Když na celém světě budou zbraně přetaveny v pluhy

24. 2. 2011 / Štěpán Kotrba

Tak by se mohla jmenovat pohádka, kterou budou na dobrou noc vyprávět aktivističtí rodiče nastupující generaci romantiků v postýlkách, aby poselství všeobecné lásky a míru přežilo. No nicméně pouze v pohádkách a básních květinových poživačů LSD se "meče přetaví v pluhy" a "láska bude vládnout našim srdcím". NEJEN Česká republika podporovala, podporuje a bude i nadále podporovat zbraněmi různé utlačitelské režimy po celém světě. Dělali to, dělají to a budou to dělat všichni.

Sociálně ekologičtí Nesehnutí, podpořeni ve svém romantismu ze Sorosova Open Society Fund a dalších struků "neziskového" grantového nadšení, jednou za čas vykřiknou, jak jsou české zbrojovky ošklivé, že vyrábějí zbraně a dodávají je tam, kde je potřebují. Kdyby to nebyly pistole z Uherského Brodu, byly by to pistole od Glocků či z jiných zbrojovek. Kdyby se libyjský plukovník Kaddáfí bez vojenských dodávek z ČR neobešel, mohli bychom být mírotvorci. Ale on by nakoupil od italských zbrojovek. Berlusconi se ho ptá ještě daleko méně, než Schwarzenberg. Stíhačky, jejichž raketami chtěl bombardovat demonstranty, nakoupil Kaddáfí z Francie.

VŠECHNY STÁTY EVROPY JSOU POKRYTCI, když mají jejich politici plnou hubu lidských práv v zemích, které se vzpouzejí jejich nadvládě, ale tolerují ty diktátory, o nichž se kdysi tak trefně vyjádřil americký generál McNammara před vyšetřovacím výborem amerického Kongresu: vím, že to jsou zkurvysyni. Ale jsou to naši zkurvysyni."

Až skončí války, přetaví se meče na pluhy a velká většina vojáků se rozejde, aby orala na svých polích. Tak, děti, pomodlit, vyčůrat a spát. Další program už je jen pro dospělé.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 24.2. 2011