Jak dostat Pekárka ze Sněmovny

18. 12. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

Šlamastyka s bývalým místostarostou Kolína, bývalým členem ODS a současným poslancem, který se i přes pravomocné odsouzení za korupční jednání odmítá vzdát mandátu, znamená nejen pro občanské "demokraty", ale i pro další podobně vypečené demokraty nepříjemný problém.

Dá se však vyřešit a skutečně se divím, že to ještě nikoho nenapadlo. Pan Pekárek ten příjem z poslaneckého platu určitě potřebuje, na politiku se přece dal ze stejných důvodů jako většina jeho kolegů. Proto, aby z toho něco měl. Proč tedy ODS nepoužije model, který se pro odklonění nepohodlných poslanců tak úžasně osvědčil v případě pánů Tlučhoře, Fuksy a Šnajdra?

Efekt je nabíledni: pan poslanec by se za patřičně honorované členství ve správní radě poslancování zajisté rád vzdal. Zvláště u vědomí toho, že by mu na této pozici nehrozilo skončení mandátu. Určitě by se dalo vyjednat, aby mohl hlasovat z kriminálu i korespondenčně. A ODS by občanstvu znovu ukázala, jak umí s korupčníky zatočit a podle práva (jakož i demokraticky) se s nimi vypořádat.

Prosím vás: řekněte to někdo Nečasovi. I pro něj by to přece byla velká úleva...

0
Vytisknout
9914

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2012