PŘEČETLI JSME:

Quo vadis, veřejnoprávní televize?

4. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

"Pan ředitel se rozhodl..."

Po nástupu generálního ředitele Petra Dvořáka začal jeho management intenzivně pracovat na restrukturalizaci instituce. Jejím důsledkem bylo mimo jiné vyvázání regionálního zpravodajství ze subordinace programu a posílení postavení šéfredaktora regionální redakce zpravodajství na stejnou úroveň řízení, jakou má vedoucí regionálního programu. To byl krok moudrý a logický, umožňující šéfredaktorovi zpravodajství regionálního studia efektivně řešit personální, editoriální i ekonomické záležitosti redakce stejně jako přímou komunikaci s pražským vedením zpravodajství.

Na nové struktuře se pracovalo asi rok, o to větší překvapení čekalo šéfredaktory regionálních studií, když se nedlouho po svém "povýšení" dozvěděli (jak už bývá zvykem nejprve z médií), že za čtrnáct dní v televizi končí, protože se jejich post ruší, neboť "nezapadá do nové koncepce zpravodajství ČT, která se připravuje". Redakce se tak ocitla na několik měsíců v bezvládí a fatálním chaosu. Bez hlubšího zájmu médií i televizní rady.

Na mou přímou otázku, jaké důvody pražský management k takovému nesystémovému kroku vedly, mně Ján Rudinský, kterého tehdy Petr Dvořák do Ostravy vyslal, aby uklidnil situaci, odpověděl: "Ano, je to možná krok nelogický a nedivím se, že se na to ptáte, ale pan ředitel se tak prostě rozhodl a je třeba to respektovat."

anebo si můžete Literárky koupit na stánku za 36 Kč anebo si je předplatit za roční cenu 1650 Kč. Myslíme, že stojí zato podpořit tento týdeník, který dnes přináší do ČR často jinak nedostupné informace. (JČ)

0
Vytisknout
8686

Diskuse

Obsah vydání | 5. 11. 2013