Nečas se definitivně odrovnal

12. 7. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Myslím, že expremiér Nečas se definitivně odrovnal, když ve svém dnešním prohlášení tvrdí, že vrchní státní zástupce Ištvan je osobně zodpovědný za společenské a zdravotní důsledky vazby pro lidi, obviněné a zadržované v případu Nagyová. Jenže státní zástupce musí konat svou práci a soud rozhoduje o tom, zda jeho návrhy na vzetí do vazby toho či onoho jsou v souladu s tím, co je jeho práce. Jestliže soud souhlasil se vzetím do vazby, pak Ištvanův návrh na vzetí do vazby byl prostě správný.

Navíc a zejména: podobné nářky, jaké pouští do médií Nečas, cítí jistě mnoho lidí, kteří byli, jsou a budou vzati do vazby, lidí bez vysokých platů a konexí, lidí druhé kategorie, kterých se expremiér nikdy nezastane.

On jako expremiér má přístup do novin a může manipulovat veřejnost ve svůj prospěch, což dělá dokonce tak hloupě, že si bere na mušku pouze případ, v němž mu samotnému hrozí obvinění a v němž je ve střetu zájmů, zatímco takový David Rath kritizoval aspoň poměry ve vazbě obecně, pro všechny zadržované.

Nečasovi zjevně záleží pouze na něm samém. Ostatně dokud jemu samotnému nehrozila vazba, nezastal se takto emotivně ostatních zadržovaných v případu Nagyová, ti mu stojí za to teprve v okamžiku, kdy skrze ně může hájit sebe sama.

Nečas: Žalobce ničí lidem životy, nebudu mu to usnadňovat ZDE

Vazba je standardní postup, odpověděl Ištvan na Nečasovu kritiku ZDE

0
Vytisknout
16825

Diskuse

Obsah vydání | 16. 7. 2013