Jak nás česká pravice táhne na Východ

14. 8. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

V Praze právě probíhají oslavy hrdosti gayů a leseb a transsexuálů na to, že jsou takoví, jací jsou, že jejich životy jsou plné a krásné a mohou ve svobodné společnosti vzkvétat. V Česku už platí registrované partnerství, které prosadily KSČM a ČSSD v roce 2006), přece ale vázneme za západem Evropy, kde se prosazuje naprostá rovnost manželství pro heterosexuály i homosexuály. Znamená to mimo jiné i to, že homosexuální manželé mohou adoptovat děti (takhle to je ve Španělsku, Francii, Anglii, Nizozemí, Belgii, Norsku, Švédsku -- v Německu na zrovnoprávnění registrovaného partnerství s manželstvím tlačí Ústavní soud).

Naopak v Evropě vidíme silný odpor vůči homosexuálnímu manželství na východě, v Rusku je dokonce kriminalizována "propagace" homosexuality.

A zde se ukazuje ten paradox, že česká pravice, která nás údajně chce vést na západ a do demokracie, je na stejné vlně myšlení jako východ Evropy, zatímco KSČM a ČSSD nás na mapě Evropy posunuly mezi státy, jako je Německo, Rakousko, Švýcarsko -- a možná nás mohou posunout v příštím volebním období i mezi Franii, Anglii, Norsko, Švédsko, Nizozemí, Španělsko tím, že zcela zrovnoprávní registrované partnerství s manželstvím.

I bohatí a pravicově ladění příznivci LGBT komunity by nad tím měli přemýšlet a volit levici.

Civilizačně je totiž dokonce i KSČM dnes mnohem více západní a evropská než taková ODS, která uvažuje v logice zemí bývalého SSSR nejen v otázce hodnot, ale i v otázce klíčových ekonomických parametrů: když se např. podíváme na wikipedii na rozložení Evropy podle přístupu k homosexuálům a podle přístupu k rovné dani, dostaneme stejné rozložení.

Wikipedie: Kde je v Evropě rovná daň ZDE

Wikipedie: Kde je v Evropě rovnost v manželství mezi heterosexuály a homosexuály ZDE

0
Vytisknout
12942

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2013