AKTUÁLNĚ.CZ:

Nestačíme odstraňovat rasistické a vulgární příspěvky

11. 5. 2011

čas čtení 1 minuta

Čtenář Jaroslav Šlambor má v jedné věci samozřejmě pravdu: řada příspěvků do debaty nepatří, nemají s ní nic společného a jsou v rozporu i s tím, co stojí v našem Kodexu, píše Libor Stejskal z Aktuálně.cz

Nicméně do současné doby jsme publikovali stovky tisíc článků, pod drtivou většinou z nich jsou otevřené debaty. To znamená milióny diskusních příspěvků.

Snažíme se, seč nám síly stačí, abychom zachytili co nejvíce sprostých, urážlivých a zákon porušujících příspěvků. Nicméně není v našich silách sledovat a hlídat 24 hodin denně úplně vše. Administrátor i během dne stíhá sledovat zpravidla jen ty, co jsou na titulní straně Aktuálně.cz, na víc mu nezbývá čas (jinými slovy pod stovky dalších debat se vůbec nedostane).

Proto také nikde neslibujeme, že se tak bude dít (v záhlaví každé debaty doslova stojí: "Pokud Váš text obsahuje hrubé urážky, vulgarismy, spamy, hanlivá komolení jmen, vzbuzuje podezření z porušení zákona, je celý napsán velkými písmeny či jinak odporuje zdejším pravidlům, VYSTAVUJETE SE RIZIKU, že jej administrátor smaže.").

Sami nejsme s touto situací spokojeni resp. nám velmi vadí, co se na našich stránkách často v debatách objevuje. V dohledné době proto chystáme opatření, která porušování pravidel debaty zkomplikují (ale jistě neodstraní zcela, to by se stalo jen tehdy, kdybychom debaty zrušili úplně).

S pozdravem

Libor Stejskal, Aktuálně.cz

0
Vytisknout
9499

Diskuse

Obsah vydání | 13. 5. 2011