Brněnský protest proti násilí ze strany syrské vlády

1. 6. 2011

čas čtení 2 minuty
tisková zpráva organizátorů

My, Syřané a Češi žijící v Brně, oznamujeme, že dne 3 června 2011 svoláváme do Brna protestní shromáždění proti násilí syrské diktatury proti bezbranným civilistům a protestujícím v syrských městech, kteří jsou již několik týdnů vystavení brutálnímu násilí ozbrojených sil věrných vládní diktatuře. Při snaze rozehnat pokojné demonstrace zahynuly již tisíce lidí a desetitisíce byly odvlečeny do internačních táborů.

Obdobně jako se v roce 1989 vydali čeští občané se zapálenými svíčkami a květinami na pochod na protest proti totalitnímu režimu, i obyvatelé Sýrie se vydali s olivovými ratolestmi na pochod za právo na svobodný život a demokracii. Podobně jako protestující v Československu v roce 1989 byli i demonstranti při mírovém pochodu za svou svobodu napadení obránci diktátorského režimu a mnoho z olivových ratolestí se zbarvilo krví umírajících demonstrant; vražděných ozbrojenými jednotkami syrské vládnoucí diktatury.

Blízký Východ zažívá v této době ohromnou mobilizaci obyčejných lidí, kteří svádějí boj za svobodu a demokracii s diktátorskými režimy v Libyi, Jemenu, Sýrii a dalších arabských zemích. Proto jsme se i my v Brně rozhodli vyjádřit podporu všem lidem bojujícím formou nenásilných protestů proti diktaturám za svobodu, demokracii a právní stát. Zveme Vás, přijďte společně s námi vyjádřit svůj protest proti použití násilí syrskou vládou vůči pokojným demonstrantům a podpořit svobodu a demokracii na Blízkém Východě a zvláště v Sýrii.

Uvítáme účast všech lidí dobré vůle a mravů, bez ohledu na jejich vyznání a politický názor.

Shromáždění se bude konat na prostranství mezi kostelem Svatého Tomáše a Nejvyšším správním soudem na Moravském náměstí v pátek 3 června v 15:30.

0
Vytisknout
6490

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2011