Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě

21. 7. 2011

čas čtení 1 minuta

tisková zpráva

Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě zahajuje informační kampaň k hlasování o budoucnosti Palestiny v OSN

V České republice nedávno vznikla iniciativa, která vyzývá českou vládu a vlády ostatních členských států Organizace spojených národů, aby v září podpořily mezinárodní uznání palestinské státnosti.

Ve svém prohlášení iniciativa mimo jiné uvedla, že "vítá hlasování o přijetí Palestiny mezi členské státy OSN jako důležitý krok na cestě k ukončení okupace palestinských území a dosažení takového řešení, které bude spravedlivé pro všechny obyvatele Palestiny a Izraele". Vyzývá proto "Českou republiku a ostatní členské státy OSN, aby v září dostály svým závazkům a podpořily mezinárodní uznání palestinské státnosti," píše se dále v prohlášení.

V tomto týdnu zahajuje Iniciativa svou informační kampaň přednáškou palestinského právníka Abdallaha Abu Eida, který promluví ve čtvrtek od 18.30 ve Fotograf Gallery v Praze na téma palestinské svrchovanosti a mezinárodního práva. Abu Eid vystudoval na Univerzitě Karlově mezinárodní právo a přednáší na významných palestinských, ale i mezinárodních univerzitách.

Mezi další součásti kampaně patří petiční akce a zveřejňování tématických článků na webových stránkách iniciativy. Informační kampaň se mimo jiné zaměří na česká média a obecnou informovanost české veřejnosti o tomto tématu.

0
Vytisknout
6747

Diskuse

Obsah vydání | 21. 7. 2011