Šokující výrok Miloše Zemana

Budoucí prezident nemůže podporovat znásilnění

23. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Vážený pane Zemane,

Váš výrok o znásilnění jako evoluční výhodě, který navíc zazněl v přímém přenosu v televizní debatě, je zcela nepřípustný a neomluvitelný. Při vší úctě k Vaší oblibě bonmotů byste jakožto soudný člověk měl rozpoznat, že tohle už bylo daleko za hranicí dobrého vkusu. A že jste hrubě urazil mnoho žen, ať už samotných obětí sexuálního násilí, nebo těch ostatních. Slyšet taková slova z úst prezidentského kandidáta je smutné a šokující. Znevažování obětí znásilnění a dalších forem násilí na ženách, které je v naší společnosti bohužel běžné, přežívá právě díky takovýmto rádoby vtipným výrokům, jako byl ten Váš.

Pokud zazní v televizní debatě, má dopad na spousty diváků a divaček. Nejsem si jistá, jestli si vůbec následky svého chování uvědomujete, což však Vaše selhání nijak neomlouvá.

Vyzývám Vás proto, abyste se za svůj nešťastný výrok omluvil. Je urážkou pro všechny ženy, a nejen pro ně. Vy sám jste přece také otcem a manželem, a tak by úcta k ženám měla být i ve Vašem zájmu.

Pevně věřím, že svá slova přehodnotíte. Že se jednalo o omyl, a nikoliv o promyšlený výrok, za kterým si i nadále stojíte.

S pozdravem,

Jana Smiggels Kavková

předsedkyně České ženské lobby

0
Vytisknout
9882

Diskuse

Obsah vydání | 24. 1. 2013