Předvánoční rozjímání

22. 12. 2010 / Pavel Čámský

Zdá se, že rychlokurs v CEVRO se bohužel protáhl tak o dva dny déle. Kdyby pan Knetig nevynikal pouze sociální inteligencí a správným vnímáním úřední subordinace (hezký výraz pro rektoalpinismus), ale projevil i aspoň průměrné IQ, mohl vystoupit se svou převratnou verzí už někdy v neděli a třeba už v OVM bylo možno "práskače a podrazáka" Michálka řádně proprat, udělat z něj naivního paranoika, definitivně ho existenčně zničit. A byl by pokoj.

Takhle z něj nakonec sprostý lid udělal div ne národního hrdinu -- a asi bude nutné si tu žábu na prameni zase na ten pramen posadit. A kdyby jenom to, ztrapnil a znemožnil se Pan Premiér, znemožnily se VV, bude nutno někam šikovně uklidit policejního presidenta, opozice si smlsla (stejně vážně nepočítala, že by vláda důvěru nedostala, ale bodíky se počítají). V podstatě na tom vydělal prezident, který dal jasně najevo, že byť momentálně nečlen, stále řídí ODS pevnou rukou -- a ne nějaký umatlaný Nečas.

To, že patrně pomáhá krýt přinejmenším pokus o velkokrádež státního majetku, je prezidentovi fuk, vždyť se "zhasínáním" začal přeci on sám a má v tom dlouholeté zkušenosti. Naši občané jsou tak zpitomnělí "tatíčkováním", že mu to na popularitě tak jako tak moc neubere.

Pan Drobil opravdu prokázal (mj.) hluboké manažerské pochybení, když si k sobě vzal takové packaly, z nichž jeden si nedává pozor na ústa, druhý hloupě sám obchází banky a třetí všechno práskne médiím, místo aby šel pěkně tiše na policii (když už je takový poctivec) a nechal to pana policejního prezidenta hodit do skartovačky. S tímhle asi jsou naděje pana Drobila na předsednictví v ODS (a třeba i na to premiérování) zřejmě nadlouho u ledu. Snad mu za to"tatíček" možná neveřejně uštědří i nějaký ten štulec. Ono půl miliardy mít nebo nemít znamená přinejmenším spoustu další práce, aby se ty peníze zase někde sehnaly.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 22.12. 2010