Poškozují exhalace genetiku malých dětí? Nevadí, nám jde o práci a o pověst regionu

11. 10. 2011 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Pozoruhodná je reakce politiků Severomoravského kraje a odborářů z ostravských oceláren firmy Arcelor Mittal na dokument britské komerční (pozor! nikoliv soukromé, ale veřejnoprávní!) televize ITV o drastickém znečištění ovzduší především v Bartovicích a Radvanicích, nedaleko ocelárny Arcelor Mittal. Mimo jiné ostravským "vlastencům" vadí, že britští filmaři v Ostravě natáčeli v době inverze, kdy se vysílají rozhlasem ekologická varování (ve filmu je to zaznamenáno) a koncentrace zplodin v ovzduší stoupá na vysokou míru.

Místním lidem nevadí, že bezpečná koncentrace tri-tetra-benzpyrenu, poškozujícího genetické vybavení lidského organismu, byla v jednom čtyřiadvacetihodinovém období překročena osmdesátkrát, ani jim nevadí britským dokumentem přesně zaznamenané potíže malých dětí. Co je nám po nich - zlí Britové poškodili obraz regionu! Máme tady smrádek, ale teplíčko!

Britský dokument holt "poškodil dobré jméno naší socialistické (pardon, kapitalistické) vlasti".

Doufejme, že mezinárodní veřejné mínění vyvine dostatečně silný tlak na Mittala, aby něco ze svých miliard použil na kompletní odstranění zplodin. To ostravské odboráře nenapadlo?

Lidové noviny, "Drsný britský dokument o Ostravě vyděsil odboráře"

0
Vytisknout
7696

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2011