Dotaz ohledně S-karty

21. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Rád bych se na vás obrátil s následující věcí: Manželka je na mateřské a v minulém týdnu jí přišel dopis od Úřadu Práce, aby se dostavila vyzvednout slavnou Skartu. Začal jsem se pídit po podrobnostech a z poznatků na webu jsem si udělal obrázek, co jí tam asi řeknou: "vážená, podepište nám zde tyto obchodní podmínky České Spořitelny, bez toho vám nedáme žádné peníze!" píše Jan Dub. Má-li někdo k této věci spolehlivé informace, rádi je zveřejníme.

Jenže jsem našel také tyto stránky, které uvádějí návod, jak tuto ostudnou Skartu odmítnout. Celý příběh je ZDE

V závěru jsou také uvedeny vzory pro odmítnutí této karty: ZDE

A já se ptám - jako neprávník a občan dokonale ztracený v současné totálně nepřehledné legislativě - je tedy možné, aby manželka odmítla převzetí Skarty a nechala si peníze posílat na účet jako dosud? Co když budou na úřadu trvdit že to nelze? Jak jim argumentovat?

Pro zmatení a totální chaos existují různé informace, před chvilkou vyšly dokonce články, že omdudsman se staví na stranu "odmítačů" sKarty. Tak jak to tedy opravdu je?

Existuje nějaký zákon, který říká že pokud si nepřevezmu SKartu tak nedostatnu zákonnou mateřskou?

Myslím, že takovou situaci dnes řeší nejenom rodiče, ale také spousta postižených. Relevantní informace opřená o stanovisko právníka by mohla pomoci spoustě lidí!

0
Vytisknout
8331

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2012