven.

A tady už to není moc zdokumentované. Začne působit lítost. U ženy č. 2. S prokurátorem se zkontaktovala žena č. 2. Když vás někdo znásilní, normálně to řeknete mamince, tatínkovi, partnerovi, přátelům. Ne tak žena č. 2. Ta zavolala ženě č. 1. Obě ženy si začaly navzájem povídat a uvědomily si: "On mě nemiluje!" "Je to lhář."

Když si obě ženy uvědomí, že je Assange nemiloval, zahájí trestní akci. A obě ženy nyní tvrdí - když jsou totiž dvě, je to o tolik lepší, než když je jen jedna - šly na policii se "poradit", že chtějí podat trestní oznámení.

Žena č. 2 nyní tvrdí, že jí vadilo, že Assange odmítl použít kondomu, a já nevím, žena č. 1 tvrdí, že ji Assange znásilnil mezi mejdanem a snídaní.

Zdá se vám to spravedlivé?

Chci vám říct, že Assange nehájím. Myslím, že je to svině. Je to svině. Zjevně nemá vůbec žádný problém v tom, že zneužívá svých 15 minut slávy, že se vyspí s kýmkoliv. Je to hnusné. Ale musím vám něco říct. Když se podíváte na všechny ty lidi, kteří se připravují Assangeho hájit, vidíte, že tyhle dvě ženy jsou taky zatracení ultralevičáci.

Ale tohle zkoumáme už asi půl roku. A já vám musím něco říct.

Vláda vám lže.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 8.12. 2010