Zlevněné "Last minute" nabídky ke studiu na anglických univerzitách

12. 5. 2011

čas čtení 1 minuta

David Willets, náměstek britského ministra školství pro univerzitní sektor, se vyjádřil, že žadatelé o studium by měli mít právo si na poslední chvíli koupit zlevněná místa ke studiu na kurzech, které nebudou ještě zaplněny - školné pro takové kurzy by na poslední chvíli bylo zlevněno.

Jak poznamenává deník Independent přijímací řízení na anglických univerzitách to může uvrhnout v naprostý chaos, protože žadatelé o studium budou čekat až na poslední chvíli, až se na školách zlevní kurzy, a pak všichni začnou překotně o ně žádat.

Willetts je v přímém konfliktu se svým Úřadem pro férový přístup na univerzity, který naopak žádá anglické vysoké školy, aby své kurzy na poslední chvíli nezlevňovali, protože to povede zejména žadatele o studium z chudších rodin k tomu, aby se svou přihláškou za účelem snížení nákladů na studium čekali až na poslední chvíli. Úřad však přiznává, že nemá naprosto pravomoci k tomu zabránit vysokým školám, aby různým studentům účtovaly různé školné.

Britskou vládu anglické univerzity šokovaly, když dvě třetiny z nich oznámily, že budou studentům účtovat od září 2012 nejvyšší možné školné povolené britskou vládou, tedy 9000 liber (cca 245 000 Kč) ročně.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6556

Diskuse

Obsah vydání | 13. 5. 2011