Mimo běžnou realitu života

7. 11. 2013

čas čtení 2 minuty

Chtěl bych poděkovat Janu Naumannovi za jeho fundovanou reakci na neuvěřitelný výplod JUDr. Stanislava Křečka, píše Jan Matuszek. Postačit by mohl i jeho poslední odstavec, kdy jindy neúprosný zastánce nájemníků a jejich práv na bydlení (předseda Sdružení nájemníků) dává najevo, jak je již zřejmě zcela mimo realitu běžného života postavila služba lidu.

A tu, jak se můžeme dočíst na Wikipedii, provozuje jako poslanec již od roku 1998. Pro hnidopichy ovšem dodejme, že titul JUDr. ovšem panu doktorovi náleží až od roku 2006.

Co mě ale tak dopálilo v onom posledním odstavci? Podle pana Křečka je například v pořádku, že takový skladník, či pokladní mají hmotnou zodpovědnost za věci, které mají v opatrování. Zde si dovolím připomenout aféru se šikanou zaměstnanců managementem právě kvůli hmotné odpovědnosti zaměstnanců drogerie Teta v létě tohoto roku, odkaz např. ZDE..

Podle poslance Křečka ovšem tito naši zaměstnanci, myšleno poslanci, na rozdíl od skladníků či prodavaček, zřejmě žádnou odpovědnost za své činy nenesou! Dokonce prý škoda záleží na tom, čí zájmy - zřejmě kterého kmotra - politik prosazuje?

Je zcela absurdní, že tento pán, si neuvědomuje, že politik slouží lidu. Že jeho odpovědnost nekončí tím, že se za své hlasování zodpoví svému kmotrovi. Tento pán netuší, že jsme to my, kdo jej živí a kdo by měl rád tu možnost jej za své (zlo)činy zase odvolat. Chce nám také upřít právo na svobodné referendum, neboť přece máme své volené nezodpovědné zástupce! Byl bych moc rád, kdyby se potvrdilo, že pokud lidé mají možnost většího zapojení do společenského dění, tak se také úměrně tomu začnou o společnost zajímat. Možná bychom i měli možnost působit na takovéto myšlení, které je zjevně pokřivené dlouhodobým pobytem v parlamentu.

Útěchou nám může být, že tento pán již není naším poslancem. Není ani naším senátorem, kdy jej posledně ve druhém kole volby porazil http://libormichalek.cz/ Libor Michálek, který to s přímou demokracií a lidskými právy snad myslí (a tedy i koná) opravdu jinak.

0
Vytisknout
12358

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2013