POZVÁNKA:

Za právo na stávku: Setkání a otevřená diskuze o stávce v pondělí na Palackého náměstí

13. 6. 2011

čas čtení 1 minuta
Tisková zpráva iniciativy ProAlt

V pondělí 13. 6. 2011 od 16:00 na Palackého náměstí organizuje iniciativa ProAlt setkání a otevřenou diskuzi k nedávnému vývoji ohledně plánované a následně zakázané stávky. Cílem je vytvořit prostor k veřejné debatě pro co nejširší spektrum lidí, kteří dosud jak přípravy stávky, tak reakce vlády pouze sledovali v médiích. Formou se inspirujeme vlnou protestů v severní Africe a zejména ve Španělsku, kde se náměstí mění v diskuzní fóra, na nichž se probírají otázky veřejného zájmu a krystalizují požadavky.

Jak dnes můžeme bránit svá práva? Co znamená úspěšná stávka? Vzala si občany za rukojmí vláda, nebo odboráři? O těchto, ale i dalších otázkách, s nimiž přijdou účastníci akce, bychom rádi mluvili. Zároveň ovšem chceme vyjádřit jasnou podporu akci odborů a nesouhlas s postupem vlády a městského soudu.

Již zaznívají zprávy, že se vláda pokusí zákonem omezit právo na stávku. Bez veřejné debaty a za vyvolávání pocitů ohrožení u "slušných občanů". Nejen proto je teď třeba debatovat o různých druzích protestu -- stávkách i občanské neposlušnosti -- a jejich formách.

Debaty se zúčastní herečka Táňa Fišerová a představitelé odborů.

0
Vytisknout
6934

Diskuse

Obsah vydání | 13. 6. 2011