Prosba o pomoc

20. 10. 2011

čas čtení 2 minuty

Vážená redakce, dovoluji si Vás tímto požádat o laskavé posouzení možnosti pomoci či nápravy, protože nevím, na koho se obrátit. Jedná se vyúčtování záloh na služby za rok 2010, co se týče spotřeby vody. Každý rok jsme měli přeplatky (r. 2008 - 6 957 Kč, r. 2009 - 4 849 Kč), letos přišel nedoplatek 28. 473,- Kč.

Ač jsou ceny neustále zvyšovány, k takovému skoku nemohlo logicky dojít. Zvláště po namontování měřičů na vodu začínají lidé více šetřit.

To je i náš případ, ač jsme ani předtím neplýtvali, po instalaci měřičů si na spotřebu dáváme pozor. Toto je první vyúčtování po namontování měřičů. Pokusím se objasnit. Děti i já jsme alergici, takže se v teplé vodě nesmíme koupat (mohu doložit lékařskou zprávu).

Všechny víkendy jsme mimo Prahu, děti byly celé léto na prázdninách u babičky.

Manžel je teď několik měsíců služebně mimo ČR, předtím se sprchoval v práci. V bytě se scházíme až večer, celý den jsme v práci a ve škole. Velké prádlo si vozíme prát do Č. Budějovic k rodičům, kde je dvůr na sušení, protože náš byt je hodně malý. Opravdu nevím, jak bychom mohli spotřebovat tak velké množství vody. Každý měsíc jsem platila zálohy kolem 5 000 Kč, nyní jsem je zvýšila na 7 687 Kč.

Nevím, jak pokračovat. Družstvo tvrdí, že nemůže nic dělat (v domě má podobný problém i jedna paní - má doplatit přes 12 000 Kč za byt maminky, která tam půl roku nebydlela). Pozvala jsem na kontrolu meřičů technika, který je montoval, údajně jsou v pořádku. Správa komunálního majetku rovněž nemůže nic dělat. Obrátit se na Vás mi poradil otec z obavy, že budu muset platit navíc pokuty z prodlení, pokud nezaplatím do konce tohoto měsíce.

Děkuji za Váš čas a případnou pomoc.

S úctou,

Eva Magalhaesová

Praha 3

0
Vytisknout
16054

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2011