Sprostý rasismus ve zprávě ČTK, kterou převzaly Novinky

25. 10. 2013

čas čtení 1 minuta

Do Irska za posledních deset let přesídlilo asi 5000 Romů. Někteří si obstarávají obživu nezákonně, drobných deliktů se dopouštějí i romské děti.

Zdroj: ZDE

Poznámka Jana Čulíka: Ano, v každé populaci si "někteří" "obstarávají obživu nezákonně, drobných deliktů se dopouštějí i jejich děti". Je sprostým rasismem to připisovat celkové romské populaci. Jak k tomu přijdou Romové, kteří se toho nedopouštějí? Je známo, že v Británii a v Irsku se většina romské populace ze středovýchodní Evropy, poté, co se osvobodily od tvrdého rasismu ve svých původních domovských zemích, živí poctivou prací a jejich děti ve školách prospívají, atd.

Úplně stejně lze přece napsat: "Někteří Češi si obstarávají obživu nezákonně, drobných deliktů se dopouštějí i české děti." Nebo "Někteří Irové si obstarávají obživu nezákonně, drobných deliktů se dopouštějí i irské děti."

Je to od ČTK a od Novinek neuvěřitelná sprosťárna. Pak dochází v českých tramvají k útokům na tříleté děti. Nesou za to přímou vinu. Proti lidem, kteří to napsali, by měly být vyvozeny vážné důsledky.

0
Vytisknout
9020

Diskuse

Obsah vydání | 25. 10. 2013