POZNÁMKA NA OKRAJ:

Kdo by lhal, aby přišel o "hlavu"? neboli Za koho by měl Hájek Baracka Obamu?

12. 5. 2011 / Uwe Ladwig

čas čtení 2 minuty

Často lidé lžou v situaci, kdy si myslí, že z toho budou mít výhodu. Často se v tom ale také mýlí. A politikové často před volbami slibují něco, co potom nemohou nebo nechtějí provádět. Karel Dolejší má ovšem pravdu, když píše 11.5.2011 ve své poznámce pod čarou v BL, ze "Těm kdo rutinně lžou, není co věřit, i když nekradou před kamerami". Mohl by se ale zeptat, v kterých případech Obama opravdu lhal. Sám jsem se v BL už zmiňoval o tom, že jsem ohledně mesiášského kazatele Baracka Obamy měl nejen pochybnosti, ale i že jsem z něho měl strach, divím se ale, že Petr Hájek usoudil, že dal tenhle americký prezident vědomě svým odpůrcům možnost, aby ho zesměšnili. K tomu krátký výklad...

Analytikové by neměli podceňovat chuť politiků zůstat u moci. Kdyby ale byl Usáma bin Ládin dál naživu, otázkou je, kde by žil ? Kdyby ho nedostali do vazby američtí vojáci, Obama by riskoval, že Al Džazíra odvysílal s tímto údajně mrtvým teroristou rozhovor, a kdyby ho američtí vojáci věznili, riskoval by, že za peníze nějaký republikán dokáže, že v tomto případě Obama lhal, aby zůstal u moci. Zatímco Václav Klaus asi vždycky věděl, že s případem, jako byla jeho krádež pera, nebude mít v ČR nejmenší problém, Barack Obama si byl zase vědom, že by asi musel abdikovat, kdyby se zjistilo, že Usáma žije.

A Hájek si podle Dolejšího mohl důvodně myslet, že americký prezident by to byl schopen riskovat, protože si asi oba myslí, že by Američané reagovali jako Češi a Obamovi by lhaní neuškodilo. Podle mého názoru by tomu ale naštěstí tak nebylo. Ale samozřejmě je na Vás, komu v tomto případě věříte, avšak myslíte si opravdu, že by Obama dal vědomě svým odpůrcům příslovečně ten provaz do ruky, aby ho na něm mohli pověsit?

0
Vytisknout
7580

Diskuse

Obsah vydání | 13. 5. 2011